Вимар прекидачи и утичнице

Електроинсталациона роба Вимар

Прекидачи и утичнице Вимар су недавно постали све популарнији у нашој земљи. Висок квалитет, широк асортиман и иновативна решења цењени су од стране многих купаца овог бренда. Доступност електроинсталационе опреме у свим ценовним групама омогућава Вам да одаберете купце са различитим нивоима прихода.

Управо захваљујући таквој популарности италијанске компаније Вимар одлучили смо да размотримо и предности и недостатке електродинамичке опреме ове марке.

Техничка решења из Вимара

Једна од главних карактеристика италијанске компаније коју разматрамо је висок степен персонализације сваког уређаја за ожичење и њихова висока иновација. То је било могуће постићи на рачун индивидуалне селекције сваке ставке уређаја и широких могућности за њихову персонализацију.

Техничке карактеристике прекидача

Утичнице и прекидачи Вимар имају значајне разлике у односу на производе ожичења других компанија. Многи од њих су патентирани и могу се наћи само у овој компанији.


прекидачи Вимар

 • Вимар је тренутно на тржишту представљен не само прекидачима уобичајеног дизајна, већ и производима помакнутог аксијалног, додирног и инфрацрвеног типа. То вам омогућава да значајно проширите опсег њихове употребе.
 • Вимар прекидачи имају модуларни тип производње. Један модул одговара половини стандардне величине прекидача. Због тога, ако то урадитепотребан вам је стандардни прекидач са прекидачем, треба изабрати једноколошки прекидач са два модула, који је такође произведен од стране италијанске компаније.
 • Сви прекидачи за кључеве имају дизајне који се могу уклонити. Због тога можете подесити посебан кључ за сваки прекидач. Успут, сет стандардних тастера на прекидачу је прилично велик.
 • Ако нисте одабрали потребну ознаку на свом кључу, можете је ставити својим рукама. Учините то примјеном специјалног полиестерског филма Милар директно на истакнути дио прекидача. У овом случају, кључ за овај прекидач не треба да садржи засебну слику.
 • Узгред, о позадинском осветљењу. Такође се може персонализовати инсталирањем диода широког спектра боја. У том случају, замена диода може се извршити и након уградње прекидача.
 • Још једно патентирано Вимар рјешење је Плацк технологија. Омогућава вам да једноставно и поуздано монтирате кључеве директно на прекидач. Ово осигурава осетљивост прекидача и могућност даље замјене кључа.

Техничке карактеристике утичница

Вимар такође посвећује велику пажњу поузданости и трајности утичница. У ту сврху користе се најбољи материјали и најнапредније технологије.


утичнице Вимар

\ т
 • Као прво, желим да напоменем изјаву. Ово је метални део на који је прикључена утичница. Дебљина је само 2 мм. У исто вријеме због карактеристика дизајна пружадовољна чврстоћа и поузданост причвршћивања.
 • Такође, чељуст има посебно продубљивање у облику крњег стошца. Они обезбеђују додатно приањање уз зид, искључујући ротацију жице током рада.
 • Још једна карактеристика блока прекидача са утичницом су специјалне спојнице за причвршћивање на носач. Израђени су од нерђајућег челика и обезбеђују поуздану фиксацију.
 • Вреди напоменути специјалне Вимар стезаљке, које знатно олакшавају инсталацију. Захваљујући посебном закривљеном дизајну, кабл је сигурно причвршћен за контактни део чак и без завртања.
 • Још једна ствар која ће несумњиво процијенити електричну енергију је специјално ласерско означавање на сваком излазу. Захваљујући томе, приликом поправки можете одредити номиналне параметре електроинсталационе опреме и њихову усклађеност са електричном мрежом и условима рада.

Асортиман производа

Посебно бих желио разговарати о асортиману произведених производа. Уосталом, за фирму Вимар, она је прилично широка и, без потребних знања, тешко је дефинисати је.

Распон прекидача Вимар

Прије свега, хајде да причамо о прекидачима, прекидачима и дугмадима италијанског произвођача. Листа таквих уређаја је веома богата и омогућава вам да покупите уређаје за разне сврхе.


Опсег прекидача Вимар

Прво да поразговарамо о самим прекидачима. Сада на тржишту постоје прекидачи Вимар са једним, два и три модула. Кадасваки модул може имати своје номиналне параметре, што је веома погодно.

