Како изабрати врата за туш?

Традиционално, приликом уређења купатила власници станова су се у њему купали. Сада све више људи одбија производе од гвожђа или челика и одлучује се за модерно решење - туш кабину. Ако схватите да је уградња такве опреме у ваше купатило најоптималније рјешење, онда морате купити модеран модел туш кабине који вам одговара са захтјевима удобности и лакоће кориштења.

садржај

 • Карактеристике врата: тип, материјал
  • Класификација
 • Туш врата у ниши: нијансе
  • Карактеристике туш врата
 • Избор система за отварање туша
 • Додатни критеријуми за избор
 • закључак

У свакој продавници санитарне опреме можете пронаћи велики избор таквих кабина . Главни проблем је што постоји много модела, а прави избор је веома тежак. Да не би погрешили приликом куповине, потребно је обратити пажњу на различите параметре приликом куповине овог производа. Неко воли туш кабине. Други се опредељују у корист још једне новине на тржишту санитарија - туш врата. О ономе што они сами представљају и како их правилно покупити у свом купатилу - о томе ћемо даље расправљати.

Карактеристике врата: тип, материјал

Пре него што детаљно размотримо ове нацрте, потребно је сазнатикоји материјали се користеза њихову производњу. Одмах би требало рећи да је њихов избор прилично ограничен и представљен углавном са дваПрегледи:

 • Туш кабине за врата од топлотно обрађеног стакла. Производи из овог материјала - најрационалнији избор, с обзиром на услове у којима ће се одвијати њихов рад.
 • Пластична врата за туширање. За израду конструкција из овог материјала најчешће се користи прозирни ПВЦ.

Свима је јасно да су, у смислу вриједности, најприступачнијепластична врата за туширање . Чак и ако породица нема високе приходе, онда може прилично лако приуштити да купи такве дизајне у вашем купатилу. Али у смислу удобности, употреба стаклених врата је најбољи избор. Они задовољавају високе захтјеве у погледу поузданости и, штавише, практичне. Корисно је користити их.

У производњи конструкција врата за туширање из овог материјала, они се обрађују посебним складиштима. Они обезбеђују заштиту стаклених површина таквих структура од контаминације. То осигурава минималан напор за власника да одржава таква врата туша у чистоћи. Ако у купатилу постоје пластичне дизајне врата за туширање, онда у том случају морате потрошити доста времена на чишћење површине од загађења. Ако то не урадите, онда се оригинални изглед ПВЦ туш кабине неће брзо променити на најбољи начин.

Класификација

Модерна врата за туш за параметар као што јетип отворасу подељена на следеће типове:

 • врата на кат;
 • клизна врата;
 • склопива врата.

Приликом одабира туш врата за нишу на основу овог параметра, већина власника се углавном руководи својим личним преференцијама. Овде је најважније да се сви чланови породице не осећају незгодно када користе конструкцију туш кабине. Стога, када се одлучите да се ослоните на:

 • по сопственом укусу;
 • финансијски капацитет;
 • простор који је на располагању за уградњу туш кабине.

постојидруга класификацијаза врата туша. Према њеним речима, они су подељени на следеће типове:

 • профил;
 • непрофесионално.

Које су разлике између ове две врсте? Врата првог типа имају оквир који служи као пластични профил. У производима другог типа нема.

Треба напоменути да је прва опција приступачнија. Међутим, у конструкцији туш кабина нема оквира, такође, имају своје предности. Имају модеран атрактиван изглед. Међутим, карактерише их један недостатак. То је висока цена таквих производа.

Туш врата у ниши: нијансе

Присуство нише у купатилу даје власнику стана велике могућности да организује ову собу. Међутим, нису сви власници станова свјесни свих предности овог. Сматрају да је простор који је организован у ниши само додатни проблем. Међутим, чак и ако ваше купатило има нишу, можете га уредити, чинећи ваше купатило елегантним и удобним. Да би се то постигло, конструкције тушаморају бити уграђене директно у нишу .

Говорећи о вратима туш кабине, потребно је напоменути да су оне идеалне конструкције за купатила са нишом. Таква врата се лако уклапају у купатило са сличним распоредом. Ако поседујете стан у купатилу који има нишу, онда када бирате туш врата у продавници требате потражити производе који су уграђени у нишу. То омогућава исправну и складну организацију простора у овој просторији.

Када у свом купатилу инсталирате структуре туш кабина у ниши, добићетемодерну собуу којој ће бити лијепо остати. Поред тога, овај тип купатила има још једну предност. Добијате могућност да се придржавате свих хигијенских правила приликом обављања водних процедура.

Туш врата у ниши имају још један плус. Ако их инсталирате, уштедите новац. Ипак, ипак, куповина оваквих дизајна је јефтинија од обичне туш кабине. Ако имате жељу да у свом купатилу уђете са туш кабином, али истовремено желите све трошкове свести на минимум, онда је избор у корист туш кабина најоптималније решење. Куповином ових дизајна добијате сет палета. Када је све инсталирано, у вашем купатилу се налази херметички дизајн, који се може упоредити са модерним моделом туш кабине. Истовремено, цијена такве опреме је минимална.

