Улазна врата у апартман: бука, метални, челични, дрвени, критике

Добра звучна изолација улазних конструкција је основа удобног живљења како у стану тако иу приватној кући. Улазна врата у стан се често продају са слојем материјала за звучну изолацију - тако увјерите продавце. Шумско-изолационе особине таквих производа у пракси вас можда неће задовољити, јер унутар бескрупулозног произвођача лако се може ставити једноставни картон или пјена.

Бука изолације кућишта састоји се од три компоненте: апсорпција звукова зидовима и плочама преклапања, спречавање уласка страних уличних сметњи инсталирањем модерних двоструких стакала и уклањањем неугодних звукова са улаза и са подлоге због постављања добрих врата. Која би требала бити врата тако да она и ваше домаћинство могу штитити од чудних звукова колико год је то могуће?

Зашто радим изолацију од буке?

Спољни звуци нас свуда окружују: на послу, на улици, у јавном превозу. Заједно утичу на психо-емоционално стање особе, доприносећи настанку хроничног умора или развоја депресије. Најчешће се можете одморити у мирном окружењу само код куће. У овој ситуацији, свако жели да његов дом буде потпуно заштићен од било каквих страних звукова.

Улазна метална или дрвена врата са лошом звучном изолацијом неће моћи да обезбеде мирно време у стану. Ако је звучна изолација дизајна направљена лоше или уопште није, онда ће звукови са степеништа и са улаза трајно продријети у ваш дом. Може битиРазговори сусједа, степенице пролазе кроз ваше степенице, лупкајући вратима на улазу у улаз.

Присуство звучног изолационог слоја на вратима подразумева максималну апсорпцију звукова који долазе споља. Да би улазна структура била адекватног квалитета, специјални материјали се постављају унутар платна између унутрашње и спољне облоге. Често се за производњу улазних врата са звучном изолацијом користе пјена, полиуретанска пена, минерална вуна и други материјали сличних карактеристика.

Само унутрашњи слој изолационог материјала унутар врата није довољан. Да би се спријечио улаз страних звукова унутар стана, дуж периметра платна мора бити осигурано бртвљење - по могућности у неколико слојева. То се може урадити користећи силиконске материјале, пластична ребра и пенасту гуму.

За врата од дрвета прикладна звучна изолација у облику пресвлака платна са посебним материјалом. Недавно стручњаци препоручују да обратите пажњу на Виброфилтер - материјал који је у стању да заштити ваш дом не само од спољашње буке, већ и од вибрација.

Приликом продаје дрвених или челичних врата са звучном изолацијом, произвођач обично својим купцима осигурава да њихови производи задовољавају највише звучне карактеристике. Ако након уградње дизајна у ваш стан још увијек продирате стране звукове, онда се купљени крила врата могу сматрати лошим квалитетом. У овој ситуацији, излаз може бити само један - задржатиЗвучна изолација ради самостално или за то користи услуге стручњака.

Звучна изолација металних улазних врата

Проблем изолације буке металних улазних структура је релевантан не само за станове вишеспратних зграда, већ и за канцеларијске просторе или шефове канцеларија. Да би се осигурао миран амбијент за одмор или, у случају канцеларије, за рад, потребно је извршити звучну изолацију крпе за врата. Такви радови представљају комплекс мјера, који укључују буку и изолацију вибрација, као и преклапање свих празнина између платна и кутије са гуменим материјалом за бртвљење.

Виброфилтер.

Рад на изолацији буке се може обавити на два начина, у зависности од типа врата. Металне улазне структуре могу бити склопиве и не растављиве. У првом случају, материјали за изолацију буке постављају се унутар врата, у другом случају - рад се изводи споља.

Погледајте врата вашег стана. Ако се састоји од два лима метала и не растављају делове, рад на изолацији буке се може обавити само са спољне стране производа. Такви дизајни су састављени од два гвоздена платна заварена на оквир. У том случају, обрада тканине са материјалом за апсорпцију звука врши се на обе стране, а онда се по потреби врши и додатни декоративни завршетак како би се вратима пружио пријатан изглед. Да бисте разумели како да причврстите материјал на површину врата која се не одвајају, препоручује се да то прочитатеодражавају процес рада.

Изолација склопиве конструкције.

Тканина која се не може уклонити.

Изолација демонтажних конструкција.

Склопива врата прије уградње звучно изолираног материјала су подијељена на дијелове. Један од лимова је уклоњен, а унутар дизајна је материјал за звучну изолацију. Врата се не могу блиско слагати с кутијом, како би се уклониле пукотине металне облоге уоквирене висококвалитетним бртвилима.

Да би се елиминисали сви могући проблеми са изолацијом буке предњих врата, можете додатно поставити посебну доњу границу.

