Монтажа и демонтажа Армстронг стропа

Популарност спуштеног плафона Армстронг је захваљујући лакоћи и брзини инсталације. Поред тога, овакви дизајни изгледају веома привлачно. Инсталацију стропа Армстронга може обавити сваки почетник. Због чињенице да је систем овог дизајна довољно јак, такви плафони су издржљиви. Такав дизајн је такође лако раставити.

Армстронг стропна монтажна технологија

Конструкција носећих шина за стропове овог типа је најтежи технички задатак. Треба се извршити строго према упутству, иначе нећете бити у могућности да правилно инсталирате целу структуру.

Одаберите трачницу дужине до 3,5 метара. Ако планирате да уградите структуру у велику просторију, лако можете спојити шине једна са другом. Да бисте то урадили, користите специјалне браве које долазе заједно са овим детаљима.

Приликом уградње шина на плафону, потребно је инсталирати суспензије. Они ће омогућити чврсто фиксирање шина на површини. Оптимална удаљеност између суспензија је 1,5 метара.

Профили за спуштене плафоне су опремљени посебним причврсним елементима, који омогућују да се конструкција изгради у најкраћем могућем року

Изглед се састоји од 3 дела:

 1. Цртежи са ушима.Овај дио треба причврстити на строп помоћу сидра. Ако га немате, користите вијак.
 2. Цртежи са удицом.Она то требапричврстите директно на шину лежаја.
 3. Опружна опруга.Овај део је потребан за подешавање дужине овјеса.

Где се поставља Армстронгов плафон

Армстронгова плафонска инсталација почиње одабиром одговарајућих материјала и означавања. Приликом одабира плоча ослоните се на индивидуалне преференције и дизајн интеријера. Можете купити плоче различитих гамута боја и фактуре.

Ако желите да обојите плоче након постављања плафона, немојте користити агресивне хемикалије. Стручњаци препоручују заустављање избора на акрилним бојама. Ако немате прилику да их купите, користите боје на воденој бази.

Схема обележениа стропа за фиксирует главниј профил

Схема обазка стропа:

 • Прво, потребно је нацртати хоризонтални попречни ток. То ће вам омогућити да боље саставите дизајн. Ако не означите водоравно, можете погрешно монтирати чвор.
 • У свим угловима собе ставите деколте. Користите ласерски ниво да направите што прецизније мерење.
 • Затим измјерите удаљеност између врхова и пода.
 • Спојите матице једна са другом помоћу трагача.

Након означавања, положите све потребне комуникације које ће ићи директно испод плафона.

Степ-би-степ инсталација Армстронговог плафона

Након означавања и полагања комуникација, можете почети инсталацију. Пре него што почнете да састављате дизајн, припремите сву неопходну опрему иматеријала

Запамтите да температура у просторији не треба да прелази 30 степени. У супротном, монтажа се може деформисати. Поред тога, у просторији у којој се врши монтажа, влажност ваздуха не сме бити већа од 65%.

Схема устројства спуштених плафона Армстронг

Армстронг инструкције за инсталацију:

 1. Прво, треба да причврстите профил конфигурације у облику слова Л на површину површине. Профили овог типа могу се прилагодити жељеној величини металним ножем.
 2. Затим причврстите профиле Т-облика.
 3. Набавите оквир са касетама.
 4. Затим поставите светла на плафон.

Како да саставите Армстронг строп својим властитим рукама

Полагање плоча на оквир је једноставан процес који чак и почетник може да поднесе. Пре него што то урадите, проверите да ли је оквир јак. Ако приметите било какав квар, поново саставите оквир.

Алгоритм за стропове Армстронг:

 • Подигните садржај ћелија.
 • Унесите га у простор између боца.
 • Нежно обложите ћелију.
 • На крају је потребно инсталирати глухе плоче.

Завршава уградњу спуштеног плафонског полагања глувих плоча у ћелији металног оквира

Ако сте инсталирали плочицу криве, немојте је ни под којим околностима притиснути. Тако да можете оштетити платно. Кривуље плочица се могу поравнати кликом на њих одоздо.

Каква је процјена трошкова за инсталацију Армстронговог плафона

Процењени трошкови инсталације -ово је износ новца који ћете морати потрошити на куповину свих потребних материјала за инсталацију система. Да бисте направили тачне прорачуне, најбоље је користити специјалне калкулаторе на локацијама произвођача.

Приликом састављања процјене размотрите трошкове расвјетних уређаја. По правилу, потребно је инсталирати 2 ЛЕД или флуоресцентне сијалице за 10 м2 стропа. Без сумње, ова формула је нетачна и може варирати.

При създаване на оценка, нужно е разглежда:
 1. Величина собе. Ако је дужина просторије већа од 3,7 метара, онда ћете морати да купите специјализоване браве. Иако су у неким случајевима укључени.
 2. При израчунавању потребног броја типла и вијака, размотрите број привјесака.
 3. Ако у соби има говора, водите рачуна о њиховим димензијама при израчунавању обима просторије.

Демонтажа Армстронг стропа: инструкција корак по корак

Пре него што раставите дизајн, залијте се потребним алатима. Требаће вам лопатица, нож, клијешта, клијешта и кључеви. Поред тога, држите се одвијача.

Сет потребних алата ће вам омогућити да раставите спуштени плафон независно

Пре демонтаже потребно је уклонити плочице са расвјетних тијела. Започните демонтажу да бисте уклонили украсне елементе лампе. Не заборавите да претходно истријебите жице.

Демонтажа се врши по следећем редоследу:

 • Прво треба пажљиво савити профил на који је прикључен задњи панел.
 • Ако сте користили спајалице, уклоните их помоћу одвијача.
 • Уклоните први панел. Урадите то уредно, јер лако можете оштетити профил.
 • Демонтирајте носач и уклоните други панел. Поновите овај поступак док не уклоните све плоче.
 • Уклоните оквир од привјеска.
 • Уклоните овјес и угаони профил.

Упуте за монтажу Армрестрон-а (видео)

Инсталирање плафона типа Армстронг је једноставно. Неопходно је покренути монтажу конструкције од означавања и обављања комуникација у простору јастука. Након тога, потребно је израчунати трошкове уградње плафона. И тек тада почиње монтажа оквира и полагање панела. Током рада пазите да се крпе уредно уклопе. Демонтажа конструкције врши се савијањем профила и демонтирањем плочица.