Топли под - електрични, како одабрати?

Како положити топли под? Најчешће се у купатилу уграђује електрични топли под са сопственим рукама да би се у кратком временском периоду извршило загревање керамичких плочица.

Поред тога, овај дизајн се користи за загревање веранде, сауне или сауне и тако даље. Електрично подно гријање такођер може бити додатак за радијаторско гријање. Струја ће бити сачувана. За то ће вам бити потребан регулатор за топли под и сензор температуре за топли под.

Овај дизајн се може користити не само у обичним зградама, већ иу стамбеним зградама, јер је у њима немогуће инсталирати најефикасније загријавање воде. Лакоћа монтаже и потпуна доступност на грађевинском тржишту омогућавају да се сви раде самостално. Електрично подно гријање под слојем ламината, линолеума, мрамора.Али нису сви електрични подови постављени испод ламинатних подова.

Како одабрати електричне топле подове? Који топли под је бољи? Како правилно повезати топли под? Како спојити топли под на термостат? Где инсталирати и повезати сензор за топли под? Одговоримо.

Дефиниција подова грејања

Шта је топло електрично под? То је водећи систем грејања са високом поузданошћу. Овај систем електричног топлога пода може једноставно обавити функцију комфора и постати главни систем гријања. Секција за грејање има два слоја изолације,једносмерни и двосмерни каблови и јаке спојнице (спојнице).

Електрични грејани под има бројне предности које га разликују од других система грејања. Размотримо их:

 • Дио сустава гријања је скривен у самој подној конструкцији. То омогућава да се направи више корисног простора. Такође помаже да се дизајн собе учини разноврснијим. Поднице могу бити различите. Само као подна облога не може бити паркета.
 • Зрак у просторији се не суши, јер овај систем грејања не додирује директно атмосферу.
 • Због чињенице да је дизајн двоструке изолације, а жице оклопљене плетеницама, то омогућава да се електрични под употреби у апсолутно било ком мјесту, без обзира на ниво влаге.

Ово су главне предности електричних топлих подова.

Методе за уградњу грејног пода

Како направити електрични топли под? Како положити топли под? Које су методе?

Постоје три основне методе инсталације овог дизајна:

 • Прва метода укључује постављање електричних подова у слоју естриха. Након овог поступка поставља се подна облога.
 • Како га ставити на сљедећи начин? Други начин - електрични под је инсталиран из горњег дијела кошуљице испод керамичких плочица.
 • Овај други метод подразумева полагање испод материјала подне облоге.

Први метод је најпогоднији за купатило, кухињу илоггие (балкон) за повезивање електричног пода.Ово је инсталација пода каблова. И под систем је направљен слагање слојева Влахозољатсионни и изолације. Из горњег дијела потребно је формирати слој естриха.

Претпоставимо да живите у стану, ако је стан испод вашег пода већ загрејан, онда монтирање и инсталирање додатног изолационог слоја није потребно. У овом случају, керамика ће бити главна заштита грејних елемената.

Ако желите да инсталирате електрични под властитим рукама, док радите под ламинатом или линолеумом, онда је најбоља опција у овом случају инфрацрвени под.Поред тога, врши се и постављање гријача. Гријач је пјенасти полиетилен, који има облогу од фолије. Онда су то електричне компоненте. Ако је потребно, положите хидроизолациони слој, а затим директно обложите ламинат.

Забрањено је коришћење пода од керамичких плочица, као што је инсталација у самом естриху.

Потребне компоненте и материјали за процес

Шта је потребно повезати са струјом на поду? Да бисте обавили посао квалитативно, требаће вам следеће:

 • Загрева кабл. Може ићи заједно у мрежу.
 • Жице за повезивање.
 • Производи за причвршћивање.
 • Уређај је регулатор (термостат) за топле подне и температурне сензоре за топли под. Инсталирани уређај је предвиђен да буде у будућностиподесите температуру.
 • Уређаји за заштитно гашење (УЗО).
 • Бакрени кабл, који је намењен за уземљење.
 • Сензор температуре за топли под.

Како израчунати и дистрибуирати елементе података и материјале. Погледајмо детаљно.

Дистрибуција грејних елемената

На самом почетку, потребно је направити план за постављање електричног рода. Неопходно је узети у обзир да се жица за грејање НЕ поставља у просторијама где постоји намештај велике величине или других објеката.У областима где се налазе цеви за грејање или други извори топлоте, такође је потребно уклонити грејне елементе.Може се комбинирати тако да се ваш намјештај једноставно може оштетити прегријавањем.

Пратећи ова правила, добићете слику која показује погрешну фигуру - она ​​показује простор који омогућава инсталацију електричног секса. Након уградње не може се преуређивати.

Када је план израђен, можете ићи директно на посао.

