У купатилу смо изабрали топли електрични под

Изаберите топли под за купатило

Дакле, донели сте коначну одлуку да вам је потребан топли електрични под у купатилу. Изгледа да је то мала ствар, иди и купи! Али није тако једноставно.

Чињеница да су топли електрични подови могу бити више врста и да је избор праве врсте топлог пода често повезан не само са вашим жељама, већ и са вашим техничким условима. Дакле, да не грешите са избором, покушајмо да разумемо ову тему.

Електрични загрејани подови у слоју естриха

Прво, прави избор топлих подова зависи од количине поправки. Ако потпуно промените естрих, онда су вам потребни топли подови истог типа, ако су планирани да се затварају само испод слоја плочица, онда је ово потпуно другачија врста топлих подова. Пре свега, хајде да се осврнемо на најопсежнији облик топлих подова - сложен у кравату.

Кабл са једним зидом и топлим подом

Први топли електрични подови били су засновани на употреби такозваног загрејаног кабла. Технологија овог кабла направљена је тако да се при струјању кроз електричну струју загрева.

Топлотна енергија се преноси на површину на којој је положена, у нашем случају, поновно заузимање, а затим се даје околном зраку.


Једножилни грејни кабл

 • Главна карактеристика једносмерног кабла који се загрева је присуство само једног језгра у љусци. И као што је познато, проток струје је неопходанне мање од два. Стога, за повезивање таквог кабла потребно је спојити старт и крај кабла. И тако би требало да се налазе на једном месту. Ово је главни недостатак једножилног, загрејаног кабла.
 • Изгледа да постоји сложена. Само узмите почетак и крај кабла, а остатак распоредите по соби случајним редоследом. Али није тако једноставно. Чињеница је да се грејни кабл лоше савија. Радијус дозвољеног савијања за каблове различитих фирми може се доста разликовати, а инструкција за њихову инсталацију јасно открива ову вриједност.
 • Још један важан аспект при монтажи је недопустивост судара и скраћивања каблова. Чињеница је да ће се приликом судара каблови прегријати и да могу да изгоре. А за кабл који сагоријева сагоревање на било ком месту је еквивалентан квар целог кабла.
 • Истовремено, једножилни грејни кабл има неоспорну предност - то је цена. Цена ове врсте топлих подова је једна од најнижих, и често компензује остале недостатке.

Двослојни под са грејањем каблова

Нешто касније, једнојезгрени су се појавили њихови побољшани подови за полагање каблова. Принцип њиховог деловања је исти као у једнојезичном, само у једној љусци се налазе две вене.

Разлике између грејних каблова са једним и два проводника

 • Овај дизајн кабла увелико олакшава инсталацију. Истовремено, захтеви за радијус савијања кабла и недопустивост њиховог судара и веома блиски распоред су још ригиднији.
 • Али сложеност исложеност инсталације није једини недостатак кабловских топлих подова. Ово би требало да укључи и њихову прилично високу потрошњу енергије и присуство електромагнетног зрачења. Тако да је мали, али мобилни телефон, па чак и радио ће добити сметње. Па, о његовој штетности за особу сигурно, али ништа се не зна.
 • Али кабловски електрични подови нису само недостаци. Ова технологија се користи већ дуже вријеме и успјела се доказати у пракси. Чињеница је да због уградње каблова у слој вијака, такве топле подне електрике имају добар топлински капацитет. То јест, под ће трајати дуго времена чак и након искључивања грејног кабла.
 • Још један значајан плус је релативно брзо загревање таквих подова, као и висока температура грејања. Чињеница је да се далеко од свих топлих подова може похвалити могућност загревања до 70 ° Ц и више.

Електрични гријани подови у слоју љепила за плочице

Ако сте монтирани за уградњу електричног топлога пода у купаоницу испод плочице, без замјене вијка, тада вам уобичајени гријаћи кабел не одговара. Али од овог избора могућих опција не постаје мање, чак се и шири.

Топлотна подлога за топли под

Прије свега погледајмо мајку која се загријава. Њихов принцип рада заснива се на употреби истог грејног кабла, само мањег пречника. Штавише, сам кабл је већ фиксиран одговарајућим кораком у мрежици од стаклених влакана.


