Како повезати пумпу за воду - круг и видео

Удаљеност од централног водовода или слабог протока у њему доводи до тога да власници кућа траже алтернативне начине добијања течности. Неко копа бунар на дворишту, а неко копа по дворишту или у врту. У сваком од ових случајева, морате знати како повезати пумпу за воду са извором како би се постигла максимална аутоматизација, уз одржавање ефикасног заливања, довода воде до куће.

примарна хирургија

Употреба пумпе за воду ће увек имати ефективно снабдевање водом један поред другог, а можете заборавити и на прекиде у снабдевању водом, које су често феномен у нашој земљи.

Да бисте увек били са водом, потребно је изабрати бунар за бунар. Избор зависи од радних карактеристика машине, од физичко-геолошких параметара бушотина, као и од количине и квалитета извора потрошње.

Пре инсталирања пумпе у бунар, мора се радити са потребним типом, јер ови хидраулични уређаји имају своје карактеристике. На пример, површински модели не одговарају суштински где год је на дубини од 10 м. За велике дубине, потребни су узорци за урањање. За више информација о разлици између површине и уроњености, наћи ћете у чланку "Избор пумпе за бушотину".

За мале бунаре, вибрациона пумпа ће бити најпогоднија за рад и рад. Центрифугал је бољи за дубоке - од 18 метара - бунара. У исто вријеме они су јачи, од најбоље заштитеагресивна средина, поправка и одржавање је много јефтиније од вибрација.

Опције за потопне пумпе

Неопходно је контролисати пролаз одабране пумпе кроз цијеви кућишта и даље до мјеста његове инсталације. Ако постоје неједнакости у цијеви, онда их морате ријешити тако да се сљедећа инсталација /демонтажа пумпе проводи без напора.

Минимални унутрашњи пречник цеви кућишта треба да буде 120 мм, и треба да се руководи величином пумпе. У сваком случају, не би требало да додирује зидове цеви, посебно када је у питању опрема за вибрације.

Да би спустио унутрашњост рупе, хидраулични уређај је потребан само за рад, док је вредно обезбедити поуздане услове за све параметре:

 • стабилан напон у мрежи;
 • квалитетно и максимално вертикално бушење;
 • довољно црева, конектора;
 • систем аутоматског покретања;
 • сигурносни модули од флуктуација напона, итд.

Једноставни експериментални подаци показују следећу зависност:

 • просечна кућа у којој живе четири особе, треба око 3 коцке воде на сат;
 • за кућу за двије породице најмање 5 коцки;
 • У кући са четири породице, трошак ће износити око 6 кубних метара;
 • У присуству суседног локалитета, мора се додати још једна коцка дневно како би се обезбедило адекватно заливање и нега.

Немојте користити површинске пумпе за дубоке бунаре.Максимална висина воденог стуба биће 8-9 метара, на великој надморској висини неће дозволити да се повећа снага атмосферског притиска.

Припремни рад

За сушно љето вода постаје једини извор влаге, јер се интервал између седимента значајно повећава. Хидраулична батерија се користи за уравнотежење напајања. На рачун њега можете задржати потребан притисак.

Дизајн пумпе за бушотине

Монтирајте цев са пумпе, ако је потребно, монтажу, што обезбеђује разлику у навојном споју цеви. У неким случајевима долази са пумпом.

Прикључне цеви не смеју бити веће од 32 мм у пречнику. То ће осигурати квалитативни притисак воде и уравнотежити притисак на систем, који се успоставља уз помоћ батерије.

кабловска веза

Сваки електромотор мора бити затегнут. Енергетски кабл за бушотинске пумпе узима се снажније него за конвенционалне електричне уређаје, јер се спушта у воду, агресивну хемијску средину. Изолација мора издржати дуготрајно излагање води и не допушта пролаз влаге кроз вене.

Схема за лучките станции

За повезивање опреме потребан је посебан кабл попречног пресека од 2,5 мм ?, који дјелује истовремено и ради заштите мреже у присуству трофазне мреже.

Прикључне тачке морају бити сложене у спојници, које су стезне цеви. Ово место има максималну хидроизолацију.

Приватнообратите пажњу на унутрашњи повратни вентил. Чак и ако је сва опрема пумпе опремљена таквим уређајем, потребно је да се дуплира са спољним металним вентилом.

Шема повезивања

Висећа пумпа

Електрични кабл се налази дуж осовине бунара, уклањајући га у једном свежњу са цревом и сигурносним каблом из синтетичког материјала. Потоњи могу бити израђени од метала. Међутим, обавезно је да произвођачи могу да се изолују од спољашњих фактора у пластичну шкољку.

За фиксирање кабла или кабла на кућишту пумпе је скоро увек на располагању специјални штитник за уши. Пролазимо кроз њега слободни крај и поуздано у неколико чворова повлачимо кабл или кабл.

Како правилно спустити рупу

На носећу плочу причврстите врх цевовода или флексибилно црево. Изводимо уградњу повратног вентила, ако га нема у конструкцији пумпе. Сада можете повезати уређаје у један круг, али га још не прикључити на утичницу.

Инсталирамо попречни носач на који ће се изградити. Греда може бити од било ког материјала, али мора издржати масу цијелог водовода спуштеног до бушотине. Да би се инсталација одвијала без ексцеса, потребно је полако спустити све у избушену рупу. За ову операцију није потребно уложити знатне напоре како се пумпа не би заглавила у средишњем отвору.

Посебно је важно проћи мјерила гдје се налази цјевовод. Док је радио са зидом могаосавијати, а таква деформација ће бити непожељна. Да би се конструкција приближила средини, један или више гумених прстенова се може пумпати на пумпу, која концентрише хидрауличну јединицу.

Уређај треба спустити до самог краја, али усисни вод је у супротном смеру, онда неће бити насипавања и нечистоће, сходно томе, одржавање неће бити тако радно интензивно и често.

Како добити пумпу

У неким случајевима, када је пумпа спуштена или подигнута, она не може бити постављена на неприкладној страни и заглављена унутар пробушене рупе. Постоје правила која помажу у овој ситуацији да се извуку из победника уз минималне губитке.

Не препоручује се следеће:

 • Превише напора ће довести до прекида кабла осигурања. За руковање каблом и цријевом такођер треба бити врло опрезан. Из тог разлога, искусни власници бунара монтирају на своје пумпе прилично квалитетан кабл који може издржати тешка оптерећења.
 • Не користити специјалне алате у облику металне куке или "мачака". Такви алати могу неповратно оштетити не само флексибилно цријево или сигурносно уже, већ и саму пумпу, њене каросерије и цијеви за одвајање.
 • Када покушавате да гурнете пумпу унутра, ако је заглављена, није потребно користити отпад. Пао дуг метални предмет је способан да трајно и трајно поквари бунар, док повлачењем може само врло моћан магнет.

Често помажевисећи на оптерећењу кабла који се спушта преко пумпе. Под његовом масом, тело пумпе је у стању да заузме потребну позицију да иде даље.

ВИДЕО: Избор, везивање и уградња пумпе у бунар