Монтажа подних облога

Уградња плафонских плоча се правилно изводи у завршној фази поправке, када се завршавају радови на обради зидова и плафона. Знанствено име овог материјала је ограда. Њихова главна сврха - да сакрију празнину између стропа и зида, као и неуједначену линију тапета.

Постоји неколико класификација лајсни:

  1. Према материјалу од којег је израђен - од ПВЦ-а, пјене, пјенастог полистирена, полиуретана, гипса, дрва.
  2. По ширини.
  3. По профилу.

Редослед уградње постоља

Постоји неколико основних корака у инсталацији подних облога:

1. Израчунавање броја шина.

Прво, потребно је измерити обим просторије. Тада се добијена вредност дели са 2, што је стандардна дужина постоља. Стручњаци препоручују да се купи још једна галерија, са залихама.

2. Избор ширине лајсне.

Ширина шине утиче на визуелну перцепцију величине просторије. Дакле, у малој просторији са ниским стропом, препоручује се уградња уских галија. То ће визуелно повећати висину просторије.

3. Припрема за уградњу - углови трима.

Уградња плочастог плафона или бојање (избор (артикл о избору боје за зидове, али и погодан за плафон) и наношење боје) захтијева пажљиво резање углова. У грађевинској радњи продаје се посебан уређај - столосло. Уз његову помоћ, оштар нож или нож на метал вииливатсиа кутова на 45 ° или 90 °.

Извод безстеппес

\ т

Ово је најтежа фаза у процесу инсталације. Неискусан чаробњак може неуједначено испљунути или је лако направити грешке у избору линије реза. А ово је додатни губитак материјала. Стога искусни стручњаци препоручују да прво направите предложак. На сегменту галтела дужине око 10 центиметара испробавамо различите варијанте трима и постижемо жељени резултат.

Компримиран за обрезивање углова лајсне

Неопходно је да се базна плоча постави у грудни кош како ће бити причвршћена за зид, а доња ивица језичака чврсто се притисне уз зид инструмента. Приликом употребе пластичних постоља препоручује се да се пила на метал. Не можете снажно притиснути јер се могу формирати чипови.

У одсуству столице или присуство неравних зидова може се извршити помоћу помоћи. Ова метода је радно интензивнија, јер је потребно направити шаблон од картона, који ће у потпуности поновити спољашње и унутрашње углове просторије. Затим се примљени предложак наноси на подлогу. Рез је врло уредан.

4. Инсталација

Постоје два главна начина лепљења галија:

  • Уградња плафонске плоче за специјално пунило или акрилну заптивну масу. Радови се изводе пре постављања тапета на поравнате зидове.
  • Надстрешница је залијепљена на тапете помоћу љепила или бијелог акрилног бртвила.

Специјалисти препоручују да изаберете први пут - пре него што ставите тапет. То вам омогућава да затворите празнину китом. Онда је тапета подешена на галллетте. Гивенопција је радно интензивнија, али има двије значајне предности. Прво, ако желите да промените тапет, није потребно поново инсталирати лајсну. Друго, ако зидови нису били поравнати, онда би било лакше сакрити пукотине са гипсом него заптивач.

Монтажа плоче са лепком

За почетак лепљења препоруцује се лајсна из угла просторије. Сечене шине се наносе на зид. Ако је потребно, брусни папир се користи за додатне милиметре. Често добијена на позорници, оштар угао се лабаво приања уз заобљени зид. Да би се спречио настанак прореза, он се чисти. Након ових манипулација, трачнице се лијепе за зид.

Лепљење свих углова у соби може се додати равним површинама.

5. Завршна боја даске у боји стропа.

Неке препоручују да се лајсна обложи на зид. Сав рад се обавља уредно на поду, а не стоји на столици или кози.

Како инсталирати плафонски плафон на плафону. Видео