Како изабрати кит

Могу ли замислити зидове без кита? Очигледно не. На крају крајева, овај грађевински материјал их савршено изглађује. Приликом прве поправке обратите пажњу на стропове и зидове.

Како функционише супстанца?

Након кратког времена након наношења, раствор се суши. Данас је грађевински свијет препун различитих врста и произвођача. Добар кит се састоји од 4 главне компоненте - вода (за њено разрјеђивање), модификатор (побољшава квалитету твари, његов изглед и количину назначену на паковању), везу (карактеристике китова, због чега се медиј отврдњава) и пунило (додатни елементи у облику креда, кречњак или мермер). Средства садрже компоненте које формирају филм и пигменте. Први пута на 10 више од других.

Постоје следећи типови гитова: на бази уља, лака, лепка, гипса.У одвојеном облику издвојитетекстурирани кит . Такође постоје на бази полимера и цемента. Њихова главна разлика је кравата. Постоје врсте гитова на бази полимерног љепила. Да бисте сазналииглу коју одаберете,морате сазнати све предности и недостатке свих врста материје.Шта треба тражити приликом одабира кита?Након што сте проучили састав супстанце, морате прочитати упутства за његову употребу. Прво треба да израчунате дебљину слоја који ће се применити.

Зашто је то потребно?

Одговор је једноставан - да га правилно преузмете за свој тип посла. На пример, витреба затворити врло велике рупе или дефекте у зиду. У ту сврху пожељно је купити отопину с пуно пунила (негдје 0,5-0,7 мм). Након овог рада, мораћете да користите нову врсту супстанце, јер израда зида или стропа савршено једнака великим пунилима једноставно неће успети. Из тог разлога треба изабрати пуњач са пунилом од највише 0,3 мм. Наравно, ако је мањи, онда је у реду.

Следећи фактор који треба тражити су модификатори. Од њиховог квалитета зависи и квалитет материје и период њене експлоатације. Осим тога, они су одредили вријеме потребно за поправак новца. Сви произвођачи користе различите модификаторе. Они су сваки појединац. О свим њиховим суптилностима и особинама које можетесазнати у упутствима.Зато будите опрезни при избору, јер као резултат тога можете добити ископане зидове и стропове. Ово посебно важи затекстурирани кит . Шта не може поднијети супстанцу? Често добар произвођач детаљно објашњава упутства за његову примену. Али не увијек говоре о наизглед елементарним стварима. На пример, ако прекршите нека правила, чак и са веома високим квалитетом кита ће дати лоше резултате.

Супстанца не воли:

1. Честе температурне разлике , њихови високи и ниски показатељи. Он ће се поделити ако је температура изнад 30 степени Целзијуса. Исто важи и за директан утицајсунчано.

2. Висока влажност. Пратећи само ова два правила, кит ће се брзо замрзнути и трајати дуго.