Погодан систем ормара: 3 важна параметра

Модерно планско рјешење стана не може без уређења просторија у модерним зградама или становима у фази изградње или пројектирања, постоји мјесто за уређење гардеробе. Или барем додатно мјесто у просторији за уградњу ормара, који се може самостално монтирати или већ наручити било који од готових пројеката.

Системи гардеробе властитим рукама: фотографије и типови монтажних конструкција

Просторије за гардеробу или барем системи су неопходни да би могли примити готово све ствари, као и оставити простор за пресвлачење гдје је то могуће. Могу се отворити и затворити. Можете наћи много примера, фотографија, цртежа, на основу којих је могуће направити сопствену гардеробу. Ако простор није дозвољен, онда се могу направити ормари отвореног типа, који ће се састојати од металних носача за цеви, зидне монтаже и разних система за складиштење одеће.

Свлачионица има бројне функционалне одговорности, али не би требала бити посебне оригиналности, остављајући простор за облачење

Али минус такве гардеробе је да ће сва одећа имати на уму. Ако не одговара особи, онда можете направити клизна врата као у ормару.

Неки одмах стављају гардеробу, направљену по појединачном поретку у којем се налазе минималне кутије, и више полица и вјешалица. Иако то није баш гардероба, већ нешто средњег распона између комплетног кабинета и гардеробе.

Најбоље је да направите сопствену гардеробуруке које узимају у обзир све параметре:

 • Број одјеће, обуће, укупне величине собе у којој се планира ставити гардеробу, погодност приступа;
 • Свлачионица треба да одговара свеукупном дизајну просторије, као и боји и складно се уклапа у општи концепт просторије;
 • Такође је потребно изградити гардеробу тако да све просторије изгледају естетски.

Постоје и други параметри, али они су најважнији. Након доношења одлуке, потребно је направити пројект, одредити величину система складиштења, укупан број полица, вјешалица и других предмета. Па онда можете почети са куповином компоненти, наручити у свакој фабрици резање материјала по величини, на пример, у фабрици Финд, као и наручити их са потребним компонентама. Када је све спремно, одлазак у свлачионицу на основу пројекта и цртежа, узимајући у обзир вентилацију и осветљење.

Системи за облагање плоча у собама

Постоји много различитих система гардеробе, али сви они спадају у неколико основних типова.

:

 • Мреже или, како се називају, ћелијске;
 • Кућиште или класик, који је састављен од готових делова;
 • Системи за складиштење оквира који се састоје од металних регала којима су причвршћене фиоке и полице;
 • Панел панели који представљају украсне панеле причвршћене на зидове на којима су инсталирани системи за складиштење.

Лако се користе материјали на бази иверице и МДФ-ада направи ормаре за тело. Економски и издржљиви - постат ће саставни дио интеријера, надилазећи многе параметре алуминијских и челичних конструкција

Поред карактеристика дизајна ормара, оне се разликују по дизајну. Генерално, сваки тип система за облачење има своје предности и недостатке. Њихова наруџба треба да се заснива на карактеристикама просторије, њеној величини итд.

Материјали од којих је израђена гардероба могу бити различити, могу бити иверица или МДФ метал, посебно различити профили, итд.

Ако је свјетлосна инсталација приоритет, као и могућност брзог растављања и премјештања ормара на друго мјесто или додавања система за складиштење, треба одабрати ормаре за тијело. Такви системи се могу поставити на било којем мјесту, укључујући и оне који нису предвиђени у ту сврху. Овај систем је најпопуларнији и најчешће се бира за унутрашњу инсталацију.

Оне су једнако популарне из финансијских разлога, као и због чињенице да такви системи имају много корпи од жичане мреже, шипке и цијеви. Такви системи су лагани и имају способност да лако додају било које компоненте.

Системи готових гардеробе купљени од произвођача

Многи људи не желе да буду у контакту са дизајном, дизајном и независном конструкцијом ормара. У том случају, можете се обратити произвођачима у одговарајућој компанији која се бави одабиром гардеробе или гардеробе на основу карактеристика.простор, величина, дизајн, итд. Постоје каталози у многим компанијама укљученим у развој, као и производња гардеробе и накнадна инсталација. То су узорци производа, као и разне компоненте, захваљујући којима можете наручити практично било коју гардеробу, укључујући и појединачне пројекте.

Један од важних корака у избору гардеробе је проучавање именика намјештаја, а исправна одлука ће помоћи у савјетовању са представником компаније који ће пружити све потребне информације

Да бисте купили гардеробу, прво се требате упознати са каталозима, цијенама и одабрати најоптималнији тип одијевања по цијени квалитете, а затим контактирати представника твртке и наручити гардеробу жељеног типа.

