Стакло и стропови у купатилу

До данас постоји много опција за третман плафона у купатилу. Један од најоригиналнијих начина је уградња стакла или огледала.

Предности и недостаци огледала и стаклених плафона

У поређењу са другим сортама, ове површине имају следеће предности:

 • У идеалном случају крије неправилности, храпавост и друге недостатке стропа
 • Такве стропне конструкције су практичне и не захтијевају посебну бригу. Лако се чисте конвенционалним детерџентима, који се могу користити за прање површине стакла
 • Ови премази су водоотпорни и способни да издрже температурне варијације, тако да су добро решење за купатила
 • Може да траје доста дуго, ако није подвргнут њиховом механичком утицају
 • Постоји велики избор панела од стакла и огледала који се савршено комбинују са практично било којим материјалом који се користи за прераду купатила
 • Визуално повећати простор, што је посебно важно за мале просторије
 • Значајно повећава осветљеност простора, то је у већој мери карактеристично за зрцалне структуре због њихове способности да рефлектују светлост
 • .
 • Такве стропне конструкције се лако монтирају и не захтијевају обављање прљавих припремних радова
 • Омогућавају вам да имплементирате различита дизајнерска решења, погодна за било који дизајн купатила
 • Ове стропне конструкције су еколошки прихватљиве, не испуштају отровне материје, ријетко се сусрећу с плијесни игљиве
 • Овај елемент унутрашњости има оригиналност и омогућава значајну трансформацију простора

Упркос великом броју предности, овај метод обраде има неколико недостатака:

 • У поређењу са другим материјалима, ове површине су скупе, посебно витраји
 • Они су прилично брендирани и стога захтијевају честу негу
 • .
 • Овај поклопац је тежак и ломљив, како би се спријечиле озљеде, треба их поставити на поуздан, квалитетан оквир. Боље је користити површине са специјалним филмом који их штити од ломљења у случају оштећења

Постављање стакленог плафона

Декорација стропа у стаклу за купатило не захтева претходни прљав и напоран рад. Можете је само обојити бојом светлих нијанси, ако се планира користити Нематов стакло које ће визуелно омогућити да простор буде лакши.

Уградња плафонске облоге од стакла почиње означавањем и уградњом оквира, који представља структуру металног профила у облику једнаких квадрата. У ове квадрате убаците стаклене плоче и причврстите их посебним декоративним вијцима. Пошто је купатило високо у влажности, најбоље је да све празнине обрадите транспарентним заптивачем или силиконом.

Врсте плафона од стаклених површина

Стропне облоге од стакла могу имати следеће врсте:

 • Премази за матирано стакло

За третман плафона употребом стаклених мат структура користити специјално каљено или ламинирано стакло, које, кадамеханичка оштећења не падају на фрагменте. Често се користи комбинација матираног стакла с црним алуминијским оквиром који простору даје елегантан изглед.

Конструкције од обојеног стакла. Ово је најскупљи тип стропа, модерно и оригинално решење које ће соби дати јединствен изглед.

 • Облици од плексигласа

Најсигурнија прозирна површина. Потпуно су отпорни на ударце, са оштећењем не расипају се у мале фрагменте, већ могу само да пукну.

 • Стропне облоге од стакла са фото штампом

Одлично дизајнерско решење које ће додати унутрашњост простора индивидуалности и јединствености. Могуће је штампати било које слике, обичне и тродимензионалне. За штампање фотографија користите еколошки отпоран на влагу и температурни пад боје, што вам омогућава да примените ове елементе ентеријера у купатилима.

Врсте стропова са огледалима

Упркос високој цени, ови премази су веома популарни. Представљају површине са високим рефлектујућим својствима. Огледни плафони су идеални за креирање јединствених композиција. Постоје следеће врсте зрцалних површина:

 • Строп кассетног огледала

То је систем овјеса (Армстронг), у рупама на којима се монтирају плоче за огледала. Овај дизајн је погодан за високе стропове.

 • Зидни плафон за огледало

Најједноставнија опција за монтажу. Огледне плочице се лијепе директно на плафон. Ова опција је погодна за прилично равне стропове и ниске просторије. Ако површина има неједнакости и значајне недостатке, мораће да се претходно поравна.

 • филм премаз

Излази тако што лијепи плафон огледалом. Овај начин обраде такође захтева прелиминарно изравнавање површине, нема шавова (за разлику од верзије са плочицама) и не смањује висину простора.

Најчешћи тип плафонске облоге за купатило. Омогућава вам да сакријете комуникацију и једноставно се монтира. Постоје многе врсте огледала које се разликују по боји и текстури, што вам омогућава да реализујете различита дизајнерска решења. У случају оштећења појединих структуралних фрагмената лако је демонтирати и замијенити их новим.

 • Зидни напон

је растезљива тканина која се лако и брзо монтира, скрива комуникације и штити од поплава. Постоји могућност уградње вишеслојних напонских премаза. Али затезач зрцала има слаб проценат рефлексије.

 • Полистиренске плоче за огледала

Ово је опција обраде која елиминише инсталацију моћних извора светлости, јер се може загрејати и деформисати. Такви панели могу имати самолепљиву површину, што увелике олакшавањихове инсталације. У одсуству, могу се причврстити специјалним лепљивим смешама. Прије лијепљења потребно је уклонити могуће неједнакости, остатке емајлних боја и поткријепити површину. Добро за монтажу на сухозид. За купатила морате одабрати посебан полистирен, који се не боји влаге. Продајте овај материјал у ролама, тако да је потребно претходно поравнање.

За оне који желе да створе оригинални ентеријер постоје огледала са нагибом бочне стране (фасета), који стварају ефекат дугине. Комбинација матираних стакала и плоча са огледалима такође ће помоћи да се купатило учини незаборавним.

Стаклени и зрцални плафони су савршено решење за купатило, које ће помоћи у стварању јединственог ентеријера. За овакве стропове које дуго служе, они морају бити безбедно инсталирани и исправно управљани.