Водоводни систем приватне куће

Унутрашњи водовод приватне куће сопственим рукама може се сакупити, знајући карактеристике конструкције санитарног елемента и бирајући оптимални тип цеви. Осигурати све испусте воде: кранове, тушеве, акумулационе системе, итд. Потребно је израчунати оптималну верзију ожичења и унутрашњи промјер главне линије на свакој грани.

Скривени и екстерни водоводни системи

У вези са питањем како водити водоснабдијевање, морате сами изабрати начин инсталације цијелог санитарног система. У ствари, скривени и отворени системи имају једину оптималну верзију распореда. Обратити пажњу на то нема смисла, јер ће у сваком случају цијев ићи по ободу просторије и кроз зидове. Када сакупљате водовод приватне куће својим властитим рукама, замислите оптималну верзију облоге, а проблем са врстом слијетања и причвршћивања ће нестати сам од себе.

Оптимална верзија распореда цеви

Без обзира на то што сте одабрали за водовод, морат ћете сами нацртати цртеже. Схематски нацртајте просторије са цевним распоредом, спојевима и преокретима. Ово се ради како би се одабрала оптимална верзија ожичења. Завршетком ове једноставне акције, питање како водити снабдијевање водом у приватној кући више неће бити укинуто. Поред тога, ако имате сличну шему, биће вам много лакше да израчунате потребан број прикључака, окрета, излаза и Т-ова.

Размислибудуће замене и поправке

Приликом избора савремених цеви за снабдевање водом, имате гаранцију за рад система од најмање 40 година. Чак и ако се узме у обзир ова чињеница, није вриједно занемарити потребу за замјеном мрежних компоненти. Што вам је згодније да властитим рукама изградите водовод за приватну кућу, то ће бити практичније користити га касније.

Никада не чувајте детаље о исецању. Грчеви који се преклапају са собама и мрежом су веома важни. Што су више, систем ће радити боље. Свако ломљење или зачепљење ће вам омогућити да блокирате одређени део водовода, користећи водовод у остатку куће. Немојте бирати јефтине дизалице. Ако је питање економије веома важно за вас, обратите пажњу, барем, на просјечну цјеновну категорију, осим квалитетне лептирасте дизалице, цијена на тржишту је прихватљива.

Самоуслагање

Водовод у приватној кући властитим рукама иде у унапријед припремљеној шеми. За власника куће који се окупља под његовом одговорношћу таква шема има улогу плана рада и процјене. У ретким случајевима, као материјал за рад бира се метална цев, али у 95% случајева избор власника пада на јефтинији, квалитетнији и поузданији материјал - пластику. Предност таквог материјала је неоспорна, поготово ако ће се властитим рукама открити у приватној кући.

За инсталацију ће вам требати само материјал, веза и мало особног времена. Као профил користи се опремаелектроинсталације (за везивање цеви до зида), маказе за цеви и лемилице (зависи од изабране цеви). Маса повезивања цеви на Интернету варира, тако да нећете остати без одговарајућих савета и помоћи. Штедња на изазову чаробњака ће бити огромна, поготово зато што ће водовод у приватној кући својим рукама ићи максимално један дан.