Матична плоча која загрева мајку се загрева

 • Топла мајка може бити дватипови са једножилним и двоструким проводником.Разлика између њих је иста као разлика између њихових уобичајених браће и сестара. Али, неуједначена мајка за загревање је мање уобичајена.
 • Велики плус мат топлоте је велико поједностављење инсталације.Уосталом, кабл у мрежи је већ фиксиран и ако треба да загрејете правац, на пример, ходник, онда само требате да размотате тепих. Ако је гријаћа простирка потребна за савијање, а затим једноставно резање у потребно мјесто стаклопластике, можете му дати потребан облик.
 • Још једна предност је мањи пречник кабла , који омогућава да се подлога угреје директно у слој лепка за плочице. Треба имати у виду да је због мањег пречника такав кабл бржи од прегревања и захтјевнији за услове савијања.

Аморфна метална трака за топли под

Врло занимљива опција је употреба аморфне металне траке. Принцип таквог топлога пода заснива се на употреби посебног метала, који добија своје јединствене особине као резултат брзог замрзавања растаљеног стања. По изгледу таквог топлог пода подсећа на нормалну мрежу.

Аморфна метална трака испод плочице

 • Главна предност топлог пода на бази аморфне металне траке је њена дебљина . Не прелази 25 μм. То омогућава да се користи заједно са свим површинама.
 • Други важан фактор у корист аморфне металне траке је његова енергетска ефикасност.Према произвођачима, он је 2 до 4 пута већи од топлог кабла.У овом случају, електромагнетно зрачење одговара природној позадини.

Обратите пажњу! Због своје структуре у облику решетке, такав топли под је равномјерније загријан. У овом случају, грејање је брже од грејног кабла.

 • Али постоје аморфне металне траке и минуси. Прво, то је максимална температура. Која не може прећи 40 - 45?То је због структуре метала, који на вишој температури губи своје јединствене особине. Али овде треба имати на уму да вишој температури секса не треба.
 • Па, још један важан недостатак је да се након уградње ова врста топлог пода практично не може поправити - само замјена . Али монтирање аморфне металне траке са руком је задовољство. Да бисте то урадили, једноставно откопчајте простирку.

Инфрацрвени топли под

Једна од најпопуларнијих тренутно је тзв. Инфра црвени под. Генерално, његово исправно име је филм. Може бити два типа - угљенични и биметални.

Под плочицом се може монтирати само слој топлоте од угљеног филма, који се понекад назива и графит. Његов принцип деловања је заснован на паралелној вези топлих елемената угљеника.


На фотографији, један од начина инсталирања филма топлог пода испод плочице

 • Главна предност овог типа топлог пода је лакоћа уградње. Само заврните платно и повежите га. У овом случају, подна топлота филма је брза и равномерназагрева површину, а њена потрошња енергије је релативно ниска.
 • Али најтоплији електрични под за купатило не може се лако монтирати. Чињеница је да овај тип премаза има чврсту структуру. Као резултат, плочица, затворена на поду тако топлог пода, неће имати везе са повлачењем. Као резултат тога, велика вероватноћа његовог муља.
 • Да би се искључио такав развој догађаја, нанесите ојачавајућу мрежу, ставите листове сухозида на топле подове и још много тога. Али ово, прво, подиже ниво пода, и друго, употреба сухозида, који има ниску топлотну проводљивост, увелико смањује ефикасност пода.

Обратите пажњу! Постоји централни инфра-црвени под. Израђени су од одвојених угљеничних елемената, који су повезани проводницима. Споља, веома подсећа на лестве за ужад. Такви топли подови не захтевају посебне услове уградње.


Подлога од угљеничног челика на бази угљеника

 • Али у топлом поду филма нема и нема много предности. Пре свега, то је високо одржавање. На крају крајева, ако подигнете подну облогу, лако можете заменити оштећено подручје. У исто вријеме оштећење посебног простора не онемогућава цијели топли под, који је за већину других врста топлих подова природан.

закључак

Као што видите избор електричних топлих подова, то није тако једноставан задатак и постоје многе "замке". Стога, прије него што се одлучите за одређену врсту топлог секса, све пажљивода се смањи И наш кратак преглед, и видео снимци на нашем сајту сигурно ће вам помоћи у томе.