Висина мешалице изнад купатила треба да буде практична и практична

Поправка и уградња купаонице неизбјежно укључује фазу уградње цјевовода и дизалица. Важно је да је висина славине изнад купатила оптимална за практичност водених процедура за све чланове породице, а истовремено је изгледала естетски и практично. Да ли постоје правила на којој висини да се стави миксер преко купатила и која су правила за монтажу таквог дизајна - за ове детаље, детаљније прочитајте у овом прегледу.

Положај дизалице у купатилу на шљуку

Упркос чињеници да сваки потрошач самостално одлучује на којој висини је инсталирана славина преко купатила, у стандардним грађевинским актима специфицирају се тачни специфични захтјеви за висину инсталације мијешалице. Према документима СНиП 3.05.01-85, наводи се сљедећи стандард: удаљеност од купке до славине не смије бити мања од 200 мм, а висина мјешалице у купаоници од пода - не мање од 800 мм.

У исто вријеме, у складу са прописима, препоручени параметри се могу мијењати. Дакле, за болничке и медицинске установе, да би ставили миксер, потребно је измерити удаљеност од пода и инсталирати дизалицу на стандардној висини од 1100 мм. А у варијанти туша, растојање између миксера и дна посуде не би требало да буде мање од 1200 мм и не веће од 1500 мм.

Модерни градитељи и водоинсталатери, посебно у приватним кућанствима, не поштују БНиП, а висина инсталације мјешалице за купатило овиси о особним преференцијама потрошача. У овом случају, стручњаци се придржавају правила инсталације која су наведена у упутствима за уређај.

Висина уградње зависи од сврхе употребе

Говорећи о најраспрострањенијој удаљености, то је 250-300 мм од стране купатила до прикључака за довод хладне и топле воде, који су инсталирани на славини. Међутим, сваки простор и захтеви потрошача су јединствени на свој начин, па ће висина инсталације мешалице у купатилу варирати. Ниво и начин инсталације зависе од многих фактора.

Постоје различити типови славина за купатила, а они су инсталирани на различитим мјестима и на различитим висинама. Сврха употребе дизајнерског миксера при одабиру висине је од највеће важности. Ако се планира уградња засебних дизалица за каду и судопер, тада ће се апарат користити искључиво за прикупљање воде у посуди, а затим се препоручује да се уређај монтира на удаљености од 200-250 мм са стране.

Ако се за купатило и судоперу користи један миксер са дугим излијевањем, висина инсталације миксера изнад купатила треба да буде не мање од 300 мм, а изнад судопера не мање од 250 мм, да је потрошачу било удобно да пере руке, пере и обавља друге хигијенске процедуре преко судопера

Како израчунати висину инсталације миксера у купатилу?

При израчунавању висине на којој је мешалица постављена изнад купатила, стандардно се узима удаљеност од 200 мм, али практично искуство показује да се уграђена дизалица може налазити на било којој погодној удаљености од потрошача. Међутим, у израчуну инсталације треба следити неколико основних правила:

1. Прије уградње дизалице у одабрануставите га, причврстите на зид, покушајте на висини, видите да ли ће ометати изливање, проценити погодност таквог распореда уређаја.

2. Упамтите да ако желите да уградите туш кабину са миксерима, онда растојање од дна посуде у овом случају не би требало да буде мање од 1200 мм.

3. Многи у израчунавању коначне висине миксера преко купатила дозвољавају озбиљну грешку, узимајући као референтну тачку висину посуде прије њене инсталације. То је нетачно, јер како би се осигурала већа отпорност на купке, понекад је потребно прибјећи чињеници да је потребно ставити посебне потпоре. Као резултат тога, може се испоставити да ће прелиминарне калкулације висине миксера у 20 цм, "пасти" на 10 цм, може резултирати, као резултат, дизалица ће висити преко чаше, што не само да ће оштетити изглед, већ ће створити неке неугодности током употребе. Осим тога, не могу се сви модели санитарних дизалица поставити на тако малу удаљеност.

4. Није неопходно да се то уради унапред у мерењима и прорачунима растојања мешалице од ивице купатила. Ово ће бити корисно за оне који планирају да врате славину из судопера у каду и назад. Узмите у обзир висину саме љуске, изузетно ретке моделе висине мање од 850 мм. Овим параметрима потребно је додати димензије механизма миксера и центиметара између судопера и изливања - овдје ће бити боље направити грешке у плусу, него у минусу.

5. На обим инсталације утичу додатни додаци који су најчешће опремљени модерним дизалицама - на пример, омекшивачи воде, као иони који желе да користе тоалет, неки воле да се укључе у купатилу се налази непосредно изнад - омогућава вам да перете косу без воде да напуни каду или туш.

6. При инсталирању славину на зид купатила треба избегавати у циљу осмишљавања везан за плочице, односно њене границе - у овом случају, груба текстура материјала за облагање неће поправити рефлекторе чврсто дизалица. Стога, висина монтажа крана често се повезује са високим Цурб прорачунима (обично 1 метар изнад пода).

Пратите ове једноставне правила и мешање уређај ће вам послужити за дуго времена.

Савјети за постављање дизалице у купаоници

Инсталација Миксер неће изазвати много проблема особа више или мање упознати са дизајном уређаја и може да се носи са инструмент. Ово захтева потпуно опремљен уређај и сплит тастер. Демонтажа старог миксера ради пажљиво како не би покварити финиш купатилу.

Ако вам је потребан крана на посуду са стране одбора - немој га ставити јасно у средини. За већу удобност током каснијег рада, дизајн се препоручује да се помера ноге.
између додира под удаљеност топле и хладне воде у правцу осе није мањи од 150 мм. Да би се одредио дубину инсталације окова најбоље да пробну склоп структуре.

у току рада окова морају да користе ниво изградње. Овај алат ће вам помоћи да се монтиратена десној оси и паралелно са водом. Треба имати на уму да локација мјешалице има важну улогу у њеној инсталацији - дизалице се монтирају на тијело купке, било на посебан подиј или директно на зид.

Најлакши начин је да се направи посебан уређај за мешање, модеран дизајн купатила укључује посебне технолошке отворе за то. Ако су рупе направљене самостално, онда инсталација неће пружити никакву посебну пажњу - миксер је повезан са водоводом кроз флексибилне цеви, кроз које ће се напајати вода. После заптивања подложних и линолеум материјала, кран се причвршћује у рупу помоћу матице за причвршћивање. Иста метода је фиксна и водоводне цеви. Ако се испостави да је нешто дуже него што је потребно - одрежите прекомјерно и одрежите кришке.

Када инсталирате миксер на подијум или сталак без помоћи специјалисте, то ће бити мало тешко - за то ће бити потребне вештине не само у водоинсталатерским радовима, већ иу изградњи, јер приликом инсталације овог пројекта, морате обавити облагање водоводних цеви до регала.

Сада знате, висина миксера у купатилу ће бити најоптималнија у вашем случају, али немојте мислити да је одређена удаљеност стандард, главна улога треба да игра ергономију. Тако да неке купке са ногама могу бити или више или ниже, тако да се оптимална удаљеност мора одредити узимајући у обзир овај параметар.