Галан Електрични котао: Карактеристике, предности, прегледи

Питање грејања је акутно за све зграде и просторије. У те сврхе користи се велики број уређаја, али без сумње су предности електричних котлова и система. Галан Електрични котао је одличан помагач у овом питању. Руска компанија "Галан" основана је пре више од 25 година и првобитно је производила само електродне грејаче. Сада се асортиман додаје и ТхеНов.

Принцип рада и спецификације

Теоретски уређаји, као што је познато многима, загревају воду помоћу грејних елемената, и једног и више. Рад електроде пролази кроз струју кроз расхладну течност.

котлови на електроде

Галански котлови се производе помоћу модерне технологије, која им омогућава да имају довољно велику снагу у компактним величинама. Галан константно унапређује своје производе како би побољшао квалитет својих производа, па су овдје приближне спецификације:

 • простор гријања - од 80 до 1650 метара у коцки;
 • номинална потрошња енергије - од 2 до 50 кВ;
 • називни напон - 220 и 380 волти;
 • запремина расхладног средства - од 20 до 500 литара;
 • као расхладно средство могу се користити и посебне течности и вода;
 • Прва класа заштите од струјног удара.

Носач топлоте за ТЕН може бити обична вода или специјални течни Аргус-Галан.

расхладна течност са малим замрзавањем

Наравно, обична вода је погодна јер је јефтина, веома приступачна, еколошки прихватљива и има веома добре термофизичке особине. Али, у исто вријеме, кориштење воде укључује могућност корозије радних елемената и редовне поправке, вјеројатну потребу за праћењем својстава воде и њеном замјеном.

Као расхладно средство произвођач препоручује течност Аргус-Галан ниске температуре. Дизајниран је специјално за употребу са овим грејачима и узимајући у обзир техничке карактеристике. Не замрзава се на температурама до -40 ° Ц, не доводи до корозије металних елемената и шљам на електродама, смањује време покретања и грејања.

За варијанте електрода обична вода се не уклапа - електрични отпор неће бити довољан, већ нечистоће које могу запушити систем, у вишку. У току прве 3-4 године, уређај потпуно не успева. За њих је боље да користе специјалне течности или посебно припремљену дестиловану воду.

Како припремити воду за расхладну течност

Ако више волите да изаберете воду, морате је припремити у складу са тим. Нормална вода "испод славине" није погодна за електродне уређаје, само дестилирана. Да бисте измерили отпор, морате узети амперметар.

Табела за подешавање електричне проводљивости воде

 1. Када стартујете, поставите амперметар за стартну струју, а докази се проверавају са табелом (приказана је у упутству за инсталацију и рад).
 2. Ако резултати не задовољавају неопходне, иструја мање израчуната, додати раствор соли - 1 кашичица соли од 100 литара по фази.
 3. Када се израчунате вредности прекораче, користи се само чиста дестилована вода, која ће омогућити подешавање специфичне отпорности течности. Ово је најважнији показатељ квалитета електрода.

сорти опреме

Котлови за халогене електроде су представљени у три серије:

 • Ватра;
 • Гејзир;
 • Вулкан.

Принцип рада у свему је отприлике исти, али постоје разлике.

"Ватра"

Ћелија 2 кВ

Јединице ћелијских серија су најкомпактније, снаге од 2 до 6 кВ, потребан напон за њих 220 волти, тј. Једнофазни. Овај систем за загревање галана може да загреје површину од 80 до 250 квадратних метара, са запремином носача топлоте до 70 литара. Трошкови таквих котлова су веома мали - ћелија 2 кВ кошта 3 900р, а 6 кВ - 4 050р, може се наручити на званичном сајту.

Гејзир

Гејзир 6 кВ

У серији гејзира, снаге од 6 до 15 кВ, трофазне и већ грејане велике просторије - до 550 квадратних метара, респективно, и повећава запремину расхладног средства - до 200 литара. Цена грејача је 6 кВ 7 100р, а 15кВ - 8,000р.

"Вулкан"

Волцано 25 кВ

Серија вулкана је представљена од стране генератора топлоте велике снаге - од 25 до 50 кВ. Ове јединице су дизајниране за аутономно грејање великих просторија, од 650 до 1650 метара у коцки. Наравно, треба вам трофазни оброк. Трошкови су, такође, виши - на 25кВ 8 200р, и 50 кВ 13 200р.

Тхемес

Теоретски котлови Турбо

Предузеће производи ТеНи електричне котлове за гријање. Они су представљени са две варијанте:

 • Модификоване ћелије, гејзир и вулкан;
 • чудовишта Стеалтх анд Галак.

