Клизна туш врата у ниши: пластика и стакло, сложени модели за кабину

Велика густина насељености резултира смањењем животног простора по особи. Ова тенденција је посебно уочљива у купаоницама и купаоницама које се налазе у истој згради. Да би некако проширили простор, људи купују и инсталирају тушеве. Ово је одлична прилика за уштеду драгоценог простора за удобно коришћење просторије.

Већина туш кабина је постављена у углу и заузимају минимум простора. Да би се купатило заштитило од прскања у погледу овог сусједства, постављена су клизна туш врата, монтирана у ниши. Ово решење је веома популарно због приступачне цене, квалитетних материјала и безопасности за људе.

врсте

Постоје различите варијанте клизних врата. Свака опција има своје карактеристике, и оне су веома различите. Најбоља туш кабина је она која се налази у ниши - постављена је у веома ограниченом простору. Са свих страна могу бити окружени зидовима или вратима. Често се користе два типа врата - отварају се на различите начине.

Туш кабина има стандардни уређај.

Типична кабина је нужно опремљена оградом - то је често један од зидова купатила, или као ограда, користи се стаклена преграда. Осим тога, конструкција нужно има палету. На лагеру можете пронаћи разне додатке. И наравно, врата за туш кабину. По дизајну, могу бити клизни или типови.

Ако је клизна структура, онда она нужно има својуособености Систем може имати једну, две или више платна у својој структури - зависи од ширине кабине. Такође, структура мора имати профил - то је основа за кретање врата. На платну је причвршћена посебна колица са механизмом за котрљање и помажу да се врата помичу напријед-назад. Такође су укључени и разноврсни додаци, који се такође монтирају на платно.

Дизајн туша са клизним вратима може бити оквир или оквир.

Улазна врата у тушу су специјални пластични или метални профили. Постављен је на ободу платна и чини структуру ригиднијом и издржљивијом. Такође, треба напоменути да је одлука на основу металних профила - не само поуздана, већ и веома стилизована. Метална ограда снажно наглашава контуру врата туша. Чешће него не, овај профил није само основа овог дизајна, већ и обавља декоративне функције.

Стандардна туш кабина.

Клизна врата за туш без оквира или, како се називају - интегрална, састоје се од два или више помичних затварача. Ови дизајни изгледају лакше и модерније од модела оквира. Плоче врата су фиксиране како на зидовима тако и на поду. У ту сврху произвођачи имају специјалне причвршћиваче. Поред овог начина монтаже, понекад се у неким моделима могу користити и профили у облику слова П за под или плафон. Унутар тих профила могу се уметнути врата без оквира. Употреба таквих решења на бази клизних врата без оквира за туширање омогућава не само уштеду простора и заштитудруги чланови породице од спреја, али савршено могу нагласити ноте модерног дизајна у купатилу.

материјали

Као материјали за производњу клизних врата за туширање, као што је већ наведено, могу постојати пластика или стакло. Практично је немогуће користити друге материјале. Купатило је просторија у којој се влажност стално повећава. Било који други материјал ће бити упропаштен, без обзира на то што се обрађује.

На пример, дрво ће брзо набрекнути и трунути. Метални делови се брзо распрскавају. Поред тога, челик додаје овом благом дизајну вишка тежине. Пластични и стаклени елементи могу издржати било коју, чак и најозбиљнију влагу, не захтијевају озбиљну његу, јаки су, поуздани и непретенциозни. Осим тога, на површини од стакла и пластике можете створити јединствене слике.

Материјали као што су стакло и полимери који се користе у клизним вратима за туширање, савршено се показују. Они су довољно јаки и прилично поуздани. Да би се такве структуре оштетиле, потребно је много труда. Утицај такве силе је једноставно немогућ у ритму живота који се уочава код великог броја људи.

Материјали и својства

Каљено стакло је веома популарно. Често, као врата за туширање, наносе се листови дебљине до 1 цм, који могу издржати и јаке ударце. Каљено стакло је сигурно и ако се изненада оштети, неће оштетити људско тијело. Стакло је отпорно на високе температуре и није запаљив материјал. ЈошЈедна од предности - материјал није отрован и стога потпуно безбедан за људе.

Триплек - суправодљиви материјал.

