Како инсталирати водоводни отвор испод плочице?

До недавно се сматрало сасвим нормалним да су све комуникације у купаоницама биле на видику. Међутим, код добрих савремених поправки, не само прикривање ружних цеви, већ и одсуство пластичних или металних отвора. Спасити приступ комуникацијама и побољшати дизајн просторије помаже са скривеним санитарним отвором испод плочица, који се може купити у готовом облику или то учинити сами. Погледајмо како инсталирати ревидирани тајни отвор испод плочица у купаоници или ВЦ-у.

Предности инсталирања скривеног санитарног прозора

Невидљиви санитарни отвори за купатило и тоалет, који су постали веома популарни, успјешно су комбиновали најбоље карактеристике свих врста, а истовремено омогућили замјену великих санитарних прозора. У правилу, уградња невидљивог шахта испод плочице врши се како би се визуелно повећао простор, као и лијепо ускраћивање комуникација, што не блокира погодност приступа њима.

Чак и најмањи санитарни отвор за ревизију ће се носити са сљедећим задацима:

 1. Обезбедити удобан приступ за надзор и поправку цеви, филтера и бројила.
 2. Скривање ружних водоводних комуникација и других елемената водоводне инсталације.
 3. Тајни отвор се може користити као камера за сакривање бојлера.
 4. Могућност прикладног уклањања индикација из мјерача топлине, електричне енергије и воде.

За уградњу ревизионог поклопца испод плочица стручњаци савјетују у свим просторијама гдје се налази под илизидови су обрађени мозаицима, плочицама, природним или умјетним каменом.

Важно је споменути и недостатке санитарних кутија: високу цијену и сложеност инсталације за непрофесионалце. Дакле, инспекција отвора величине 30? 60 цм добре квалитете коштаће најмање 3500 рубаља. Буџетски модели коштају око 2 500 рубаља. Најјефтинији, али најневидљивији невидљиви пластични дизајни коштат ће у просјеку 1.500 рубаља.

Врсте тајних отвора

У зависности од објекта који се крије иза врата крова, разликују се електрични, водоводни и вентилациони уређаји.

Према локацији, разликују се зидне, подне и стропне конструкције. Посљедња два подлијежу посебним захтјевима: поклопац пода мора имати поуздани дизајн у облику оквира с додатном опремом, водоотпоран и звучно изолиран. Стропни модел треба да има светла врата и поуздане ролетне које се саме неће отворити.

У становима и стамбеним зградама, најчешће, у тоалету се поставља квадратни или правоугаони санитарни отвор. По жељи можете сами наручити или направити отвор испод плочица, али подручје примјене и инсталације су нешто другачији.

У исто вријеме, што је мање прикривен контролни отвор у унутрашњости, то боље. Стога је интересовање потрошача изазвано таквим санитарним отворима као што су скривени, потисни и на магнетима:

 • Жаока. Луке назхимнои под плочица користи у принципу свој рад пусх-система, на основу ваљка механизама. Луке испод плочиценазхимнои прилично често у комбинацији с механизмима невидљивости, просторне петље, дуал, омогућујући вам да уштедите простор и користите оловке. Ако говоримо о неким нијансама пусх система, вреди поменути једну тачку, чињеница је да се отварање овде одвија на два начина: након што се мало гурају врата, онда постаје приметно. У овом стању, поклопац је лакше повући на страну.
 • Скривен. Заједнички системи - невидљиви комбинују у својим карактеристикама нијансе других опција и омогућавају да велики отвор санитарног инжењеринга буде мање уочљив. Употреба специјалних петљи и сувог зида на поклопцу даје могућност да се "маскира" ревизиони отвор испод зида. Важно је запамтити да би постављање таквог прозора требало унапријед узети у обзир. Чак иу фази пројектовања, ниша. Ако прерадити већ завршену поправку под "невидљивим", она може само потпуно да поквари изглед.
 • Уређај на неограничавајућим магнетима користи се иу подним и зидним надзорним прозорима. Шарка на магнетима испод плочице има прилично велику силу гравитације, што омогућава да се одржи прилично пристојна тежина. Да би овај поклопац био безначајан, користите следећу технологију: жлеб за поклопац ради нешто мање, тако да се врата налазе испод облоге која га маскира. Магнет држи сам поклопац, понекад је постављен тако да се у будућности може помакнути у страну како би се смањила привлачност.