 • Тренутно је тржиште представљено моделима са номиналном струјом од 10, 16 и 20А . Називни напон прекидача је 250В. За прекидаче то је врло висока називна струја. Обично је то 6 или 10А. Постизање таквих параметара било је због посебног дизајна механизма, као и контаката прекидача са сребрним премазом, због чега је цијена прекидача Вимар нешто виша.

Обратите пажњу! Код Вимара можете купити прекидаче с антибактеријским кључевима. Такви производи ће бити одлично решење на јавним местима.

 • Дугмад се користе за краткорочно напајање одређених механизама, нпр. Звоно на вратима , механизам за подизање затварача или отварање капије. Могу се произвести под називном струјом до 10А.
 • Желео бих да издвојим прекидаче са траком . Испоручују се само у облику једног модула и израђују се за номиналну струју до 10А.
 • Не можете игнорисати прекидаче са бравом.Они дозвољавају употребу прекидача, само уз присуство посебног кључа. Убацује се у прекидач, као у уобичајеној брави.

Обратите пажњу! Када купујете овај прекидач, обратите пажњу на позицију на којој можете извадити кључ. Код неких модела, ово се може урадити само у искљученом положају прекидача.

 • Прекидачи екрана осетљивог на додир такође се налазе у производима компаније.Као што је речено у упутству, они јесураде на основу инфрацрвеног пријемника. Номинална струја таквих прекидача не прелази 6А.

Асортиман димера Вимар

Желео бих да кажем неколико речи са пригушивачима. То су уређаји дизајнирани да контролишу ниво осветљености. Списак таквих уређаја је такође прилично широк.


Распон димера Вимар

 • Прије свега, вриједи напоменути димер на основу потенциометра. Они су у стању да регулишу напонски ниво до 120В и тиме не стварају електромагнетне сметње. Подешавање се врши окретањем ротирајућег позадинског осветљења.
 • Постоје и затамњивачи тастера. Они се могу прилагодити овисно о снази. Вимар производи уређаје са нивоом регулације од 30 - 500 В, 40 - 300 В, 60 - 900 В и 100 - 500 В.

Обратите пажњу! Различити димери су дизајнирани да контролишу осветљење различитих лампи. У овом случају, са флуоресцентним сијалицама, не могу се уопште користити. А да би се регулисао напон трансформатора са феромагнетним језгром, треба користити специјалне димери, које такође производи италијанска компанија.

Асортиман пословница Вимара

Али избор Вимар продајних места није тако велик, и уопште, овај уређај не пружа много разноликости. Овдје је главни нагласак на практичности и сигурности.


На слици је приказан прекидач и утичница пола сата (троструки модул) Вимар

 • Главна одлика Вимар испуста је, осим обичних утичница, производња утичница с величином склопног модула. Захваљујући овомеЕлектрични прекидач може стати у једну кутију за подешавање.
 • Све Вимар утичнице су пројектоване за напон до 250В. У овом случају, номинална струја таквих уређаја је 16А и нема варијација.
 • Још једна карактеристика утичница је могућност да се за њих користе различите ширине виљушки. Чињеница је да различити стандарди пружају различите удаљености између контаката вилице. Ово се не може превидети када се упореде наше совјетске утичнице и прикључци и актуелни евро стандарди.
 • Карактеристика таквих модула и утичница, произведених у складу са стандардним величинама, је присуство посебних завеса. Они затварају контактну површину излаза од уласка страних објеката.
 • Најинтересантнија опција је утичница и блок за пребацивање. Ова јединица се креира из модула прекидача и модула утичнице. Визуелно, таква јединица комбинује предњу плочу.
 • Поред тога, постоје тзв. Блокови од једног и пол. У овим блоковима се користе стандардни модули утичница и прекидача. За уградњу таквих јединица неопходно је купити хипотекарне кутије и присталице компаније Вимар.
 • Утичнице су исте са информацијама, телефоном и телевизијом (погледајте прикључак за телевизијски рачун: ми бирамо и инсталирамо властитим рукама), видео и аудио излази никога не изненађују. Али због смањене величине модела, ови излази из Вимара имају значајне предности.

закључак

Као што видите, Вимар нуди веома занимљиву електричну инсталацију. Али због својих предности и вредностинешто другачије.

Като се приближу купцу, они со направили различни серии продуктов. Да, производи серије ЛИНЕА су најјефтинији. Серија Плана је у средњем ценовном сегменту. Серија "ИДЕА" и "АРКЕ" су елитна серија производа, а серија ЕИКОН је премиум сегмент са одговарајућом цијеном.