Електрични држачи за пешкире за кућу

Изаберите електрични сталак за пешкире

Електрично уље за сушење пешкира постаје све раширеније. Уосталом, у лето, они дозвољавају да не одбијају такве пријатне ситнице као топли сухи пешкир.

Ово не захтева никакве прекомерне трошкове одржавања и лако се поставља. Све ово доприноси њиховој распрострањеној дистрибуцији и да вам помогне око избора, одлучили смо да се усредсредимо на неке од важних аспеката таквих уређаја.

Како изабрати електрични грејач за пешкире

Пре него што пређемо директно на избор, погледајмо како ради електрични грејач за пешкире. Грејач пешкира је једна заобљена или неколико међусобно повезаних цеви у којима се налази расхладно средство.

У електричним моделима, расхладно средство циркулише само унутар ручника. Као грејни елемент је цевни електрични грејач или скраћено ТЕН.

избор електричног грејача

Са избором цевастог електричног грејача, предлажем да започнем наш избор. Овде нас занимају два аспекта - снага и дизајн. Трајност и економичност пешкира директно зависе од сваког од њих.


Изаберите ТЕН за сушење пешкира

 • Почнимо са снагом Тене.Требало би да буде довољно да се електрични грејачи пешкира за уље брзо загреју. Тренутно су представљени модели снаге од 40 до 250 В.
 1. Као прво, то зависи од количине расхладне течности у држачу пешкира. Уосталом, штаШто је већи волумен, то је већа количина енергије потребна за загријавање. Овде вас саветујемо да се у потпуности ослоните на искуство произвођача. Разлика у брзини гријања уређаја различите снаге је до 10 минута, што није фундаментално.

Обратите пажњу! Сматра се да што је Тена виша, то је већи трошак њеног одржавања. Ово није баш тако. Сенке веће снаге загријавају носач топлоте брже због чега раде краћи временски период. Сенке исте мање снаге раде дуже, што потпуно надокнађује њихову предност у малој потрошњи енергије. Али овде треба напоменути да честа укљученост Тене, која је типична за уређаје велике снаге, негативно утиче на њихову дуговечност.

 • Конструкција грејача је једнако важна.Може бити "влажан" или "сухи" тип. "Вет" је практично обичан котао. "Суве" сенке су прекривене емајлом и налазе се у посебној грани. Прво, они загревају млазницу и већ загрева директно расхладну течност. Више о предностима сваког типа можете сазнати на страницама нашег сајта.
 1. Цена за "суве" сенке је нешто виша, али се сматра да су трајније и непроходније. Осим тога, замјена "сухе" Тене се може обавити без потпуног одвода расхладне текућине.
 2. Али имајући у виду да у електричним грејачима за пешкире, расхладна течност не циркулише и није ажурирана, већина предности "сувог" Тан је изједначена. Међутим, ако се нафта користи као носач топлоте, тешко да је потребно преплатити.

Систем за контролу пешкира

У настојању да се створе најдјелотворније сушилице за ручнике, они уводе прилично добре системе контроле. Обично се налазе или директно на рачвању ручника, или у његовом доњем дијелу, у близини Тене.

На фотографији су приказани контролни системи електричним пешкиром за пешкире

 • Регулација се може извести на више начина - тајмер, укључивање додатних Тена и контрола температуре . Обично јефтини модели садрже једну од ових контрола, или уопште нису. Скупи модели могу садржати све горе наведене методе.
 • Електрични држач за пешкире са тајмером вам омогућава да подесите време његовог рада.Ово је прилично згодно ако је потребно, тако да уређај не ради 24 сата и може значајно да сачува.
 • Инсталирање вишеструких ТЕН-ова је ријетко, али ипак.Ово вам омогућава да брзо загрејете апарат, а затим користите само 1 ТЕН за одржавање температуре. Поред тога, овај режим се може користити и током лета.
 • Па, најпогоднија је регулација уз помоћ температурног проблема.С обзиром на брзину загријавања електричног гријача ручника, врло брзо ћете видјети реакцију на постављене параметре.

израда пешкира

Међутим, избор електричног уља за пешкире може се занемарити и њихова конструкција, као и материјал од којег су направљени. Од тога зависи не само изглед, него и некидруге карактеристике.


дизајни сушара за пешкире

 • Прво, обратимо пажњу на дизајн. У овом тренутку, тржиште је углавном заступљено производима у облику степеница и змијастих пешкира. И овде на ваш избор мора да утиче не само изглед.
 • Већина представљених модела има дизајн са лимом монтираним у доњем делу. Као резултат тога, у змијоликом рустеру, пренос топлоте из Тене у горњи део се одвија само на рачун топлотне проводљивости носача - воде или уља.
 • Ручници за лестве имају барем не велики, али циркулациони круг. Захваљујући томе, захваљујући природној циркулацији расхладне течности, она се брже загрева.
 • Не разматрамо разне дизајнере за сушење ручника, али оне подлежу истом правилу. Присутност затворене петље повећава брзину грејања. Нарочито вриједна може бити у сложеним структурама или производима са великом количином уља.

Дизајнерско сушење

  Сада ћемо говорити о ротирајућим дијеловима врећице за ручник. Могу се поделити у пуњене расхладне и шупље расхладне течности. У празном, ротирајући део се не загрева, што је прилично озбиљан недостатак. Ако је ротациони део напуњен расхладном течношћу, онда је њен положај уградње са базом слаба тачка. То ће значајно смањити животни век сушилице за пешкире. Осим тога, то доводи до пораста цијене самог дизајна, тако да само праве дизајнере за сушење ручника или скупе моделе.
 • Не заборавите ио самом материјалу за сушење пешкира. То може бити обичан челик или нехрђајући челик. Друга опција је дуготрајнија, али је њена цијена нешто виша. Истовремено, имајући у виду да електрични држач пешкира има затворену петљу и да је пуњен малим, корозија и скала нису превише проблематични.

сушачи пешкира за топлотне носаче

Одвојено, желео бих да кажем неколико речи о расхладним средствима за сушење пешкира. Традиционално се у ту сврху користи обична вода. Али због чињенице да електрични пешкири имају затворен круг, сасвим је могуће користити и друге течности.


Цурење расхладне течности кроз "мокро" ТЕН

 • Као алтернатива, дестилована вода и нафта су најчешће коришћени. Упутства за употребу обично садрже препоруке у том погледу. Такође одређује која се расхладна течност користи у грејачима за пешкире.
 • Предности дестиловане воде укључују његове прилично ниске трошкове. Осим тога, чак иу случају губитка непропусности, нећете покварити ствари које су биле на носачу пешкира.

Обратите пажњу! Затегнутост електричних држача за пешкире је веома важан аспект. Заиста, у случају чак и малог цурења, постоји шанса да ће цео носач топлоте тећи. Резултат може бити спаљивање Тене, ау најгорем случају и пожар. Стога је препоручљиво да пажљиво пратите заптивање носача пешкира.

 • Предности уља укључују примарно топлотну проводљивост и густину. Због тога чак и као змијапешкири се загревају много брже.

закључак

Електричне сушилице за пешкире су веома ефикасно и практично решење. Његова инсталација се може обавити својим рукама, а операција неће изазвати проблеме. У том случају, потрошња енергије, у зависности од модела, може бити мања од сијалице. Па, атрактиван изглед може бити одлучујући фактор у вашем избору.