Бетонске степенице за шрафове, а не само: карактеристике конструкција

Модеран додатак дизајну модерне собе може бити бетонско спирално степениште. Да ли сте се икада запитали какву улогу у кући игра на другом кату? "Кораци за подизање" - рећи ћете. Да, али не само. Покушајте да замислите кућу у којој је други спрат подигнут уз помоћ обичног мердевина. Уосталом, такође, појачава се. Али за нешто где простор дозвољава, ми стварамо стварна уметничка дела са вама. Зашто? За подизање, за погодност и за лепоту. У ту сврху особа прави ремек-дјело од степеница до другог ката.

Вијци из бетона: права боја куће

У свакој кући, степенице нису сличне једна другој. Да ли је то, осим оних кућа које су изграђене на истом пројекту. Чак и ако су степенице на први поглед исте врсте, ипак се разликују по висини, броју етапа и дизајну. Постоји неколико врста бетонских степеница.

Уцртајте степенице од бетона - ово је комплексна али веома лијепа зграда. Она је својевољно подигла тамо где квадрат хале није велик.

Изградња спиралних степеница не захтева много простора. Поред тога, такво степениште има оригиналан изглед - то је као путовање кроз ваздух до неба. Али, као и све прелепе, степенице за вијке носе у себи много опасности.

Да би бетонска степеница била практична и сигурна, потребно је унапријед водити рачуна о висококвалитетним и поузданим оградама

Главни недостаци бетонских степеница:

 • Није погодан за брзе успоне и пењање;
 • За кретање је потребна поуздана ограда;
 • На платну између платформе марширања нема љестава. Због овог успона и спуштања по степеницама опасније је него на маршевским љествама.
 • Тешко је носити тешке, гломазне предмете;
 • Степенице степеница вијка сужене су према средини, што повећава ризик од повреда код оних који се крећу по њему;
 • Произведено појединачно, узимајући у обзир индивидуалне карактеристике становника куће.

Потребно је пажљиво одмјерити и пажљиво размислити прије него што се у његовој кући изгради вијчано стубиште. Она није прикладна опција тамо гдје су мала дјеца или старији људи.

Шта се од округлих бетонских степеница разликује од вијака

Разлика округлог степеништа од вијка је углавном у позитивним тренуцима. На пример, округло степениште, као вијак, у већини случајева је исто тако једнобочна стрма степеница, али марш не улази у спиралу и завршава се истим прстеном степенишног марша.

Округле бетонске степенице су чврсте чврсте конструкције са предностима и недостацима. Такве мердевине имају уски опсег примене, није погодан за јавне установе, где, у складу са захтевима заштите од пожара, мердевине треба да омогуће особи да брзо устане и брзо побегне са њом.

Али не може се заборавити бизарни дизајн округлих степеница, а највјероватније има и своје присталице који виде позитивне аспекте округлих бетонских степеница.

Многи више воле да бирају бетонске степенице, јер јесукарактеришу издржљивост и трајност

Так со:

 • Трајност. Степенице од бетона заузимају друго мјесто по снази након метала.
 • Трајност. За разлику од дрвених степеница које труну, или металне, склоне корозији метала, бетонске степенице ће служити веома дуго.
 • Тишина. Крећући се бетонским степеницама, нећете чути буку осим звука ваших степеница.
 • Неограничене опције. За разлику од п-облика или спиралних степеница, округле степенице могу бити изведене у најнепредвидљивијим варијантама дизајна.

Када планирате да поставите округло степениште у вашем дому, запамтите да би требало да буде опремљено чврстом и удобном оградом. Без обзира на то колико је изванредна била кружна степеница, успон и спуштање по њима требало би да се изврше, држећи се за ограде.

Каква добра бетонска п-лества

Поред вијчаних бетонских степеница, још увијек постоје бетонске степенице у облику слова "П". Када погледате такве степенице, није одмах јасно зашто се зове п-облик. Ходајте као мердевине: хода, игралиште и још увек идите. Али чињеница је да су степенице и платформа другачије од других степеница, а слово се може посматрати само када погледате такве степенице одозго.

Бетонске и сличне степенице - то су стандардне љестве за маршеве, од којих се већина користи за повезивање подова стамбених зграда. Обично сваки пролаз таквих степеница је два марша и једна платформа. Ипак, таква стубишта се називају реверзибилна. Угао скретања за време транзиције је 180 степени.

Степенице у облику слова П имају своје сорте, које зависе од дизајна целокупне зграде, индивидуалних жеља купца, архитектонских и грађевинских стандарда.

Лестве у облику слова П најчешће се користе у вишестамбеним зградама

.

Основни кодови градње, који се користе у производњи лествичастих љестава:

 • Ступњеви унутар једног марша морају бити најмање три и не више од шеснаест. Често изводе степенице са десетом етапом у једном маршу.
 • Висина степенице треба да буде 120 до 220 милиметара.
 • Ширина пролаза степеника не смије бити мања од 250 мм;
 • У складу са захтевима за заштиту од пожара, ширина самих степеница не може бити мања од 90 центиметара.
 • Угао нагиба таквих степеница не смије прелазити 45 степени.

Постоје и сличне степенице које имају двије платформе, али се оне постављају рјеђе, по појединачном реду, у кућама са широким и ниским ходником.

Израђујемо цртеже полукружних степеница од бетона

Још увек сте одлучили да морате бити степениште оригиналног дизајна? Одлично Размотрите могућност полукружног степеништа и покушајте га направити властитим рукама.

Цртеже полукружних љестава од бетона, као и било којег другог, мора изводити квалифицирани стручњак. Да бисте избегли незгоде током рада степеница, покушајте да држите степенице у складу са архитектонским и грађевинским стандардима и прописима.

Пре него што наставите са уградњом бетонских степеница, потребно је напредоватинаправи њен цртеж

Полукружне степенице се најчешће користе за завршне фасаде куће, веранде, платформе у подножју округле, марширајуће или завојне степенице.

Шта се узима у обзир приликом израде пројекта округлог стола:

 • Висина подизања надолазећих степеница;
 • Простор простора који може заузети полукружно степениште;
 • Материјал од којег ће бити израђен;
 • Функције које ће ваше мердевине обављати.

Када правите степенице, не заборавите мере опреза. Покушајте да будете сигурни да је ивица степеница јасно видљива онима који ће се спустити на њу. Нестандардни дизајн може бити вриједан здравља ваших гостију, прво дођите код вас у кућу.

Преглед бетонских спиралних степеница (видео)

Међу архитектонским конструкцијама можете наћи многе врсте бетонских степеница, од најједноставнијих до најтежих облика. Свака од њих има најважнију улогу - пружа удобност и удобност особи. Једнако важна је и сигурност степеништа. А ако говоримо о дизајну, онда све зависи од индивидуалног избора власника куће. Али запамтите, само складна комбинација ове три компоненте ће вам пружити не само удобност, већ и мир у вашем дому.

Детаљ: завијте степенице од бетона властитим рукама (примјери фотографија)

)