Да ли морам окретати краставце у стакленику: 5 разлога и видео

Захваљујући страсти може значајно побољшати квалитет и количину будуће жетве краставаца, а данас многи власници стакленика преферирају узгој краставаца у затвореном тлу. Ово омогућава биљкама да обезбеде систематску негу и уреде услове који ће бити погодни за одређену врсту краставаца. Ако биљке не дају довољно воћа, а бич је добар у томе. Може се закључити да екстра пасторци одузимају виталност биљака. У овом случају, спанаћ од краставаца је обавезан поступак који ће помоћи у одржавању биљке и дати јој снагу.

Методе печења краставаца у стакленику

Искусни власници стакленика знају да се чак и здравим бичевима могу појавити додатни изданци који ће ометати нормалан раст и плодоносне биљке. Да би се повећао број плодова на биљкама, одсечени су непотребни бочни изданци у доњим синусима. Такођер провјерите јајник у првим словима, ако их има, они такођер подлијежу обавезном уклањању.

Постављање мора да се уради исправно, иначе постоји велика вероватноћа оштећења целог стабла и цвећа.

В примеру паше краставца је препоручљиво користити маказе

Почетницима ће бити потребно да разлуче своје пасторке и главну стабљику, само ова способност ће омогућити да се читава процедура спроведе уредно и безбедно за биљку. Краставци ће се почети појављивати према датуму њихове сорте, под условом да биљка није оштећена приликом уклањања пасторки. Позирање се може обавитируке Да бисте то урадили, морате лагано савити грм са једном руком, док други извлачи додатну бубамару.

Методе штипања краставаца:

 • Ако су у чворном дијелу стабла биљке постојале пасторке, све би требало уклонити без изузетка.
 • Ако се на јајнику до првих шест правих листова појаве пасторке, треба уклонити цео јајник.
 • Да би се уклонио грм из трошкова додатног напора и развоја раних плодова, прва четири чвора морају бити уклоњена.

Биљка има сочне стабљике које имају танку и назубљену структуру. Да се ​​биљка не би оштетила, потребно је једном руком повући лист, а уз помоћ другог пажљиво одузети биљке пасторку. Ако вам је тешко руковати, морате користити маказе.

Како мазити краставце у стакленику: карактеристике поступка

Готово сви вртлари који узгајају краставце на једној стабљици у стакленицима користе тапете за њих. Ови гадгети вам омогућавају да сачувате простор у стакленику. Захваљујући процедури пасинкование биљака добијамо изданке са женским цвјетовима, што убрзава сазријевање краставаца и повећава количину усјева.

Није неопходно да се краставац стеже одмах након пресађивања садница, и након што се на биљци појаве четири потпуно развијена лишћа.

Током активног раста биљке треба да буду везане за тапете - то ће омогућити да се резнице природно савијају. Након појављивања од 5 до 7 слова, поступак пасинкивације постаје компликованији. Бочни изданци остају са једном совоми лист, и означити једну тачку бекства. Растући бич у овом тренутку омотава око ужета.

Ускршњи краставци треба да узму у обзир особитости раста култивисане сорте

Значениа процедури:

 • Након што се биљке појаве од 8 до 10 листова. Бочни избојци подложни су штипању, а увек остављају пар листова и плодова.
 • Када се појави једанаесто слово, сви јајници су предмет уклањања. Оставите само 3 листића и 3 унце на сваком изданку.
 • Бич је дошао до жице, причврстио се око жице тако што га је намотао.
 • По доласку на главно плитко подручје од 50 цм, растуће тачке раста, а јајници се не додирују.

Узгајивачница мора пажљиво пратити тренутке када се појављују бочни избојци. Потребно их је одмах уклонити, не обраћајући пажњу на присуство сова и цвијећа. Ако се додатни изданци не уклоне, биљке заузимају стакленик, краставци неће добити довољно светлости, биће склони болестима и престају да расту и плодоноше.

Шема краставаца у стакленику

Многи вртлари сада фаворизују хибридне сорте биљака. Ово се односи на многа поврћа која су посађена у стакленику. Хибридне сорте су отпорније на промјене температуре и влажности, што увелике повећава вјеројатност богате жетве. Шема формирања хибридне сорте ће се донекле разликовати од пашминкинга заједничких краставаца.

Прво брање не утиче на разноликост краставаца. Важно је пажљиво видјети када је главнипобјећи да добијете четврто писмо.

Шеме пасхминкинга краставаца могу се наћи на интернету и за практичну штампу на штампачу

Степе које су се појавиле на нивоу четвртог листа треба одмах уклонити, а да биљка сама подигне тапете. Носач може бити везан конопцем, који се обично причвршћује на растегнуту жицу. Подвезица се треба обавити веома уредно, јер су стабљике врло танке и ломљиве, тако да се лако могу оштетити. Такође, не можете да затегнете биљку превише чврсто, јер може успорити раст.

Сцорцхинг:

 • Тамо где постоје бочни избојци - између 4. и 7. листа, морате уклонити све, остављајући један лист и један јајник.
 • Главна пљувачка мора бити пригњечена и везана за тапет
 • Када се формира девето писмо, пасторке се уклањају, остављајући већ две оверс и два лишћа.
 • Након што се лист појави, маћеха се уклања, остављајући већ три листа и три јајника.
 • Главна стабљика достиже дужину када треба да се омота око тапета.
 • Када је бич повећан за још 50 цм, бич је пригњечен до главне тачке раста.

Након што је главна процедура разрађена, биљке треба редовно одржавати. Потребно је пратити појаву нових бочних изданака и уклонити вишак јајника и оставити на време. Да би биљке добиле довољно светла и корисних супстанци, морају се правилно засадити, пасинкувати и оплодити.

Кисели краставци у стакленику: погодностипроцедуре

Неки сматрају да није неопходно имати краставац. Обично су озбиљни произвођачи мркве мркве укључени у узгој парадајза у стакленику. Међутим, за добру бербу краставаца, морате пажљиво да водите рачуна о томе.

Стеак - непотребни процеси који одузимају све хранљиве материје у главном стаблу, спречавају излијевање плодова и њихово сазревање.

Пре него што пређемо на Страствени краставац, вреди погледати видео за тренинг са мастер класом

Ако пашњаци могу нарасти до 30 цм, тада се компресибилност приноса из грма може пратити до око једног или чак два килограма. Важно је ухватити тренутак док пасторке не почну клијати. Најбољи начин да се експлодира је уклањање дуксерица које нису премашиле седам центиметара.

Предности пасинкингс:

 • Активни раст биљака;
 • Развијени коренски систем;
 • формирање великог броја плодова;
 • Висок принос;
 • Воће високог квалитета.

Потребно је врло пажљиво извршити штипање. Уклањање степа је неопходно у свакој фази раста биљака, почевши од појављивања прва четири листа. Овај метод ће помоћи да се повећа принос сваког грма.

Ускршњи краставац у стакленику (видео)

Метода краставаца за пасхминкинг није тако стара. Многи вртлари још увијек вјерују да уклањање пасторака из грмља краставаца није потребно, јер биљке расту не снажно, барем не као краставци. Научници су доказали да су пашмини краставци потребни, јерпринос из једног грма може се повећати на два килограма. Вежба уклањања пасторка треба да буде веома опрезна. Радите то рукама или маказама. Важно је да не оштетите главну стабљику, у супротном цела биљка може пропасти.

Примери: како сејати краставце у стакленику (фото)

)