Још једна популарна врста трајног стакла је триплек. Ради се о неколико стаклених плоча које су спојене полимерним љепилом. Ако се изненада таква чаша оштети, фрагменти неће бити велики, а њихове ивице нису оштре. Триплек има исте особине при високим температурама и запаљивости, као и код каљеног стакла. Материјал је такође неотрован и стога је најпогоднији за производњу ових додатака.

Акрил је полимерна смола, специјална композиција која омогућава да буде још јача од стакла. Снага акрила је 5 пута већа од чврстоће стакла. Због тога се акрил користи и за врата туша. Дебљина лима је много нижа, па су таква врата за туширање клизна - приступачнија од модела каљеног стакла или триплека.

Акрил не може повредити особу. Тачка топљења овог материјала је довољно висока, али ако се изненада осветли, она ће ослободити врло токсичне супстанце.

Поликарбонат је једна од врста пластике. Што се тиче издржљивости, у различитим случајевима је прилично висока.

Понекад је чврстоћа поликарбоната 20 пута већа од густине стакла, а цијена овог материјала је много јефтинија. Материјал доследно издржава повишене температуре, али од пожара мора бити заштићен.

Сви ови материјали могу издржати различите механичке оптерећења. Једини недостатак су токсичне супстанце на којима се заснивају материјалипластика се може доделити. Међутим, пожар у купатилу је велика ријеткост.

карактеристике дизајна

Што се тиче имплементације таквих система, разликовати два модела, три секције и производе од четири елемента.

У случају двосмерних врата, они се често користе посебно за кабине за нишу. У зависности од модела, њихова дебљина може да варира од 4 до 123 мм. Што се тиче ширине, то је отприлике 43% величине саме кабине. Стандардне величине могу бити у распону од 1200 до 2000 мм.

Нестандардни дизајн.

Трослојна врата за туш кабину су израђена од три елемента. Детаљи су клизни и стационарни. Постоје и модели у којима се сва три врата крећу. Дебљина једног листа може варирати од 10 до 12 мм.

Конструкције са четири секције у ниши или на поду добијају се дебљином од 6 до 12 мм. Ова величина зависи од модела. Ширина улаза - 43%.

Поред таквих кабина, постоји и угаона кабина, где су такође монтирана клизна врата. По величини, може постојати и различит број секција.

Врсте стакала и завршних обрада

Савремене технологије потрошачима нуде различите врсте обраде прозирног стакла за туш кабине. Треба напоменути да је за стаклене или полимерне зидове могуће направити не тамне, већ напротив, свијетле кутке, гдје ће се осјећати нелагодност.

За производњу туш кабина за клизна врата:

  • Фростед стакло, које је створено методом технологије пескирања;
  • Затамњена стакла, обојена;
  • Стакло изпаттернед;
  • Стакло, спојено са бојом на керамичкој основи.

У туш кабинама је неопходно користити непрозирно стакло. Не само естетски, већ и практично, јер људи често живе са својим породицама.

За украшавање врата нише, користите различите налепнице, отпорне на високу влажност, као и боје. Егзотични је фото штампа. Ова решења се могу применити на стакло триплек. Овде се слика лако скрива између слојева.

Практичност и сигурност клизних врата у туш кабинама

Клизне конструкције су веома погодне и практичне. Они не само да штеде простор, већ и стварају одвојене углове, а не заузимају трг. Такође међу предностима може се издвојити функционалност, снага.

Дакле, клизна врата за туширање имају високу функционалност. За њихово откриће нису потребни додатни напори, а сачувана површина се може користити чак иу малим собама. Полимери и стакло се савршено показују у влажним подручјима.

Висока снага вам омогућава да заборавите на све опасности. Да бисте оштетили или чак сломили стакло или полимерна клизна врата, потребна вам је велика снага. Такође, стакло, чак и ако је на неки начин оштећено, неће узроковати штету.

Профил са магнетним заптивкама и причвршћивањем омогућава да се браве прилијежу веома близу једна другој. Ова решења омогућавају клизним вратима туша да не допуштају воду из кабине.

Правила употребе

Да би таква врата служила дуго времена, потребна је посебнабрига Главна ствар је механизам. Није потребно да га оштро вучете и снажно га отварате - треба уложити само мало труда. За прање и чишћење препоручује се употреба меког сунђера и специјалних средстава за чишћење.

Важно место - где се углови повезују са стаклом. Тамо се многе штетне бактерије добро размножавају. Ту се најчешће накупља прљавштина. Препоручује се да се ова места темељно оперу. Ова једноставна правила значајно ће продужити животни вијек клизне конструкције.