Како изабрати леп кревет

Одабир кревета од дрвета - питање је релевантно у сваком тренутку. Правилно одабран намјештај помоћи ће да се соби дода угодна и угодна атмосфера, као и да се власнику омогући угодан одмор и потпуни сан. У исто време, модерно тржиште намештаја садржи велику разноликост и избор, што често збуњује купце, препоручујемо посету месту дрвених кревета, постоји велики избор добрих кревета. О избору одговарајућих дрвених кревета говориће се у оквиру овог чланка.

Величина и облик
Прва ствар на коју треба обратити пажњу је величина кревета. Додели следеће заједничке стандарде:
- једноструки кревети (ширина 0,8-1 м);
- један и по (1,1-1,5 метара);
- Двокреветна (око 2 метра).
Што се тиче дужине кревета, онда је у просјеку 2 метра. За високе људе постоје кревети са специјалним ћебетом, помоћу којих можете лако повећати недостајуће центиметре. Постоје и кревети са повећаном ширином.

Још једна важна карактеристика постеље је њен облик. До данас постоји широк спектар различитих облика: кревет може имати овални облик или округли облик, постоје трапезне варијанте.

материал
Кревети од природног дрвета имају високу поузданост и дуг радни век, као и увек привлаче пажњу гостију. Материјал има веома лепу текстуру и изгледа скупо. Овај кревет је одличан за већину ентеријера. Испод су неке од најпопуларнијихопције.
- Кревети од храста су веома популарни. Захваљујући високој поузданости дрвета, такав намјештај може задовољити своје власнике већ неколико деценија. Поред високе чврстоће, храст има веома занимљив узорак текстуре.
- Кревет њихових ораха има белу боју, али временом се боја мијења, материјал постаје тамнији и концентрираније боје.
- Црвено дрво - један од најтрајнијих и најквалитетнијих материјала, такви кревети карактеризира повећана отпорност на влагу и не боје се директних сунчевих зрака. Такође, мирис овог материјала је одличан начин за мољца.

Поред тога, изузетно је важно обратити пажњу на квалитет материјала. Намјештај од пуног дрвета је прилично ријетка појава, а цијене у таквим варијантама нису баш "пријатељске". У продавницама чешће можете наћи производе из масивног дрвета, које нису посебно лошије од дрвета на поузданости, али је њихова цијена неколико пута мања. Истовремено, постоје прилично јефтини модели: иверица и плоча од влакана.

Оквир и постељни кревет
Оквир кревета је кључна тачка, која у многим аспектима одређује поузданост целокупног дизајна намештаја. Број причвршћивача (решетки, џемпери) треба да се подудара са димензијама производа. Што је већи кревет, то је већи квалитет оквира.

Основа кревета треба да у свом дизајну обухвати опруге. Употреба ламеле - говори о доњем кревету. Могу се извести и из дрвета (јефтинија варијанта), и од пластике (издржљивији материјал, али слабо пролази ваздух).

Није сувишно обраћати пажњу на могућност постељине (или трансформирати у софу), као и на уграђену нишу, гдје се може направити постељина.

Желимо вам добар избор!