Клизна врата властитим рукама

Клизна унутрашња врата - комбинација удобности и економичности. Поред тога, изгледају веома спектакуларно и савршено се уклапају у најмодерније ентеријере. Да бисте правилно и брзо поставили клизна унутрашња врата, морате знати технологију уградње, имати потребне алате и делове.

Потребни материјали за уградњу клизних унутрашњих врата

Да бисте брзо и правилно поставили унутрашњост клизних врата властитим рукама, морате се заложити са свим потребним материјалима. То ће вам омогућити да радите брзо и без додатних трошкова. Дакле, за уградњу унутрашњих клизних врата биће потребно:

 • водилице (доњи и горњи);
 • ваљци;
 • крило врата;
 • оквир;
 • чепови за вођење;
 • перфоратор;
 • типле;
 • резбарије дрвета;
 • одвијач;
 • завршни нокти;
 • чекић.

Сада треба да припремите врата. Зависи од тога колико брзо ће бити инсталирана клизна унутрашња врата. Видео ће вам помоћи да то учините квалитетније, без грубих грешака.

Инсталација (опције). Видео

Припрема за уградњу клизних унутрашњих врата

Инсталација обичних унутрашњих врата је друга, ако имате клизна врата, а затим их читајте даље. Да бисте припремили прорез за монтажу врата, обавите завршне радове. Зидови на бочним странама не би требали одступати од вертикале више од 0,5 цм, а ако су израђени од сухозида, дуж цијеле дужине водичадрво је фиксирано. Инсталира се тако да је лет кратког дијела греде на рубу отвора од 8 цм

.

Врата звучника са зида

Припрема отвора за клизна врата врши се на различите начине, у зависности од типа. На пример, можете узети најпопуларније: надземне и уграђене. За врата првог типа једини елемент који га спаја са прорезом је клизна конструкција. Стога су потребни једноставни захтјеви: ширина треба бити мања од величине платна за 20 мм, а висина - више од 20. Детаљи о величини детаља дизајна можете пронаћи овдје: уградња клизних унутарњих врата властитим рукама: видео .

Схема и врата уређаја:

За увећање кликните на

почетак инсталације

Монтажа врата почиње означавањем за причвршћивање водилица. Дно се продубљује до пода. Затим је инсталиран горњи профил водича. Линија за проверу је означена доњом ивицом. Висина постављања горње водилице једнака је висини крила врата са продужетком од 15 мм (за доње и горње зазоре). Више детаља је приказано на фотографији:

Да би се искључиле могуће геометријске дисторзије, платно се уздиже до рупе и означава његов горњи ниво. Ако је добијена линија хоризонтална, из ње се прави још једна (70 мм). Њему ће и бити причвршћена шипка за вођицу.

Да бисте осигурали слободно кретање тканине, потребно је одредити гдје ће се поставити вијак. За то је ширина врата подељена са 2, и на примљенудодата вредност 3-5 мм. Затим је потребно заврнути вијке у вагоне са ваљцима. Истовремено, њихови крајеви би требали изгледати помало из рупа. Затим треба проверити колица за слободу кретања.

жлеб у доњем делу тканине

Конструкција утора на дну крила врата направљена је у затвореном простору од ивице врата за 15 мм. Затим морате избушити 2 рупе пречника 7 мм до дубине од 20 мм. Они ће постати оријентири за утор. Његова дубина не смије бити мања од 18 мм. Ширина жлеба мора бити већа од ширине водилице за 2-3 мм. Често је, чак и уз помоћ млина и електричне бушилице, тешко бушити. У овом случају, постављен је П-облик водича. Уградња унутрашњих врата сопственим рукама-процес није дуг, под условом да је планиран унапред.

Уградите платно за врата

За ову фазу ће вам требати 2 особе. Подижући врата, они комбинују вијак десног носача са квачицом на носачу. Затим је постављена доња водилица. У ту сврху, крило врата, фиксирано на горњој шини, одступа од зида за 5 мм. Нож, који још није навучен на под, креће се заједно са њом. Ако се унутрашња врата у овом положају слободно крећу, доња вођица је означена оловком, а затим је привијена.

Сада је могуће уградити врата, поправити заштитна средства и наставити до украшавања дизајна.

Занимљиво је да додаци који се користе у клизним системима имају бројне разлике. Ручке се у њему нужно утапају, јер ће у супротном ометатинормално функционисање. Уместо једноставног правог замка, користи се механизам у облику куке.