Зашто су суви и жути краставци у стакленику

Ако се краставци пресуше у стакленику, они можда нису погодни за жуто тло, али и суви краставци у стакленицима нису неуобичајени. Многи вртлари повезују овај феномен са сушним љетом, или обрнуто, са претјераним кишама. Послужите на зараженом семену, болестима и штеточинама. Много тога може бити прави узрок жућења. Али чешће је то кршење пољопривредне механизације.

Технологија: зашто се краставци суше у стакленику

Сви краставци веома воле влагу. А главно улагање у њихов раст и развој - исправно заливање. Хладна вода се не користи, вода треба бити инфузионирана и топла. Чим су краставци почели да доносе плодове, наводњавање постаје све чешће. Вреди нагласити на наводњавање, јер је важно за многе параметре. На пример, веома је важно да корени краставаца расту дубоко, а не споља.

Краставци у стакленику могу се осушити због неусклађености са температурним режимом

Вриједи неколико пута прескочити наводњавање, као што примјетите жуту боју биљке, а нови јајник такођер виче. Краставци брзо сигнализирају недостатак воде.

Ако се јајници не само врте, већ и већ суше, одмах уклоните цветне цветове, изазивајући рез мангана. Не заборавите на оплодњу. Вода пије краставце, то је њихова главна потреба, али им је потребна исхрана. Неуобичајено, према распореду, и сасвим је могуће урадити органску храну.

Брашна роса: суви краставци у стакленику

Ако се исуше мали и велики листови, можда је биљку погодила прашкаста роса, племенити непријатељкраставци У овом случају, листови биљке су покривени светлошћу, увећане величине са тачкама. Ово указује на пораз краставаца, лишће ће бити сухо и жуто.

Да би се носили са овом несрећом, они прибјегавају фунгицидима. Друге методе су мање ефикасне, а најчешће морате поступати брзо и одлучно.

Такодје, узрок фузије краставаца може бити фузариоза:

  • Ова гљива, која најчешће „напада“ на краставце у стакленику;
  • Ако буде заражено, морат ће промијенити читаво тло, полу-мјере неће помоћи;
  • Прво можете купити оне врсте краставаца које су отпорне на фузариозу и пепелницу.

Да не би осушили краставце, они би требало да буду редовно оплођени и напојени

Шта би се штетници требали бојати? Најважнији непријатељ краставаца је лисна уш. Сместила се на доњу страну листа и буквално исисала све сокове из краставца. Убијте све хранљиве материје, узрокујући да биљка нестане. Тлиу мора бити уништен, понекад је довољно да сунце уђе у стакленик, али ако је проблем акутан, онда морате купити посебне хемијске производе.

Шта би друго могло бити: зашто су краставци у стакленику жути и осушени

Али често је гријех жалити се против штеточина и болести. Једноставно је прекршен одређени режим, који би требао бити константан у стакленику. Гријеши млади сељани, који су били наоружани кемијом против потенцијалног непријатеља, али је уобичајено да се стакленик пропушта, или не узимају у обзир правила влаге која би требала бити у стакленику.

Краставици и краставци жуманце могу се јести из следећих разлога:

  • Чак и када садите саднице у стаклениктемпература тла треба да буде иста, све се мери и контролише. Земља треба да се загреје до 16-18 степени. Могуће вештачко грејање.
  • Тло у стакленику може бити исцрпљено. Ако нисте обавили припремне радње за пад, не бисте требали бити изненађени сиромашним или лошим жетвама. Земљиште мора бити богато, храњиво, спремно за плодност. То значи да не морате само да скинете горњи слој и да га ископате, потребно је да нахраните земљу.
  • Опет заливање - фокус на влажност у стакленику. Што је топлије у стакленику, то је већа влажност. Водећи краставце ујутро или увече, усред дана то не вриједи.

Краставици върху стакленици можно осушити различни штетники и болезнениа

.

Вјеројатно немате довољно зрачног простора. Избјегавајте отварање стакленика на вријеме, што, успут, може спријечити природно опрашивање, јер пчеле не улазе у стакленик.

Густо слијетање - још један чест проблем почетника вртлара. Између бичева ће бити тако мало зрака да расту краставци ће морати напорно радити. Пратите постављену удаљеност, не морате да покушавате да засадите 1 м 5 садница и више.

Превенција: не до сувих, а не жутих краставаца

Ако видите да су листови краставца бледи и натечени одоздо, вероватно ће им недостајати азот. Недостатак азота, наравно, треба попунити. Прегледајте лишће - ако сте се растегнули, а плоча лишћа није порасла, управо тло захтијева високо квалитетно интегрирано храњење.

Па ипакосетљив краставац на опекотине и прегревање. Дакле, температурни режим би требао бити оптималан. Ако је стакло зелено, листови се никако не смију излагати врућем стаклу или хладном стаклу. Хладно наводњавање и прскање такође могу бити штетни.

Да би се кукавице у стакленику спријечиле да постану жуте, морају се периодично провјетравати

А ако су листови жути, то значи да им је тешко због дебелих листова на врху, не достижу ни светлост ни воду. Оно што је најважније, сунце не може доћи до лишћа, а то је неопходан услов за раст. Опет, морамо се подсетити на оптималну густину засада.

Зашто жути и краставци у стакленицима (видео)

Жетва - то је рад, добра жетва - добар је посао. Будите креативни креативно да бисте узгајали краставце, пазили, псовали, поново проверавали. Пажљиво бирајте сорте. А онда нема жутог и блиједог!

Одлична жетва!