Зашто у стакленику не расту краставци: 3 главна разлога

Ако први пут узгајате краставце у стакленику, најбоље је да прво пажљиво прочитате све нијансе овог процеса.Често, лоше плодоношење је повезано са неповољним условима за гајење усева краставаца. Проблеми ће бити и због лошег квалитета семена и лоше припреме за садњу.

Како одредити зашто краставци не расту у стакленику

Постоје многи разлози за слабу жетву, или када плодови уопште не расту, или, упркос доброј зеленој маси, могу се формирати многе дивље цвијеће. Такође, уместо великих и добрих плодова могу се формирати мали и ружни плодови.

Слаб раст краставаца може бити под утицајем многих фактора, укључујући семе лошег квалитета

Разлози могу бити прилично велики, али главни су сљедећи:

 • семе ниског квалитета;
 • непоштовање услова сетве, пре свега, на отвореном земљишту, а не у припремљеној или слабо припремљеној земљи;
 • Ако је биљка већ формирана, али се формира много дивљег цвијећа, онда узрок може бити густо слијетање, недостатак расвјете и неповољни временски увјети.

Оштре флуктуације температуре и прекомерна ђубрења ђубрива су штетне за биљке. Непоштовање влажности и температурних услова у стакленику, поготово када се први пут узгаја, може утицати и на развој биљака и плодоношења. Упркос куповини семена у добро специјализованим продавницама, шупље стерилне семенке, као и семена која не могу дати добру мердевину, могу бити ухваћени, што резултирабиљке су ћелаве и слабе.

Да би се спречиле болести биљака, потребно је третирати земљиште пре садње, па чак и самог стакленика.

Други разлог за слаб раст краставаца могу бити разне болести, као и штеточине, неискусни вртлар тешко је одредити специфичности болести. Пожељно је третман са природним биљним лековима. Ово је посебно тачно када се третирају већ узгојене биљке, као да се користе пестициди, па се краставци могу конзумирати у храни око 20 дана.

Главни разлози због којих краставци слабо расту у стакленику

\ т

Ако је плод лоше узгајан, потребно је пронаћи разлог за то и уклонити га да би се жетва. Обично су разлози лошег раста краставаца у стакленику популарни и свима познати.

Наиме:

 • Слабо тло;
 • Болести биљака од стране различитих бактерија;
 • Краставци се могу лоше узгајати због погрешне сорте;
 • Неправилно наводњавање;
 • Велика количина азота у земљишту, која доводи до раста зелене масе, и као последица тога, биљка нема довољно снаге да формира јајнике и развој плодова.

Лоше земљиште може бити један од главних узрока лошег раста краставаца

Да би се елиминисао последњи проблем, потребно је додати земљиште калијум фосфатна ђубрива. Ако су краставци болесни, на пример, паук, онда је потребно третирати земљиште и унутрашње делове стакленика или стакленика слабим раствором мангана, као и природних средстава, на пример,инфузија стрелица и лишћа чешњака.

Сувише суво земљиште или обрнуто, сувише влажно, може довести до депресије кореновог система.

Да би се у стакленику добро припремили краставци, треба их залијевати сваких 2-3 дана, и то у врућим данима, сваки дан ујутро или у вечерњим сатима уз топлу воду. Ако одабрани краставци нису самооплодни, то може довести до лоших плодоносних биљака. Такође, слаб раст може бити олакшан прегустим густим искрцајима и благовременим необрађеним коровима. Тло у стакленику током интензивне употребе постепено се исцрпљује, и као резултат тога, биљке практично немају ништа за јести. За успешну култивацију ове културе препоручује се да се у јесен свака 3-4 г потпуно промени земљиште.

Зашто лоши плодови узгајају краставце у стакленику

Понекад се дешава да се уместо очекиваних плодова краставаца формирају само празни цветови, а онда се баштованима поставља питање шта да ради у овом случају. Један од главних разлога за то је сјеме лошег квалитета или неисправна припрема за сјетву.

Да би се добила добра култура, пажљиво селектујте семе краставца и оплодите земљиште

Да се ​​въпрос не да се соо ~ и со с този проблем, треба да се извр {и следните:

 • Набавка квалитетног сјемена и њихова инспекција прије садње;
 • Ако краставци формирају велики број зеленила и протежу се према горе, онда је у овом случају потребно ставити главу, а затим извршити прилично обилно залијевање;
 • Препоручује се свакодневно прикупљање краставаца;
 • Лош раст биљака и образовањеВоће се такође може повезати са недовољном оплодњом биљака са ђубривима и минералима.

Препоручује се у периоду формирања јајника, а биљке се третирају средствима за формирање јајника. Код феталних биљака препоручљиво је сакупити ујутро или увече. Ако не убирете готове плодове на вријеме, они преузимају и ограничавају појаву нових.

Када се узгајају краставци, потребно је створити оптимални ниво влажности (не више од 85%) и температуре (не више од 35 ° Ц), као и покушати избјећи пропух.

Треба изабрати само велике и средње семене. Неопходно је припремити 3-5% раствор соли (30-50 грама соли на 1 л воде) и ставити сјеменке на 2 сата, а празне и оштећене сјеменке за овај термин истичу на површини. Захваљујући предузетим мерама могуће је сваке године постићи добру жетву ове врсте поврћа, важно је да не будете лењи и да предузмете одређене напоре.

Избегавајте лоше жетве краставаца у стакленику

Сваки вртлар жели да има пуно краставаца, али понекад се дешава да, упркос свим напорима, краставци полако расту у стакленику, а усјеви су, према томе, прилично мали. Разлози за овај феномен могу бити неколико. Садња сорти једне врсте, као резултат тога, почиње да доноси плодове одједном, а жетва се добија само у једном тренутку, и може бити обилна и прилично оскудна. Да би се то избегло, препоручује се засадити неколико сорти хибрида различитих датума сазревања.

Незгодно заливање може такође довести до слабе жетве

Слабо тло - тло постепеноисцрпљује се и почиње да му недостаје хумус, минерали и елементи у траговима, што природно доводи до чињенице да се након неколико сезона плодови полако сипају у плод и више нису тако велики и укусни. Може утицати на лошу бербу краставаца њиховим трансплантацијом, јер су биљке веома осетљиве на трансплантацију, а ако су корени оштећени, биљке могу престати да расту или расту веома споро, тако да биљке треба одмах засадити на месту. Ако се на једној биљци формира велики број јајника изданака и листова, то доводи до чињенице да ће формирање плодова на биљци бити прилично занемарљиво.

Може утицати на лошу бербу краставаца прерано залијевање или обрнуто, обилно залијевање, као и нарушавање температурног режима - при паду на + 11-12 ° Ц, заустављен је раст плодова. А на веома високим температурама, биљке могу једноставно нестати.

Из неког разлога, краставци не расту у стакленику (видео)

Ако користите ове савете, можете сазнати како ће поврће расти правилно. Можете сазнати како краставац расте и како се бринути за њега сваке године.