Електрични каблови

Кабл за напајање се назива цијела група каблова, затворена у једну цјелину. Структурне особине ових могу бити различите, укључујући и електричне карактеристике. Кабл за напајање може да преноси електричну енергију крајњем кориснику. Тип кабла зависи од објекта повезивања, услови инсталације су такође различити. Важно је пажљиво приступити избору, он се заснива на нацрту, који описује карактеристике, број објеката који се спајају, снагу кабла, линију на метру и разне параметре који вам омогућавају да престанете да обраћате пажњу на одређену марку. Групе, које укључују један или други кабл, разликују се по дизајну и по бренду.
Класификација енергетских каблова

Електрични каблови се могу класификовати према одређеним карактеристикама:
- напон (са ниским напоном и високим напоном);
- изолациони материјали (полиетилен, гума, папир);
- карактеристика је жива (производни материјал - бакар, алуминијум, форме - сектори и сегменти).
Продавница "Елецтрицити Цхеап" на званичном сајту нуди разне групе енергетских каблова по атрактивним ценама.
Изолација кабла за поливинилхлорид

Заједнички кабл у свакодневном животу иу индустријској производњи. Љуска је представљена у облику чврстог полимера, изолациона својства су ниска, не боје се киселина, влаге и соли. Температура не би требало да буде виша од 90 степени, у супротном ће доћи до процеса топљења и ослобађање опасног хлороводоника. НеПрепоручује се дистрибуција кабла на сунчевој светлости. Када се додају одређени адитиви, побољшавају се особине, од тога и постоје одређене ознаке: ВВГ, ВВГЕ, ВВГ-КСЛ, итд.
Кабл за енергетску изолацију са папирном изолацијом
\ т Поседује плус и минусе, представљене у јефтиној варијанти. Папир се односи на неуједначен диелектрик, јавља се у различитом броју слојева и пропушта се са различитим уљима, која се разликују по вискозности, могу се исушити и не исушити. Ограничења хигроскопности и инсталације могу се приписати недостацима. Да би се спречило продирање влаге, кабл се пушта у метални плашт. Кабл има следеће ознаке: СА, ДСП, итд.
Изолација кабла за напајање у облику гуме

Одлично савијање, а гумена шкољка је природна и синтетичка, користе се и додатни адитиви и омекшивачи. Радна температура је мања, јака струјна оптерећења нису прихватљива, материјал не апсорбује воду. Од сунца и озона долази до брзог пропадања, тако да је максимални праг коришћења 10 година. Познати брендови: АВГ, ЦПГ, итд.
Изолациони материјал - умрежени полиетилен
Индустрија заузима водеће позиције. Молекуларни полиетилен са побољшаним својствима и карактеристикама. Практични показатељи и стварни показатељи не подударају се увијек, као што пракса показује.