Како садити и расти Пушкин

Врло мало у свијету цвијећа, које нас почетком марта може изненадити својим цвијећем. Цвет који почиње цветати након првог топљења снега - Пушкин.

Пушкин - мала цветна жаруља класе, која цвета веома нежним бојама плаве и беле боје. Предности ове биљке су да се нега и садња не разликује много од других биљака исте класе. Цвијет је један од најљепших јаглаца у прољетном периоду цвјетања. Име је добио по Мусин-Пушкин. Његови радови били су посвећени пољу минералогије и хемије, био је члан Краљевског друштва у Лондону. И он је први који је сакупио овај тип травнатог света у Арарату. У овом роду постоји само неколико врста и отприлике исте врсте. Појављују се на територијама Мале Азије, Кавказа. Цвијеће преферира да расте на планинским ливадама, угрмљуи на каменитим падинама.

Упркос чињеници да биљке мале величине имају добар декоративни карактер. Пушкин изгледа добро у башти или у вашој колиби поред других биљака, а изгледају сјајно иу камењарима.

Кратак опис Пушкина

Друго име Пушкина је "патуљасти зумбул". Ово је диван рани цвет, који је сличан структури пахуљицама. Листови су груписани у розету, а стрелица која излази из ње је усмерена према горе и има пар цветова који личе на звона. Међутим, сва разлика је присутна. У средини цветова имају посебну круну од шестзуби На висини таквих биљака може достићи дужину од петнаест центиметара.

Растући подаци о цветовима добијају на популарности, јер је брига за њих врло једноставна, а њихова љепота није ништа лошија.

Најчешће се користе следеће сорте:

- зумбул(сами цветови су бледо плави, а црте у њима имају светло плаву боју);

- либанонски скок(Разлика је у томе што су сами цветови већи него у првој варијанти);

Како посадити цвијет Пушкина

Пушкина не захтева посебну бригу. Ова пролећна цвећа задовољит ће нас у случају да се њихово слетање одвијало узимајући у обзир природне карактеристике биљке.

Приликом избора места за садњу, морате узети у обзир присуство сунчеве светлости (или бар присуство оловке). Успут, садња се може појавити и под високим стаблима, јер током цветања биљке лишће на њима неће бити. Али Пушкин може да умре ако је њихово слетање преблизу води у земљи. Углавном тло за узгој Пушкина - лабава, плодна тла. Земљиште треба унапријед уредити како би се земљиште населило прије слијетања. Само копајући земљу, потребно га је напунити смећем (пожељно переприлими). Да би се спречила појава гљивичних и вирусних бактерија, гнојива се уводе директно у овај облик.

Добра прилика за слетање је јесен. Најбољи месец је август. Најбоље је узгајати их у облику луковица, због начина узгојасемена цветања Пушкина се јављају тек седам година касније.

- довољно подземних вода прије слијетања;

- посматрајте растојање између сијалица на 8 центиметара;

- дубина јаме за луковицу треба да буде од пет до осам центиметара;

Смех може бити представљен на различитим сликама Пушкина. Први кораци ће се појавити за шест месеци. Мирисне љепотице ће бити задовољне својим цвијећем двадесет дана, али у неколико случајева може се продужити на тридесет дана. Све љепоте биљке можете видјети на бројним фотографијама Пушкина. Иако истински преноси сву посебност цвијета, фотографија не може. Ако желите да уживате у биљци, онда морате да га посадите на сопственом месту.

Како се бринути за Пушкинову биљку

Као и све друге биљке ове класе, Пусхкин требамало бриге, наиме:

- попуштање тла;

- заштита од непотребне траве;

- трајно заливање;

- употреба ђубрива.

Главно је да се не претјерује у заливању. Ако је прољеће вруће, треба га још више залијевати. Уопштено, залијевање треба бити прихватљиво и трајно, али након што процвјета - треба га зауставити. Општа и главна брига је да се отпусти земља и избаци, тако да се наше цвеће може потпуно развити.

Храњење треба почети већ у првим мјесецима након садње. Обично се то ради како би се ојачалолуковице и мирно зимовање. Идеално је да користите азотно ђубриво, али ће се уклопити и сложити. Исто треба урадити и за малчирање, како би се обезбедило додатно влажење и исхрана пре него што пролеће дође.

Посматрање дивних "деце" треба да се прати након периода цветања. После ове фазе, листови на цветовима умиру, и зато ће се постељице њеног садње тешко наћи. Да не би "изгубили" ова места треба да буду означена на било који начин (клин, траке, итд.). Ослобађање од вишка траве вриједи и за цијелу сезону, али пресађивање је само по потреби. Спроводити такве манипулације вреди само једном у шест година.

Сада знамо како да задовољимо и уздигнемо расположење чак иу рано прољеће због задивљујуће ароме и невјеројатне љепоте врта Пушкин.

Видео: