Септичка гума: 5 погодности

Ако финансије не иду добро, народни занатлије који су измислили да направи септичке трикове властитим рукама често се налазе ван себе. Гипсани малтер није само јама, већ је и одличан аналог канализације града. Главна вест је да можете све да урадите сами, а да при томе не користите велике новчане трошкове и изазове специјалиста са великом грађевинском механизацијом.

Унутрашња гума: урадите то сами

Због нездраве екологије у свијету, постоји потреба да се брине о одлагању отпада, што ће нас преживјети. То важи и за старе ауто гуме. Грађани последњих година све више купују куће од цивилизације да би уживали у природи. Али живот у приватној кући прави прилагођавања. Не свака кућа има канализациони систем, али живот чини много лакшим.

Својим рукама можете изградити ефикасну септичку гуму, која ће, ако се правилно обради, бити гора од скупљих аналога

Али можете користити старе гуме јер:

 1. Могу се наћи на улици, а то вам штеди новац.
 2. Они су издржљиви и служит ће вам дуги низ година.
 3. Гуме се не распадају када се земља натопи.
 4. Свака гума има правилно израчунате облике и величине, што ће вам омогућити да брзо извршите потребне прорачуне по њиховом броју.
 5. КреиратиСептичка гума не мора да користи велику технику.

Септикум је створен за акумулацију људског отпада са накнадним одлагањем.
Да бисте направили септичку гуму, морате знати количину дренаже. Према СНиП стандардима, величина септичке јаме би требала бити три пута већа од количине излучивања на дан.

За септичку јаму је потребно ископати рупу у пречнику која прелази промјер кориштених гума за 10-15 цм, а након што је јама спремна, потребно је затворити дно будуће септичке јаме. Може се бојати или прекрити слојем гуме. Ако желите да нагомилани отпад оде на земљу, можете испунити дно шљунком или песком. Гуме се причвршћују специјалним стезаљкама или жицама. Унутрашњост гуме треба да се обрезује како би се избегло накупљање отпада у њима. Боље је покрити газишта између гума са заптивачем. У горњој сабирници се пробије отвор за одводну цијев. Такође је потребно изградити поклопац који ће чврсто затворити септичку јаму. Не заборавите на вентилационе цеви, иначе ће мирис отићи у кућу. Простор између тла и гума је боље за бетон. Дакле, имате солидан дизајн.

Гуме добро сопственим рукама

Добро направљена лопатица направљена властитим рукама је прилично издржљив извор воде у вашој сеоској кући.

Својим рукама створите бунар из гума - не превише узнемирујуће на десној страни

 • Гуме великог пречника;
 • битуменски лак;
 • Лопата;
 • чекић;
 • нокте;
 • нож;
 • дробљени камен;
 • Антисептички лепак.

Уређај бунара са гумама не разликује се много од септичке јаме. Изградња бунара, боље је кренути од јесени, јер је вода што дубља, тако да се ваш извор не пресуши. Након пуцања јаме, морате попунити дно дробљеним каменом да ојачате структуру. Такође, да би се повећала снага, препоручује се да се гуме лече антисептичним лепком. Даље, окомито једна на другу, убијају четири шипке на рубовима гума. Пожељно је да се бунар уздигне изнад земље за око 70 центиметара. Можете направити прекрасан декоративни поклопац, или можете инсталирати једноставан поклопац.

Канализација од гума

Дренажа пнеуматика подразумева уређај који је тежи него, на пример, бунар. За његово уређење могуће је провести цијели сустав цијеви у кући. Такође, канализациони систем се састоји од неколико блокова. Неки користе систем у којем је ископана не само септичка рупа, већ и дренажни бунар, на дну које је полипропиленска цев, ископана до дубине од три метра. Да би се избегло зачепљење дренажне цеви, она се налази на нивоу метра од дна и покрива рупу решетком.

Канализациа от покривачи на гуме - најпрепроставаа и најприступачен разпоред на системата

Ако одводите отпадне воде из аутомобилских гума, онда им је потребан већи број, јер имају пречник мањи од точкова камиона.

Шта је септичка јама различита од јаме

Септичка јама, за разлику од септичке, није компликован дренажни системњихове вожње. Септички трик је најчешће део канализационог система. У септичкој јами је тешко повући отпад у тло.

Да би се разумело зашто је септичка различита од јаме, потребно је тачно и јасно разумети принципе уређаја и рад сваког од погона.

Септичка може имати бројне предности за разлику од септичке јаме, и то:

 1. септичка јама може се састојати од два или три резервоара;
 2. Употреба септичке јаме смањује потребу за честим покретањем сензора;
 3. То ће бити корисно за оне који су често у земљи;
 4. Мање утицаја на животну средину, за разлику од септичких јама.

Како направити сопствени ручни септички трицикл (видео)

За одлагање отпада на парцелама, сви начини канализације су добри. Важно је правилно израчунати количину отпадних вода. Погледајте њихове способности и повежите их са њиховим жељама.