Карактеристике туш врата

Посетивши било које санитарно складиште, могуће је идентификовати велики број различитих модификацијатуш кабина уницхе Стога, нећете бити ограничени у избору. Предложени пројекти се разликују по величини, произвођачима и материјалу производње. Производи од стакла могу се разликовати по дебљини, материјалу, боји и другим параметрима. Стаклена површина туш врата може бити:

 • мат;
 • транспарентан;
 • затамњена;
 • имају слику;
 • имају пушку.

Већ смо истакли да се, поред стакла, за израду ових конструкцијакористи и пластика . На вратима могу да варирају. Могу се користити следећи дизајни:

 • ваљци;
 • петље.

Ако се одлучите за постављање туш кабина у вашој купаоници, можете их купити засебно или одабрати врата , заједно с палетом . У вашем избору када тражите ове производе ограничени сте само њиховим финансијским могућностима. Пошто на тржишту има доста модела, цене на понуђеним моделима се разликују, како на великој, тако и на мањој страни. Због тога је могуће покупити врата, која се договарају по сопственом трошку.

Имајте на уму да су туш кабине од стакла најбољи избор. Одликују их висок квалитет и поузданост. Када се производе, користи се каљено стакло. Његова дебљина није мања од 5 мм. То чини ове производе јаким и сигурним. Међу њиховим заслугама, имамо дуг животни вијек. Поред тога, током дуготрајног рада ови производи не постају замућени.

Када се користе туш кабинеВрата са стакла са њиховим одласком немају проблема. И све зато што се прљавштина и пражњење сапунаса површине таквих производа врло лако перу. Такође треба напоменути да се калуп на вратима туша стакла не умножава. Такође, они нису склони стварању каменца.

Избор система за отварање туша

Различита опција може бити отварање врата туша. Могу бити:

 • ариес;
 • клизање;
 • комплекс.

Коју опцију одабрати - све у великој мери зависи од ваших личних преференција. Такође, при избору врата овог или оног типа, потребно је узети карактеристике вашег купатила.

Конструкција обрадивог типапружа прилично широк пролаз у каду и туш кабину. Међутим, при избору производа са таквом опцијом отварања, мора се осигурати да има довољно простора за отварање таквих врата без посебних проблема. Клизна врата за туширање, за разлику од клизних конструкција, не заузимају много простора. Међутим, њихова употреба смањује ширину улаза у туш. И ово је такође важна ствар.

Ако сте заинтересовани за заштиту од буке и тихог отварања врата туша, онда је у овом случају вредно изабрати конструкцију ораничног типа. Уређај таквих врата претпоставља присуство ваљака. И они су главни починиоци прекомерне буке приликом употребе врата туша.

Са довољном ширином купатила, можете одабрати тип клизних врата са двостраним бравама за врата. Или га можеш датипредност у корист обрадиве структуре, која има додатни бочни зид у арматури. Али без обзира на величину вашег купатила, лако можете пронаћи праву опцију.

Додатни критеријуми за избор

Модерна врата за туширање имају могућност уградње без палете. Одлучујући се за ову опцију, ослободићете се неугодности уласка у туш кабину. Ствар је у томе да у таквим структурама праг нема као такав. Главна ствар - неопходно је да распоред туша размисли о локацији посебног туш-панела или да примени вијчани уређај.

Ако су у породици старији људи, онда ће ова опција бити најпогоднија за њих. Осим тога, бирајући своју услугу, можете имплементирати различита дизајнерска рјешења у вашем купатилу. Један од њих - украс пода је оригинална плочица. Када у вратима туша нема пладња, ово је сасвим реално.

Ако се ваше купатило разликује од нестандардног распореда и не можете покупити одговарајућа туш врата, онда је рјешење у овом случају производња врата за туширање по наруџби. Када се обраћате фирми, потребно јеодредити појединачне параметреза ваше купатило и обавестити вас о вашим жељама.

Као резултат тога, добићете дизајне који ће вам пружити практичност туширања и истовремено ће вам омогућити да креирате модеран дизајн у овој соби. Осим тога, треба знати да ће врата за туширање коштати нешто више од модела који се нудетхе сторе. И то је сасвим разумљиво, јер се у већини продавница за купце нуде шаблони производа. Њихов квалитет такође оставља много да се пожели.

закључак

Ако се одлучите за куповину и уградњу туш кабина у вашој купаоници, прво морате размишљати о квалитети производа и његовој поузданости. На тим параметрима морате обратити пажњу при одабиру. Да не би погрешили са избором, требало би да дођете у продавницу, да добијете савет стручњака.

Приликом избора врата за туширање не треба заборавити да квалитетан производне може бити јефтин . Ако желите да добијете дизајн у Вашем купатилу који ће бити поуздан и осигурати сигурност употребе, онда је у том случају потребно одабрати туш врата за озбиљан новац. Одликује се добрим новцем, добићете добар производ са дугим вијеком трајања.