Љубитељи могу сами да се баве сакупљањем, а да бисмо уштедели новац, можемо понудити следећу опцију:

 • Наручи материјал за сечење на основу одабраног дизајна, као и куповину појединачних компоненти и потребних система од произвођача;
 • Наручи све потребне дијелове, компоненте које нуде кинеске фирме, а испорука се може обавити било гдје, укључујући и земљу као што је Украјина;
 • Испорука свих материјала може се такође организовати самостално, у свом личном превозу или контактирати било коју транспортну компанију.

Али још је боље наручити све од произвођача, укључујући монтажу, као и код независних мјерења, а затим самостално састављене тоалетне собе имају шансуда урадите нешто погрешно, а онда се морате или обратити професионалцима, или прерадити све што може да утиче на укупан изглед гардеробе.

Комплети за чишћење купаоница: препоручује произвођач

Основа свих завоја, без обзира на величину, декорацију, дизајн - одређени сет прибора, без којег је немогуће организовати систем складиштења, као и сам саставити дизајн. Неке компаније одмах продају готове комплете, као што је додатна опрема коју нуди шведска компанија. Од њих је могуће саставити одређени тип свлачионице, укључујући и радосно, што је погодно за мешање у угловима просторије. Обично се комплети ормара састоје од неколико основних детаља и великог броја помоћних, а можете наручити и мјешавину различитих дијелова и комплета твртке како бисте направили опцију по вашој жељи.

Приликом избора гардеробе потребно је обратити пажњу на присуство следећих компоненти: полице, корпе, контејнери и тако даље

.

Обично сет ормара укључује:

 1. Различите полице, кошаре и системи за складиштење, који су одлични за чување ствари, одеће итд.
 2. Такође, такви системи укључују различите шипке, вјешалице, додатке, профиле, итд.
 3. Ако се ради о затвореном систему, онда се може употпунити клизним вратима, додатним зидовима, системима за вентилацију и осветљење.

Предности таквих система су да је могуће прикупити од њих скоро сваку гардеробу која одговара тим или другим потребама.

И такви системи се лако монтирају, растављају и, ако је потребно, додају нешто или обрнуто да би се уклонила било која полица или друга опрема за складиштење ствари.

Гардеробни системи: дизајн и идеје за собе

Да бисте ставили ствари, прво морате израчунати све на основу броја ствари и величине собе. Даље у ормару морате инсталирати складишне комплексе, формиране независно од вјешалица, складишних система за зимску и љетну одјећу, цијеви објешене на вјешалицама, састоје се од разних полица, мрежастих кошара, било којих посуда на извлачење, причвршћивача, бруцхитза, регала за обућу т. Д.

Свлачионица треба да буде организована у складу са свим правилима функционалне удобности, али треба да буде изабрана на основу различитих опција за дневни боравак

.

Основа за скоро всички системи за складишчење:

 • Носите шину, која је потребна за шарке вођица;
 • Различити носачи на које су фиксирани главни системи за складиштење;
 • Зидни водичи, привјесци, куке, као и полице, шипке, вјешалице, итд .;
 • Различите полице различитих облика и величина (које се бирају у зависности од врсте и величине гардеробе).

Овакви системи данас се сматрају модернијим и универзалнијим, јер омогућавају не само брзо монтирање свега, већ и, по потреби, брзо мијењање комплекса за похрану, додавање било чега или чак растављање цијеле структуре и премјештање на другу локацију. И такођезахваљујући чињеници да су сви модерни системи за складиштење представљени у широком асортиману у скалу боја, лако их је покупити за било коју просторију. Посебно је познат по великом броју компоненти различитих облика и боја компаније Саил, а велики број компонената вам омогућава да сакупите скоро сваки систем који је погодан за сваки појединачни случај.

Једноставни системи ормара који се праве властитим рукама

Поред готових комплета, монтажних система за складиштење, итд., Можете направити готово сваку гардеробу властитим рукама, отворене и затворене, користећи само специјалне цијеви и причвршћиваче.

Можете да уштедите новац на куповини тоалета ако га направите својим рукама, користећи специјалне делове и алате. Главно је да се то уради како треба, а не на штету квалитета

Конструкција таквог дизајна састоји се од неколико фаза:

 • Израда подрума испод гардеробе, који се састоји од дрвеног штита или дебелог слоја шперплоче, иверице;
 • Инсталација причвршћивања за вертикалне цеви и уметање вертикалних носача у њих;
 • Уградња плафонских елемената, на којима су уграђени горњи крајеви вертикалних носача;
 • Инсталација на вертикалне цеви полица, као и хоризонтална цев, која ће накнадно објесити одјећу.

Ако је потребно, уградите клизна врата, али је могуће без њих направити и свлачионицу отвореног типа.

Систем гардеробе властитим рукама (видео)

ПослеИзрађена гардероба, могуће је означити све додатне суставе за складиштење, на примјер, за ципеле, а по потреби и за освјетљење. Такви префабриковани системи су недавно постали веома популарни, јер не захтевају никакве посебне алате, знање, лако се монтирају и лако се растављају или модификују ако је потребно. То јест, они су прилично покретни и могу се користити у готово свакој просторији.

Примери гардеробе (фото)

)