Зашто краставци расту куком у стакленику

Када засадимо било какво поврће у нашим градовима, онда очекујемо да ће, на крају, расти на исти начин као на слици сјемена. Али, таквој "лепоти", они често једноставно не допиру и изгледају много мање привлачно. То се односи на многа поврћа, исте рајчице, које се често праве директно на грмље. Често нас и краставци не задовољавају својим правилним облицима. Они имају различите облике, али не ону коју бисмо волели да видимо. Проклети краставци често леже на нашим креветима и уопште их не украшавају. Такви краставци некако чак и не желе да се растргају. Зато многи од њих одлазе и лажу како би очистили град. И како је то тужно, долази на тржиште да види да су сви краставци парни и практично један облик. Како људи успевају да изграде такву лепоту? Хајде да покушамо да откријемо шта вам недостају ваши краставци да су постали тако лепи.

Разлози због којих краставци расту у стакленику

Краставци су пољопривредна култура која је најзахтевнија у погледу његе. Најмања одступања од препоручене агротехнике доводе до непоправљивих посљедица, али ће се открити само у фази формирања плодова, што се одражава у њиховом стању.

И пре свега, неправилна брига утиче на степен искривљености зеленила. Штавише, немогуће је именовати такав захтјев, чије непоштовање не би резултирало негативним посљедицама.

Садња краставаца. Многи вртлари, који примају нискоквалитетне усјеве, изненађени су и то кажутачно поштовали све препоруке за шеме искрцавања. Међутим, важно је не само правилно поставити грмље краставаца на кревет иу односу једни на друге, већ и на бригу о комшилуку.

Садња краставаца различитих сорти. Немогуће је испланирати разне врсте краставаца различитих сорти: партенокарп и пчелињи полен. У овом случају, парцијално опрашивање биљака Партенокарпских врста постаје узрок деформације плодова. Због тога је важно раздвојити засађивање сорти са лежиштима других усева или их поуздано сакрити тако да пчеле немају приступ Партенокарпским сортама.

Занемаривање правила плодореда

У овом случају, облик наргиле краставаца је због неравнотеже елемената у траговима хранљивих материја у земљишту и накупљања дебелог цријева у њему. Зеленитс су управо култура која је веома пријемчива за Цолин. Константним растом на једном и истом месту, концентрација овог токсина достиже максимум и као резултат инхибира раст биљке, што негативно утиче на квалитет усева.

Краставци ће расти кривуље у случају да су на мјесту њиховог сијања прошле године расли прекурсори с истом потребом за елементима у траговима. Ово укључује већину усева од бундеве. Кондензовано земљиште не може дати култури потребну количину одређеног елемента (азот, фосфор или калијум). И гнојива у овом случају неће помоћи.

Кривуље краставаца у неуспешном насељу

Од сусједних биљака овиси о томе колико је лијеп и великодушанће бити усев Зашто краставци расту куком у стакленику и колико су усјеви погодни у облику зелених плодова? Узрок неуспеха је даље: суседне сорте различитих типова опрашивања. Није неопходно узгајати биљке које су блиске једна другој, опрашене пчелама, и Партенокарпске сорте (самооплодне - хибриде). Ако нису изоловане једна од друге, онда постоји велика вероватноћа да се криве краставци.

Шта учинити? Проверите приступ опрашивању инсеката до стакленика. Када оставите усјеве на отвореном, покријте их газом. Откажите ако краставци различитих сорти расту на различитим крајевима града или у стакленицима. Мање од сваке криве плода добија се од следећих хибрида:

  • Отело;
  • "Хоботница";
  • "Паратунка";
  • Твик.

Само 5% краставаца ових сорти је увијено. Глад "Пасамонте", "Пасадена" није толико успешан, јер се око 30% плодова савија. Лош наступ у Сантани, Прима дунне, Амулет, Емелиа? ближе јесени заправо половина жетве има неправилан облик. И даље лоше ствари иду са оцјенама Престиге, Цхампион, Боуиан, Патти: отприлике сви ови краставци постају луди и имају заобљен облик до краја љета.