У подручју зида, гдје желите, одређује се положај, што значи положај регулатора. Затим се у овом делу направи рупа испод регулатора топлог пода, након чега мрља пада на сам под. По завршетку обуке потребно је извршити прорачун материјала.

Извршавање прорачуна

Како израчунати топли под? Како се израчунава снага топлог пода? Израчун електричног пода се може извршити захваљујући већ припремљеним столовима, којинуди произвођачу. Израчунавање топлотног пода је исто. Према прорачуну топлотних губитака у свакој просторији, одабран је жељени корак ожичења. Такође израчунава његову дужину.

Ако се планира уградња инфрацрвеног пода испод ламината који се поставља рукама, тада прорачуни у овом случају постају још лакши. Потребно је само извршити избор потребног броја компоненти које могу покрити предвиђену област.

Не заборавите да укључите у прорачуне кабл, који ће се користити за повезивање термостата са топлим подом.У припреми је и схема повезивања терморегулатора топлог пода, која би требала одражавати ову процедуру. Затим се спаја топли под са струјом.

Ово је шема термостата, шема повезивања

Прикључивање ламинираног електро пода на утичницу је забрањено.

Припрема површине. Посебне карактеристике топлотне изолације базе.

На самом почетку, ако је потребно, извршите уништавање вијка који је већ застарио. Све премазе морају бити темељно очишћени.

Сада морате припремити жљебове за температурни сензор. Након постављања топлог подног сензора.

Сложите изолациони слој влаге која долази на зид. Дужина догађаја треба да буде десет центиметара. Кроз читаво подручје на зиду потребно је фиксирати филм од пјенастог полиетилена (пригушна трака). Овај елемент је неопходан да би се компензовало термичко ширење токомгријање Захваљујући томе, исећи хидроизолациони слој и траку од пјенастог полиетилена (пригушење).

Тако да топлотна енергија не нестаје у доњем делу, потребно је изоловати базу пода. Како одабрати топли под? Који електрични под је бољи? Положај просторије, тип површине и смер дизајна грејања утичу на потребну изолацију.

Топлотна изолација за топли под:

 • Ако треба да поставите топли под, као додатак постојећем систему грејања, онда треба да примените траку за пригушивање која рефлектује слој фолије. Овај материјал је подлога за електрични под.
 • У стану под којим постоји други простор за гријање, потребно је користити плахте од материјала испуњеног плином (пјенасти полистирен). Просјечна дебљина таквог листа је 30 милиметара. Као замену можете да примените други елемент, који је иста јака изолација.
 • Ако инсталација електричног гријаног пода пролази на веранди иу лођи, гдје се прије тога никада није загријавало, израђује се полагање топлотно изолацијског слоја за под, чија дебљина треба бити сто милиметара. Грејач је миниват.

Из горњег дела изолације је слагање арматурне мреже. Смеша може бити направљена са пластификатором и адитивом од микровлакана.

Извођење поступка монтаже

Погледајте распоред распореда - полагање топлог електричног пода који одражава рад. Варм флоорсхема повезивања:

Како ставити топли под? Како успоставити везу са електричним топлим подом? Схема повезивања топлог пода формира.Пре извођења инсталације потребно је тестирати отпор каблова.Након тога, вредност се мора проверити према пасошу.

Топли електрични под може се причврстити на арматурну решетку. Ова процедура ће помоћи при фиксирању причвршћивача. Као замена за вијке могу да функционишу специјално дизајниране траке које су потребне за причвршћивање.

Ако се инсталација пода грејања одвија у сауни или у купатилу, потребно је уземљење арматурне мреже. Затим морате да доведете земљу до уређаја за контролу температуре. За овај поступак је погодна добра бакарна жица.

Подна плоча (инфрацрвена) се поставља са врха слоја топлотне изолације. Према упутствима произвођача, причвршћивање се врши захваљујући посебно дизајнираној лепљивој траци.

У подручјима гдје се кабл налази изнад границе подјеле обје плоче стропа, треба бити скривен у дијелу цијеви промјењивог пресјека (валовита цијев).Дужина цеви је 15 центиметара. То ће помоћи да се смањи вероватноћа ломљења жице. Кабл се може пробити топлотним ширењем плоча.

Подручје на којем се налази кабловски прикључак за гријање и кабл мора бити на удаљености од 17 центиметара од вратила, тако да су прикључне компоненте потпуноуроњен у естрих

Неопходно је означити положај прикључног дијела на плану просторија. Ова процедура је неопходна, јер то може бити корисно приликом принудне поправке електричног пола.

Када су све компоненте правилно постављене, потребно је поново тестирати кабл на отпор.

Инсталација ребрасте цеви од регулатора врши се узастопно. Други крај ове цеви треба да буде постављен у средњем делу између најближих трака грејне жице. У унутрашњем делу цеви са променљивим попречним пресеком (жиростомом) врши се повезивање топлога пода са термостатом. Захваљујући температурном сензору регулисан је електрични под.Проверите: можете ли лако добити прикључени термо сензор за под, јер ће га у будућности можда бити потребно заменити.

