Удобан мини-зид у дневном боравку: 5 погодности

Мали и стилски зид је функционалан и лијеп објекат унутрашњости Гостинаиа је лице куће, јер се на улазу у кућу оцјењује прва соба. Набавите ефекат велике просторије и истовремено ставите све потребне ствари тако што ћете уградити малу гардеробу или мини-зид. Модеран и модеран дизајн омогућава јефтину трансформацију сваке просторије и претвара је у савршенство, практичност и функционалност.

Зид у малом дневном боравку

Мини-зид се разликује од уобичајеног само по величини, омогућавајући компактније уклапање у унутрашњост, уз смјештај великог броја потребних предмета. Највреднији савет стручњака је да он не достиже плафон.

Мини-зид има велики број предности које вам омогућавају да останете на овом комаду намештаја и цените њихово достојанство:

  1. Такав намјештај је опремљен великим бројем малих ладица и претинаца, што вам омогућава да похраните најнужније ствари. Они ће увек бити при руци а да не изгубе и буду у реду.
  2. Мини зид се односи на идеалан намештај за малу собу, заузима мало простора, стварајући илузију огромног простора.
  3. Стручњаци кажу: ако упоредите два потпуно идентична у просторији параметар, опремљен различитим - један са мини зидом, други са уобичајеним незграпним намештајем, онда ће много удобнија и пријатнија атмосфера бити у првој верзији
  4. Мали намештај омогућава да се брже транспортује, па је то могуће не само лакопреместите се са једног места на друго, али и освежите ентеријер, прилагођавајући га свом расположењу.
  5. Цјеновна категорија за сличну робу је много нижа него за сличан намјештај уобичајене величине.

Избор мини-зида за дневну собу треба да буде заснован на димензијама и функционалности просторије

Поред бројних предности, постоје и одређени недостаци. Средње и велике ствари неће се уклопити у велике количине у овој врсти намјештаја. Власници великог, светлог и пространог дневног боравка или ходника боље је не купити мини-намештај, биће бесмислено гледати у унутрашњост, стварајући ефекат куће за лутке. Модерне технологије нуде реализацију разноврсних идеја - направити мале зидове малим акваријумима, опремити један од зидова огледалима.

Поред различитих облика и новитета, зидови су подијељени у стилове, од којих сваки има своје предности и мане, а може употпунити и оригинално украсити унутрашњост стана.

Најпознатија од њих је - удобна и сеоска провансалија, непромјењива и елегантна класика, модерна и елегантна хи-тецх, напредна и пуна модерне умјетности, једноставан и строг минимализам, као и комбинација свих стилова један по један у један соутх

Зид у дневној соби: минимализам

Минимализам се одликује присуством малог броја намештаја и скале боја, па је неопходно пажљиво приступити избору мини зида, бирајући праве нијансе и стварајући јединствену хармоничну атмосферу. По стилу минимализма најприкладнији ће бити мали класикмини-зид, углавном беж или пастелне нијансе, са отвореним нишама и неколико кутија. Процијените такав изум углавном код нежења или студената који имају мали број ствари. Ако су власници изабрали стил минимализма, то не значи да ће намјештај бити једноличан - слични зидови су различитих облика, гамута боја, угаони или мали, са апсолутно непаралелним параметрима зидова, с једном од горњих кутија, а друге испод.

Зид у стилу минимализма карактерише присуство малог броја саставних елемената

.

Основна сврха таквог намјештаја је - складиштење часописа, књига, дискова и прибора.

Димензионални зид за дневну собу

Постоји неколико модела малих зидова, тако да купац треба да изабере најпогоднију и оптималну опцију за себе.

модели:

  • Мали компактни зид са нишом за телевизор, аудио систем и велики број прибора - популарно познат као зидна шарка, кроз сличан дизајн. Такав намештај је погоднији за складиштење великих апарата који се свакодневно користе.
  • Угаони зид - ако просторија има мале параметре - најприкладнији избор ће бити куповина мини зида, способног за крађу драгоцјеног простора и прилагођавање најнеопходнијих ствари. У савремено доба то је најудобнији и вишефункционални намештај, који заузима мало простора и може да прими велики број различитих малих и великих објеката.
  • Модуларни модел у облику мини зида је онасастоји се од неколико елемената спојених заједно. Осим тога, такав намјештај је да се може поставити према вашим жељама, и сваки пут мијењати изглед собе, преуређујући је како желите.
  • Занимљив и модеран изглед мини-зидова, њихова функција је да максимизирају уштеду простора. Сви сегменти таквог намештаја су малих димензија и постављени су само на зид, у суспендованом стању, тако да су веома удобни и заузимају прилично мали простор у дневној соби.

За дневну собу можете изабрати компактни угаони или ожичени мини зид

Правила за избор малог и компактног намештаја

Пре него што купите мини-зид, морате тачно да измерите поставке просторије, најбоље је да питате стручњаке - они ће моћи да покупе савршене величине намештаја и помогну у дизајнирању дизајна. Уз помоћ компјутерске технологије постало је могуће видјети коначни резултат, а ако нешто не одговара - боја, величина, број ниша, све је лако промијенити. Боље је купити мини-зид на крају поправке и дизајна, онда ће бити лакше подићи стилску композицију испод опште позадине просторије.

Иначе ће бити веома тешко наћи тапет или боју сличну свима.

Да би зид био хармоничан са ентеријером просторије, требало би га одабрати према боји и дизајну дневне собе

Најоптималнија је производња намјештаја по наруџби, затим купац може самостално одабрати боју будућег производа, те одредити потребне параметре и наручити материјал - иверица, плоча од влаканаили природно дрво. Ако у кући има мале деце или алергије, боље је дати предност природном дрвету, то је еколошки материјал, а трајаће много дуже од компресованих.

Лијепи мини-зидови и тобогани за дворану (видео)

У закључку, напомињемо да стручњаци такође дају низ препорука о томе како правилно лоцирати намештај. Потребно је узети у обзир не само параметре просторије, већ и димензије намјештаја. Мини-зид је боље постављен тако да не прождире пролаз, и било је згодно узети ствари или гледати ТВ. Такође, намештај треба да буде равномерно распоређен по просторији, како не би осећао напетост и нелагодност. Не мање важан је избор еколошки прихватљивог и квалитетног намештаја који има добре реномиране фабрике, од којих ће један бити Пхоеник, сертификат квалитета од произвођача и одличан одговор многих купаца.

Модерни мини-зидови за дневну собу (фото)

)