За великеили ако је поклопац направљен од тешких материјала, опремљен је ручком за практичнију употребу. Направљени од лакших материјала и мањих димензија могу бити направљени и без ручки, велики су често направљени од склопивих врата.

Основни елементи санитарних отвора

Конвенционални санитарни поклопци за невидљиве плочице израђени су од неколико елемената:

 1. Алуминијумски оквир и врата, на којима је панел монтиран на водонепропусни лист гипсаних влакана (ГВЛВ).
 2. Магнетна брава.
 3. Специјални систем петљи и чворова за регулацију.

Најчешће за санитарије су влажни материјали (обрађена иверица, иверица, суви зид). Оквир је уграђен у зид или у нишу. Брава ради од спољних утицаја, држећи врата у жлебовима нише.

Механизам и регулација зглобова је најважнији дио, јер од ових елемената директно овиси како и у којем смјеру се отвара отвор. За једноставне опције за ове сврхе могу доћи шарке или шарке за намјештај. У сложенијем - двоструко са додатним чворовима регулације.

Приликом одабира врата за плочице, величина је такођер важна. Стандардне величине скривених ревизорских отвора захтијевају минималну величину од 10? 10 цм, готови производи користе поклопце који одговарају величини уобичајене плочице 20? 30 цм

Када раде са произвољним димензијама, мајстори покушавају да их приближе, тако да керамички производи могу потпуно да стану на завесу. Овај приступ ће то омогућити"Маскирати" отвор испод плочице. Специфичне величине директно зависе од тога шта су предвиђена врата за ревизију и где се налазе цеви или каблови.

Најједноставније доступне опције су врата шарки од 120 цм. Врата израђена самостално, која се разликују од уобичајених параметара, могу се прилагодити сљедећим величинама: не мање од 5-50 мм плочица на фиксеру са зидом не више од половине њихових својстава плочица од фрее сиде

Тајни отвор испод плочице се отвара на следећи начин: морате притиснути средиште шарки, након чега ће се отворити магнетна брава и врата контролног отвора изаћи ће из оквира.

Инсталација скривене ревизије

Популарнија је инсталација скривеног отвора испод плочице на металном оквиру, јер су цијеви затворене кутијом од сухозида. Али и уградња шахта овог типа може се извршити у рупи од цигле или блокова. У овом случају, причвршћивање инспекцијског отвора врши се помоћу типли, а размак између оквира и зида мора бити испуњен пјеном.

Невидљиви отвор за керамичке плочице поставља се сопственим рукама на следећи начин:

 1. Приликом постављања блокова и блокова од цигле, оквир се мора заврнути на типле, а прорез се пуни пјеном.
 2. Основни услов је да се обезбеди солидна основа која неће лепршати. Због тога је неопходно унапријед дизајнирати крути оквир профила. Барем за овај задатак потребно је направити 2 хипотеке у ширини или дужини отвора, али идеално њиховоморају бити са 4 стране.
 3. Оквир се причвршћује на профил кутије уз помоћ палачинки на металу, кроз њих се посебно праве кроз рупе. Равнина профила за хипоксон и оквир треба да се подудара. Онда је оквир гипсане плоче тако да је стегнут на оквиру.
 4. Положај врата се може подешавати помоћу посебних чворова одозго или испод шарки. Шестерокутни кључ ће вам помоћи да се носите са овим задатком.
 5. Мала враташца се инсталирају одмах са вратима. Приликом уградње великих враташца, врата се скидају ради лакшег сналажења.

Веома је важно у којој страни је отвор невидљив. Приликом отварања врата не додирујте плочице на сусједном зиду, иначе, један неопрезан потез - а на плочици се може појавити с времена на вријеме. Осим тога, кровни отвор не би требало да се придржава угла. Отвор се мора налазити на таквом мјесту да је могуће добити слободан приступ шалтерима и вентилима ако су потребне поправке.

Најчешће се поклопац поставља десно или лијево. Али понекад може постојати потреба да се то окрене и отвориће се горе или доле. На пример, ако је облога направљена у уском тоалету, иу ту сврху се користи плочица великог формата како се не би непотребно резали. Али такав феномен је прилично риједак и захтијева савршену припрему зидова, с обзиром да ће пукотине дуж отварања врата бити минималне.