Ако је све правилно изведено, систем се мора испразнити, а прикључени регулатор подног гријања мора бити уклоњен прије завршетка радова. Инсталација се врши без спајања топлог пода на терморегулатор. Онда се прави кравата. Чим је сушење завршено, систем грејања се мора поново проверити да ли је употребљив.

Ако је све у реду, потребно је монтирати подну облогу (поплочану, ламинирану). У случају да естрих није потребан, могуће је слагати под - ламинат или линолеум.

Опис најфинијег секса

Који је топли под изабрати? Шта је боље?Погледајмо ову опцију. За шта су намењене супер танке грејне простирке? Намењени су просторијама са цементно-песковитим спојем. Мајке су електрична жица која има мањи пречник од три милиметра. Причвршћена је обичним кораком, који је пет центиметара, на стакленој плочи.

Ултра-танке грејне простирке не укључују инсталацију грејног кабла, стога је монтажа овог система једноставна.Могуће је изрезати подлогу - она ​​омогућава да се слагање држи у просторији са апсолутно било којим обликом. Монтажа се може направити чак и на плочици која је стара. Који топли под је бољи? Мајке-близанке су најтоплији електрични подови високе технологије и екологије. Ово су идеални топли подови испод ламинатног пода.

Избор подних облога

Који је најбољи начин да изаберете подну облогу за овај систем грејања? Размотрите сваки материјал одвојено.

ламинат

Занимљиво, али произвођачи ове подне облоге забрањују употребу свог материјала у вези са топлим подом. Произвођачи овог дизајна гријања чак препоручују ламинат као подну облогу.

На ламинатима мора постојати посебна ознака. Има структуру која се састоји од много пута, а импрегнација није отпорна на редовно повећање или смањење температуре, што није погодно за систем грејања. Након неког времена постаће потпуно неупотребљива.

Вредно је купити подлогу (посебну), класу материјалатреба да буде 32, а температура грејања не би требало да буде виша од тридесет степени Целзијуса.

Не купујте ламинат, који има ниску цену на грађевинском тржишту, иначе је опасан по здравље. Можеш отровати Апсолутно сваки ламинат екстрахује формалдехид, иако у малим количинама. Али са загревањем вредност се само повећава. Због тога ова подна облога треба да има посебну пречицу која омогућава употребу са електричним подовима.

дрво

Може се загрејати само мало изнад 25 степени Целзијуса. Ако је температура виша онда ће једноставно уништити дрво. Због тога се контрола температуре мора извршити унапријед. Загревање би требало да се обавља само 2/3 од све могуће снаге.

На територији Руске Федерације продате су меке плоче од влакнених плоча. Има малу топлотну проводљивост, стога је идеална подлога. Такође, овај производ је апсолутно еколошки прихватљив.

паркет

Ова подна облога је најпогоднија за грејање.За овај поступак најбоље одговара инжењерски паркет. Може доћи до загријавања, али морате учинити све како треба, придржавати се нијанси. Инсталацију треба изводити методом плутања. Такође, паркетна плоча мора бити покривена уљем. Лак неће стати.

Керамичке плочице

\ т

Ово је најбоља подна облога за топле електричне подове. Керамика је еколошки материјал. Савршено толерише хладноћу и загревање.Ту су ињегов недостатак: снажно опипљиво загревање није веома повољно за стопала особе. Ако се разболите само из једног контакта са хладном површином, онда је то најбоља опција за вас. За дјецу је боље напустити претходне услове. Због тога што су у топлијим условима деца склонија прехлади.

Иако је керамичка плочица одлична за топли под, може се користити и дрво. Не морате да се борите за температуру од 30 степени Целзијуса. У наставку, главна ствар је да се одржи комфор у соби.

резиме

Да резимирамо укупни резултат. Како то да кажем? Слагање електричног топлог пода може се обавити независно, али са неким знањем и искуством. Потребно је јасно слиједити фазну схему. Препоручује се да се повере стручњаци који имају одговарајуће образовање. Они ће радити исправно и моћи ће да испуне постојеће мале детаље.

При раду се морају поштовати сигурносне мјере опреза. Професионално особље ће бити у могућности да повеже мајке, регулаторе и њихов сензор за подно грејање. Који топли под је бољи? Најбољи топли подови - морате изабрати супер-танко загревање. Просечна цена за 1 м2 износи 500 рубаља.

Које је боље одабрати регулатор? Боље је изабрати први термо регулатор за топли дигитални под, дизајниран за потпуну контролу. Електрични топли под испод плочица је одличан за купатило. Сензор топлог пода и регулатор, њихова инсталација је најбоље да повјерите стручњаку.