Залијевање краставаца у стакленику

Велики број проблема са растом и плодоношењем краставаца је најједноставнија процедура - залијевање. То је невероватно, али чињеница: често чак и искусни вртлари не знају како да правилно залијевају биљке у стакленику, и као резултат тога добијају гомилу болести у биљкама које се узгајају илињихове смрти.

Постоји неколико неправилности наводњавања:

  • Наводњавање хладном водом. С обзиром да је температура ваздуха и земљишта у стакленику релативно стабилна, ствара се одређена микроклима, која је погодна за раст краставаца. Зато је важно пратити температуру воде. Ако је много нижа од температуре тла, охладили сте корење биљака. Ово ће их заузврат приморати да прерасподеле нагомилане ресурсе како би изједначили насталу штету.
  • Недовољно заливање. Краставци воле влагу и блиједе у сушним периодима. Суво тло узрокује успоравање вегетативних процеса, што утиче на развој плодова. У суштини, биљка прелази у начин економије, трошећи минимум ресурса за формирање плодова, од којих се деформишу, постају мање.
  • Претјерано залијевање. Као и недостатак влаге, његов вишак доводи до деформације плода. То се дешава због труљења кореновог система и немогућности апсорпције корисних елемената у траговима из тла, јер се они испере количином воде.

Кршење краставаца поташа у стакленику

Најчешћи и, истовремено, најчешћи узрок изобличења облика фетуса. Зашто је ова грешка тако честа? Највјероватније, јер у другој половини љета вртлари хране краставце биљем, гнојивом и другим супстанцама које садрже азот, и заборављају на гнојива с калијем. Дозе ђубрива које су уведене у јесен и на слијетање, исцрпљују се до краја другог мјесеца љета, а биљке почињу гладовати.Зато је дошло до кршења облика воћа. Још једна важна ствар: правила калијума у ​​августу и септембру значајно се разликују од оних који су погодни за почетак љета. Ових месеци време се мења. На улици је цоол, па се гнојиво погоршава. Излазак из ситуације је једноставан: користите пепео. Потребно га је ставити испод корена, а затим ће биљка добити потребну количину хранљивих материја.

Подршка за облике краставца у стакленицима

Да би се хранљиве материје правилно дистрибуирале у биљци, краставце треба прикупљати чисто и често: по могућности сваких 2-3 дана. Малишани су обрасли и ружни плодови успоравају раст новог усева. Ако можете да чистите само викенд, обришите беле што је могуће чишће, разбијајући чак и краставце (воће дужине 4-8 цм). До следећег доласка, они ће и даље расти и почети да успоравају формирање и раст нових јајника. Најбоље од свега, што сте дошли у земљу, пре свега да покупите бичеве, а онда пре одласка, урадите то поново. У добрим временским условима ослободили су се од "баластних" биљака чак иу дан ће имати времена да издају нови дио жетве, а још више у два дана.

У неким случајевима, раст плодова се зауставља због згушњавања биљака, прекомерног раста бича. Затим морате смањити ослабљене изданке да бисте побољшали услове осветљења за остале.

Густина краставаца у стакленику

Понекад раст плодова исправне форме спречава згушњавање биљака, тј. Прекомерни раст њихових бича. Прережите ослабљене изданке да се побољшајуосветљење других.

Топлота потребна за краставце у стакленику

Важно је правилно користити полицу за филм: ако је уклоните прерано, раст биљака и плодова ће престати. Због скоковитих промена у ро-ро брзини и постоје кривине или "ограничења" воћа. Само када је време јако вруће и склониште може изазвати опекотине лишћа, оне се отварају током дана. Ако склониште потпуно уклоните, биљке ускоро оштећују пепелнице. За вентилацију је довољно подићи склониште са једне стране.