Први су базирани на електроди, која се разликује по величини (више ТхеНи) и дизајну. Уместо електроде унутар таквог уређаја, цевасти грејачи, један или више. Њихов капацитет је од 3 до 30 кВ, површина грејне просторије је до 750 метара у коцки. Рад може бити и од 220В и од 380В. Цена је мало другачија - Турбо 6 кВ - 6 500р, Геисер Турбо 15 кВ - 8 700р, Турбо Волцано 30кВ 13 800р.

Волцано Турбо 18 кВ - котловски канал

Стеалтх и Галак котлови су више као наш котао за гријање. Ово је правоугаони метални орман који виси на зиду. Стеалтх је опција за више буџета, у свом уређају само резервоар са грејним елементима и контролна јединица. Њихова снага је од 9 до 27 кВ, а цена је од 24 900р (9 кВ) до 27 100р (кВ).

СТЕЛС 9Л 9 кВ

Електрични чамац Галак има додатну опрему, пумпу за принудну циркулацију, превентивни вентил, уређај за контролу протока носача топлоте, манометар. Док Стеалтх контролише рад, одржава температуру и штити уређај од прегревања у случају прекида напајања расхладним средством, Галак је опремљен свим нивоима пумпе и додатном заштитом. Они коштају, односно, скупље - Моно Галаки 9 кВ (минимуммоћан) 33 000р, и галаксија 30 кВ (максимално моћан) 37 500р.

ВИДЕО: Галан котлови за економично грејање код куће

Предности и недостаци

Електрични котлови Галан имају бројне предности у односу на конкуренте:

 • једноставност уређаја и инсталације;
 • мале димензије и тежину, нема потребе за опремом посебне просторије и додатним вађењем;
 • не треба редовно чишћење;
 • такви котлови су апсолутно сигурни за употребу;
 • трошкови уређаја су нижи од увезених аналога, а при инсталацији не захтевају додатне трошкове;
 • Веома висок степен ефикасности - 98-99%, при чему се током рада не смањује.

За употребу ТЕН модела можете користити воду као расхладно средство.

Поређење узорака електрода и ТЕН

Али они такође имају своје недостатке, а то често изазива негативне критике о Халан котловима:

 1. За моделе електрода могуће је користити само посебну течност или припремљену дестилирану воду. Цена посебне течности за ниско таљење, у просјеку, износи 2 500р на 20 литара.
 2. Модели електрода не могу се користити у системима гријања са челичним батеријама и галванизираним цијевима.
 3. Грејачи су веома осетљиви на флуктуације напона, али овај проблем се решава постављањем стабилизатора.

Када објективно процењујемо стварне прегледе на Халан котловима, постаје очигледно да то није најлакши начин за инсталацију и рад опреме. По ниској ценисаме јединице су вредне скупе услуге.

ВИДЕО: Недостаци котла за електроде Халан

Инсталација и инсталација

Схема прикључка котла

  \ т
 1. На самом почетку потребно је одредити мјесто инсталације.
 2. Уређај се затим инсталира и монтира на систем грејања, прикључује се на струју и уземљује. Прикључење котла на мрежу и бројило врши се посебним каблом, а тло од котла до металних елемената темеља.
 3. Подешавање и провера свих режима рада котла.

Наравно, постоје посебни захтјеви за систем гријања, за правилан рад. Прије свега, треба бити затвореног типа, гријач се монтира строго окомито, при одабиру радијатора пажљиво израчунати однос снаге котла и дијелова акумулатора. Сви посебни захтјеви су наведени у приручнику за уградњу и рад гријача. Наравно, инсталирање котла, на основу приручника, може бити и ваше, али је боље позвати стручњаке.

Где купити

Електронски котао Галан може се купити у практично свакој специјализованој радњи за опрему за гријање. Али да би се елиминисао ризик куповине лажних, најбоље је наручити производе на званичном сајту компаније или од представника. Сајт компаније хттпс://ввв.галан.ру/представља и детаљно описује све производе и где можете добити стручне савете на мрежи. Поред тога, приликом куповине од произвођача цена је обично нижа:

 • електрични галвански котловиелектрода кошта од 3 900 до 13 200 рубаља. зависно од моћи;
 • Од 5 700 до 13 800 рубаља;
 • моноблоки от 24 900 до 37 500 руб.

Када наручујете опрему у онлине трговини, не заборавите да узмете у обзир трошкове испоруке у ваш град.

ВИДЕО: Шта одабрати електрични аутомобил? Видео преглед електричних котлова