Како одабрати пумпу са дубоким бунарима: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 100 метара, фото и видео упутства корак по корак

Брзе операције бушења могу обавити специјалисти са расположивом опремом, а овдје монтирати пумпу за бунар или бунар, власник локације има све могућности без икакве помоћи. Међутим, вреди одредити која пумпа изабрати за бунар, а која за бунар.

 • критеријуми за избор
 • Пумпа за бунар
 • Прави избор
 • Класификација опреме

  Постоје четири најчешће коришћене врсте пумпи:

  • површна (радим на дубинама до 7 м);
  • потопна (ради на дубини од 20-100 м);
  • делимично уроњено (кипућа вода од 10 м);
  • ручно (за малу дубину).

  У већини случајева, ради се о потопљеном типу апарата, јер је у стању да ефикасно ради и са пјешчаних малих хоризонта и на нивоу односа артешких бунара. Истина, истовремено је потребно изабрати праву моћ. Онај који ће подизати воду из артешки бунара, у принципу, бит ће другачији од оног који ради са пјесковитим плићаком. У другом случају, дизајн може бити генерално примитиван.

  бушотина бунара

  разноврсност модела

  Пре него што изаберемо дубоку пумпу за бунар или бунар, одредићемо њихове сорте. Уроњени се сматра уређајима који имају херметичко тијело, потпуно спуштено у воду. Они такође имају своју класификацију. Сваки тип има моделе који се разликују у следећим својствима:

  • дубоко (имају пуну радну групу унутар тела);
  • дренажа (због конструкције имам велику брзину пумпања);
  • пумпне станице (које се разликују од пумпи са великим бројем додатних функција);
  • група малих кућних пумпи;
  • машине за канализацију.

  Избор према карактеристикама

  Да би се погодно поредиле карактеристике, направили смо малу оцену за потопне пумпе за бунаре. Може укључивати пумпу за дубоке бунаре, која је релевантна за свакодневне потребе, а не користи се у индустријским инсталацијама.

  Омнигена (Пољска)

  Уређаји се користе на оним мјестима гдје је важна висока продуктивност, максимална запремина текућине која се доводи на површину, а такођер и мали промјер кућишта. Произвођач је покушао да користи материјале који су отпорни на корозију у конструкцији:

  • нерђајући челик;
  • легуре од месинга;
  • изолација електричног кабла високе чврстоће.

  Унипумп (Русија)

  Компанија послује у Русији и производи производе у земљи и ван њених граница. Такође захтева нерђајући челик, али не само да чини тело пумпе, већ и импелер. Вода долази потрошачима на рачун снажних електричних мотора. Одабир пумпе која је најбоља за бунар је вриједна пажње. Апарат практично не подлеже квалитету пољским колегама, али кошта мало мање.

  Акуариус (Украјина)

  Производи Украјинепроизводња се односи на центрифугалне моделе. Њена цена је нижа од најближег конкурента, али квалитет остаје на врхунцу. Рецензије пумпе са дубоком водом имају позитивне повратне информације, тако да ће бити заинтересоване за његову високу ефикасност, сигурност и бешумност. Многи, пре него што изаберу пумпу са дубоким бунарима, упознају се са овим моделом, а затим са свима осталима.

  ХЕРЗ (Германиа)

  Доста снажан агрегат који може пренијети 3 м3 без много напора. Да би се вода користила без проблема, потребно је само 550 В /х. Ово говори у прилог јединици, јер када је у питању избор пумпе за бунар, претрага је економична.

  Немачка пумпа се односи на тип апарата који је потребан за рад искључиво са чистом водом. Да би се смањило загађење течности, то ће бити постављање додатних филтера.

  Беламос (Белорусија)

  Квалитет монтаже на овим уређајима оставља иза себе све аналоге далеко иза, јер се у производњи користи поуздана техничка контрола. То омогућава агрегатима да раде без посебних жалби у року од 10 ... 12 година. Максимална продуктивност је око 3,3 ... 3,5 м3 /х. У исто време, ова цена није порасла. Недостатак агрегата је висока потрошња електричне енергије, иако се тај јаз компензира поправком и високим степеном поузданости.

  критеријуми за избор

  Није потребно гањати високе вриједности уређаја, указујући на великоперформансе Такав избор може играти злу шалу у случају да водени хоризонт не осигурава довољан проток воде до те мјере да бунари имају времена да се попуне.

  Да би се знало шта изабрати дубоке пумпе за бунаре или бунаре, морају се спровести физичка и геолошка истраживања. Одсекли су сувишне произвођаче, одузимајући не само димензије, већ и друге карактеристике.

  У условима живота могуће је разумети трошкове сопствених трошкова само за економске и техничке потребе, како би се руководила овом вредношћу. Онда остаје само трошак, који је директно зависан од прихода.

  Пумпа за бунар

  Многе парцеле у покрајини су опремљене бунарима. Они су и данас релевантни, али вода из њих је прихваћена да се већ користи аутоматизацијом. Инсталација не би требало да оштети еколошку компоненту овог подручја.

  Вода се, по правилу, вади из њих за употребу у кућним условима живота. Непожељно је узимати течност за техничке потребе, јер значајан избор може да разбије крхку равнотежу, што омогућава да се течности саме очисте.

  Прави избор

  Пумпе за бушење Водени прегледи су позитивни. Апарати су типични представници вибрационе сорте. Под дејством електромагнета долази до таласања мембране. Она заузврат узима дио течности, а затим га даље пролази према излазној цијеви.

  Опремљен са погодним бунарима

  Изградња центрифугалних пумпи игра важну улогуиграју центрифугалну силу. Она затеже део воде на рачун физичких својстава, баца га на ивицу точка. Истовремено се у центру формира вакуум, који, с новом силом, привлачи више воде и поново га одбацује на излазу.

  Дубине су мање гласне, тако да су релевантне за бунаре из прилива. Опрема са аутоматизацијом неће преживети јер се пумпа може оштетити у празном ходу.

  ВИДЕО: Пумпа добро и како га учинити косим