Како изоловати прозорске клупчице од пластичног прозора

Како изоловати прозорску клупу пластичног прозора како би се искључио губитак топлоте због овог дизајна зими. Размотрите све опције, како и како се може загријати. Почнимо од реда: анализират ћемо разлоге пухања, како уклонити прозорску даску и правилно заштитити простор испод прозора од пухања зими. На крају чланка приказат ћемо видео упуте, како и како изолирати прозорску даску дрвеног или пластичног прозора у стану иу властитој кући.

Према великој већини власника приватних кућа - питање изолације поткровља је ријешено инсталирањем модерног ПВЦ прозора. Многи људи мисле да ово уклања сва питања смањења губитка топлоте кроз празнине у прозорима. Али за бољу заштиту топлоте у затвореном простору потребно је потпуно топлотно изоловати прозорски отвор, међу мерама - малтерисање косина прозора и загревање прозора.

Зашто треба изоловати прозорске клупчице

Недовољна изолација прозорског прага дрвеног прозора доводи до губитка кондензације на зиду, а влага је први сигнал који се појављује у калупу, гљивицама и сл. Осетите да рупа почиње да прескаче хладно, можете повући завесе на хладноћи и смањити температуру у дневној соби. Размислите како да изолујете прозорске клупчице пластичног прозора властитим рукама у стану и приватној кући.


Изоловане прозорске клупчице од пластичног прозора

Ако хладноћа долази из стакла, она се једноставно рјешава лијепљењем термалног филма на двоструки прозор - то је сасвим довољно. Ако је хладан ваздуху топлој просторији пролази кроз спој између прозорског прага и зида, онда је неопходно обрадити прозорску клупу. Међутим, овај процес није тако једноставан као што се чини на први поглед, изолација се мора изводити са посебном пажњом. И све почиње са избором изолације.

Шта изоловати прозорске клупчице од пластичног прозора

Размак између зида и прозорског прага може се затворити дуж цијеле дуљине монтажне пјене. Мале пукотине у зиду или у слоју топлотне изолације могу бити заптивене са заптивачем. Силиконски заптивач дубоко продире у најмањи зазор и потпуно заптива. Када је ријеч о вањској топлинској изолацији, косине прозора могу бити заштићене од смрзавања екструдираним пјенастим полистиреном УРСА КСПС.

То су топлотно-изолациони материјали које треба користити у раду, они ће вам помоћи да брзо изолујете прозорске клупчице од пластичног прозора. Прије изолације, циглу и бетонски темељ треба обрадити бртвилом или антисептиком. Поравнање отвора након загревања и хидроизолације врши се уз помоћ цементног малтера или наношењем сухе смјесе.

Шема уградње прозорских дасака пластичног прозора

Својим рукама раставите прозорске клупице

Изолација испод прозора врши се истовремено са уградњом новог прозора и изолације поткровља за зиму, али због лошег квалитета рада или немара радника, испод њега могу бити скице. Проблеми могу настати након дуже експлоатације објекта. Да би се отклонио овај недостатак, потребно је извршити демонтажу прозорских клупица пластичног прозора властитим рукама. Погледајте видео испод.

Први метод демонтаже прозорске клупице

 1. Ако су тапете налепљене, онда их навлажите водом и пажљиво их уклоните са зида.
 2. Пажљиво одбијте слој малтера испод прозорске клупице, досежући монтажну пену.
 3. Такође одбијте малтер на нагибу прозора, гдје је прозорска даска окренута према зиду куће. То ће отворити приступ бази, омогућити лако растављање и евентуално открити празнине у слоју топлотне изолације и пукотине у зиду.
 4. Затим узмите дугачак нож и одрежите слој пене испод прозорске клупице, који је нанесен приликом постављања прозора.
 5. Након што се прозорски праг ослободи по ободу, може се уредно уклонити.
 6. Држите прозорску даску и лагано је повуците доле и доле. Покрети морају бити уредни, али са довољним напором да се спријечи оштећење тканине када се растави.

Други начин да се демонтира прозорска даска

 1. Погледајмо још један начин да уклонимо прозорски прозор од пластичног прозора.
 2. За то је потребан нож с оштрицом.
 3. Сечиво се уноси испод прозорске клупице у монтажној пени и грејач се пробија дуж читаве дужине прозора.
 4. После тога се на обронцима исече заптивач, што додатно ојачава прозорску даску.
 5. Када су сви додатни елементи уклоњени, можете пажљиво повући прозорску даску, повући је на себе.

Након уклањања прозорске пукотине, подлогу треба очистити од пјене и остатака смећа помоћу четке са чврстом металном чекињом. То ће вам омогућити да размотрите све проблеме на основу прозорске рупе и откријете одакле долази хладни ваздух.соба Такође треба погледати и спој између прозорског оквира и зида, јер се овдје могу појавити микро-пукотине које хладноћу преносе у приватну кућу.

Како изоловати прозорске клупчице властитим рукама

Ако је могуће, изолујте падине прозора са улице. Пре свега, неопходно је све површине третирати хидроизолацијом и засхпатлевати их да би се затвориле све микропукотине. Монтажна пена се наноси по ободу прагове прозора, не остављајући празнине. Платно се поставља на висину и фиксира од врха терета (књиге или стакленке воде), тако да пјена не мијења прозорску даску када је повећана.


Пхото Загревање прозора властитим рукама

Када пјена скочи, њежно одрежите све ексцесе на нивоу зида. Ако одбијате малтер на нагибу, потребно је жбукати и изравнати зидове цементним малтером или сувом мјешавином. Цела површина монтажне пене је такође третирана сувом мешавином. Након потпуног сушења малтера, зид се третира прајмером, затим се боји или залијепи тапетама.

Топлотна изолација прозорских клупица пластичног прозора

Ако се изведе независна изолација прозорске клупице, али прозор у мразу се зноји или постоји фиока у просторији, затим додатно изолирати косине од улице. Такође, обратите пажњу на то да оквир пластичног прозора треба да буде затворен са улице зиданим зидом или грејачем на 1/3 његове ширине. Погледајте и видео туториал на ову тему на крају овог чланка.

Топлотна изолација прозорских клупица дрвеног прозора

Технологијомизолација простора испод дрвеног прозора се у принципу не разликује од горе описаног. Једина разлика је у томе што је у случају дрва боље погледати питање хидроизолације зидова и третмана антисептичког дрвеног оквира и платнених прагова. Немојте претјеривати и заклон дрва лаком, тако да дрво штити од труљења.

Видео. Како да сами поставите прозорску даску