Ако радите са неструктурним дизајном, најбоља опција за звучну изолацију је ваљкасти грејач са базом лепка. Такав материјал је погодно смјештен на површину платна и лако се лијепи. Да би се осигурало да врата након причвршћивања звучне изолације изгледају лијепо, довољно је завршити материјал на поду с умјетном кожом. Врата, уређена на овај начин, разликују се не само одличним карактеристикама апсорпције звука, већ и репрезентативним изгледом.

Ако желите да монтирате звучну изолацију на склопиву конструкцију, онда материјал треба да се фиксира унутар надстрешнице. Рецензије стручњака кажу да је најбоље причвршћивање за ове сврхе могу бити специјални чавли или специјални лепак. Када је звучна изолација завршена, унутрашња врата се инсталирајусвоје место, а постојеће пукотине су испуњене заптивачем. Ако се цео процес одвија правилно, онда ћете као резултат свих процедура добити улазна врата која ће, заједно са високом звучном изолацијом, изгледати уредно и неће изгубити свој првобитни изглед.

У ситуацији када је потребно направити добру звучну изолацију улазног дизајна, који нема унутрашњи слој, потребно је додатно припремити дрвене шине и лист шпера. Из њих се монтира плоча, која се лијепи по ободу украсних трака.

Причвршћивање дрвених шина.

Све нађене пукотине након рада пуне се заптивним материјалом, након чега се тканина мора потпуно осушити. Да би вратима дао лијеп изглед, поклопац је прекривен лаком, што вам омогућује да пружите платнену врсту скупог дрвета.

Звучна изолација дрвених врата

Дрвена врата од густог дрвета су добра звучна изолација због квалитета природног дрвета. Али обично, како би се спријечио продор страних звукова у стан, добра дрвена врата нису довољна, како би се осигурала потпуна удобност, потребно је извршити и изолацију буке. Да бисте то урадили, довољно је да од спољашности направите платно од тканине са специјалним материјалима, да бисте добили максимални резултат - на обе стране.

Дрвена улазна врата са добром звучном изолацијом су трослојна платна, која на свакој страни имају посебне дијелове, између којих је већ постављен гријач.

Ако изаберете врата за ваш стандрво, онда треба обратити пажњу на такве дизајне - у овом случају, нећете морати да обављате радове изолације буке. Још једна могућност да се проблем ријеши са звуковима треће стране, стручњаци вјерују да је инсталација два дрвена панела у једном дизајну. Ово решење се може реализовати само ако постоји довољна дубина улаза.

Наношење спољашњег материјала на звучну изолацију.

Причвршћивање на крило врата.

Резултат и тражени алат.

Ако и даље требате извршити изолацију врата, почните са пуњењем постојећих прореза силиконским заптивачем. Такође се препоручује да се подешавају петље како би се елиминисао проблем лабавог постављања врата на кутију, заменити стари праг и инсталирати грејач по целом опсегу пројекта.

Након свих ових припремних радова можете отићи до облоге или пресвлака платна. Улазна дрвена врата су често прекривена пјеном, а затим обрађена декоративним материјалом. Изградња пене од изолације буке има бројне предности: материјал се врло лако монтира и уопште не компликује врата. Монтажна пена доводи до чињенице да врата изгледају непривлачно, тако да након потпуног фиксирања звучне изолације треба да се прекрију дерматитисом или винилном кожом.

Монтажа пене.

Када се покривају дрвена врата, потребно је направити ваљкеобод платна. Ваљци су израђени од пјене, затим ротирани у декоративни материјал и причвршћени на претходно уклоњене од петље тканине - да би их нокте требало точно на ободу врата. Сама пена је причвршћена на дрво љепилом или текућим ноктима. У материјалу се пробијају отвори за оловке, отвори за кључеве и око. Након завршетка радова, сви ови елементи се враћају на своја мјеста. Улазна врата са инсталираном изолацијом буке враћају се на своје мјесто - у кутију врата.

Прегледи специјалиста ће вам помоћи да одредите материјал за радове за звучну изолацију. Умјесто пјенасте пластике за изолацију дрвених врата, можете користити и друге опције: минерална вуна или полиуретанска пјена. Ако сте престали са избором на модерним лима грејацима, запамтите да ће за његову инсталацију на ободу платна морати да се инсталира посебан оквир оквира.

Тапацирање дрвених врата је сада прилично ријетко, такав начин изолације и изолације буке улазних структура је остао у прошлости. Рад започиње монтажом ваљака, затим се изолациони слој причвршћује и врши се паковање.

Врата за изолацију од буке - гаранција удобног становања у стану у вишеспратној згради. Улази су изоловани модерним материјалима који апсорбују звук и који могу пружити и буку и топлотну изолацију, те заштитити ваш дом од вибрација у згради. Направите најједноставнију звучну изолацију крила врата од пене, причвршћену за дрво, или ролулепљени материјали који се користе за металне неструктурне конструкције, можете самостално. Да бисте избегли потребу за таквим радом, стручњаци препоручују да се најприје приступите избору улазних врата за ваш стан што одговорније.