Плочица је постављена са погледом на врата врата - мора бити направљена само од целих елеменатабез подрезивања У овом случају, чак можете и мало смањити угао.

Следећи корак ће бити облога врата врата.

Како поплочати плочицу на скривеном отвору?

Прерушени отвор за санитарни ормарић може бити керамичка плочица, мозаик или плочица која имитира природне материјале.

Фаза окретања гротла:

 1. Поклопац врата и зидови су обрађени темељним премазом.
 2. Прије него што почнете радити на вратима малих и средњих величина, потребно је објесити тежину, која ће бити једнака тежини будућег лица. Ово је неопходно да би се спречило прогибање. Неке су опремљене специјалним вијком за утовар.
 3. Помоћу специјалне гомиле, која је комплетирана са вратима, механизам за нокте је блокиран, то је учињено како би се спријечило случајно отварање плочице до времена.
 4. Типично, плочица се лијепи или на текуће нокте или на цементно љепило. Цементни лепак се наноси у затвореном простору, тако да је у будућности могуће отворити врата.
 5. Плочица, по правилу, треба да делује на 5-50 мм са сваке стране. Међутим, лепљење не би требало да буде мање од половине укупне површине плочице, у супротном се може распасти.
 6. Када погодите љепило за плочице у отвор између оквира и врата, мора се одмах уклонити.
 7. За дан ће бити могуће провјерити је ли све у реду и уклонити вишак љепила.

Затим је могуће започети шивење шавова, осим ићи по ободу шахта. Морају се напунити силикономхерметиц сеалант. Ако сте користили Цересит маркер, онда можете користити и Цересит ЦС 25 заптивач - може одабрати боју и шав ће бити непримјетан.

 1. Пре наношења заптивача потребно је очистити и осушити површину плочице. Налепница је залијепљена дуж шавова на обје стране, то је учињено како се не би загадила облога.
 2. Са пиштољем на шаву, заптивач је премазан прстом претходно навлаженим у сапунастој води (2-3 покрета).
 3. Трака за бојење се одмах уклања, а отвор остаје затворен неколико дана.
 4. Затим је потребно пажљиво исећи шав помоћу танке оштрице. Свака страна мора бити одрезана у једном покрету, то је учињено како би се добило мање чворова. Нож би требало да буде под углом од 45 °. Крај сечива мора бити утиснут директно на суву зиду, то је учињено како би се шав изрезао до пуне дубине.
 5. Решетка се отвара и уклања силикон из плочице, како би се спречило да врата истичу.
 6. Ако не можете одмах уредити заптивач, можете отворити врата и нанијети их на зидне плочице. Након неколико сати можете покушати затворити врата. Ако на било ком месту буде више трљања - попрскајте га абразивном мрежом.

Дакле, могуће је постићи практично идеалан ефекат. Захваљујући заптивачу и силиконском поплочавању на ободу скривеног отвора испод плочице биће потпуно запечаћена, а може се и поред купатила.

Како то учинитиневидљиви отвор властитим рукама?

Готова рјешења су јефтина, али ипак нису увијек прикладна. Да бисте ријешили овај проблем требат ће вам лист шперплоче, вијци с наврткама и подлошкама, као и чахуре од нехрђајућег челика. На врху шперплоче се може ставити ГЛВ или ДСП, али онда не би носили у дебљини. Због тога је шперплоча базирана на Цересит ЦТ-16, за стабилније одржавање плочица.

Инсталација је једноставна:

 1. Вијци су причвршћени за шперплочу, а на одређеним мјестима у зиду се изводе рупе под рукавима.
 2. Картуше су зачепљене и уметнуте шперплоче са вијцима.
 3. Одмах након постављања шахта, плочица је постављена тако да су сви шавови конвергентни и невидљиви.
 4. За рупе у зиду се отварају отвори.
 5. Због велике дужине вијака, поклопац неће пасти сам. Да бисте га отворили, можете подесити усисне чаше, лепљене украсне куке или било шта што би се могло закачити.
 6. Самопропустни отвор је невидљив испод плочица, не може се држати са вијцима, већ на неодимијумским магнетима који се продају, или се могу добити са старог хард диска.

Брз је, лак и јефтин.

Ако је мало искуства, могуће је лако монтирати готове ревизијске поклопце, а ако имате жељу, можете то учинити сами.