Кита углова зидова и плафона

Спацклинг је компликован и болан процес. Квалитет рада са китом зависи од типа завршне обраде просторије. Чак и мањи и мањи недостаци могу га озбиљно покварити. Најсложенији елементи у припреми просторије за даљње покривање су углови зидова и мјеста спојева зидова са стропом.

Свако од нас жели завршити поправку раније. Ово захтева неке вештине или добре руке стручњака.

Постављање споја стропа и зида

Прије почетка спацклинга одређујемо коначни тип споја. Радови на споју зидова и плафона испод подне плоче и без њега се разликују по дужини и употребљеним материјалима.

Размотрити два начина припреме основе:

  • испод подне плоче
  • Под равним углом

Вјерује се да је гит испод поднице опциони. Одмах одбијте. Без слоја кита, плафонска лајсна неће се држати на површини.

Утикач испод подне плоче не захтева посебно поравнање. За радове, Ацрилиц Путтс или било која друга верзија на акрилној основи ће радити савршено. Радње почињу са танком лопатицом, а затим пролазе широко у 1 слој. Важан услов је одсуство опуштених капљица. Брушење површине на било шта, али је потребно доказати. Ово ће повећати приањање подне плоче.

Једнак угао постаје тежи. Посебне потешкоће настају у новим зградама које дају смањење. У таквим случајевима, углови су ојачани материјалима за појачање:

  • Трака за појачање (у људима - серпианка)
  • метализираноСцотцх тапе

Елементи за армирање се наносе на други слој, након првог сушења. Спарјанка је јефтина, али је веома тешко направити уједначен угао. Како није стајала у углу, стално се труди да заостане.

Шкотска трака са металним навојем идеална је за прави угао и спречава појаву пукотина. Али он такође има значајан недостатак - може да набубри и изобличи смешу. Уклоните ову грешку са течним ноктима и другим слојем кита.

Оштрење директних, акутних и тупих углова

Када је све постало јасно са стропом, вријеме је да се пређемо на остатак зидова. Врста угаоне везе зависи од даље технологије рада. Постоје углови:

  • екстерни
  • интерни

Поравнајте углове сагипсомилисмешом цемента . Гипс се користи за стамбене просторе, цемент - за влажне просторије. Могу се купити у готовом или сувом облику. Ова друга опција ће захтијевати разрјеђивање до хомогене масе.

Савет за почетнике пре почетка радова : Дизајн гипс картона захтева посебну пажњу - са јаким утицајем на материјал који може да се разбије.

За раван спољашњи угао, користите перфориран (боју) метал или пластику. Такав угао има много отвора, кроз које ће бити вишак смеше. На једном слоју малтера се наноси, преша и уклања вишак. Обавезно проверите све активности са углом до нивоа. Затим се наноси са мешавином са обе стране и остави да се осуши. Након сушења потоњеслој је добро полирана површина.

Минус металног прибора је корозија оштећеног места. Пластика је отпорна на хрђу, али захтијева дебљи слој смјесе кроз дебеле зидове.

Унутрашња равна линија је такође поравната са китом, али мало другачије. Штап сусједних зидова захтијева њихово поравнање са гипсом и затим брушење. Након сушења површина је уземљена. Ако имате зид на зидовима, онда је таква манипулација непотребна.

Прави угао се најлакше може извести помоћу угаоне лопатице, али без њега.

Нанети на мешавину лопатице и изравнати угао од дна до врха. Проверите ниво. Ако је угао неравномеран, поновите исте радње са мањим слојем малтера на идеал. После угла се препоручује да се полира решетка за брушење брусним папиром, тако да је благо избочена преко ивица. Због ивице за вјешање ће се појавити додатни заокружени спој.

Спољни и унутрашњи углови зидова од гипсаних плоча захтевају посебну припрему. Да бисте избегли пукотине, потребно је одрезати бод и очистити га. Затим напуните специјално складиште лепка. Добијени угао је спреман за спацклинг према стандардној шеми.

Оштри и глупи спољашњи и унутрашњи зидови зглобова захтеваће много стрпљења. За њихову обраду нису се појавили специјални уређаји. Технологија је једноставна - наноси се велики слој кита и након стврдњавања поравна са брусним папиром. Све манипулације су праћене мерењима нивоа. Биће лакше ако нацртате равну линију ивођени њиме. Све можете ојачати папирним коцкама са металним плочама.

Размак округлог угла

Постоје просторије без директних, оштрих и тупих углова. Најважније питање неупућене особе - као спатула заобљеног стропа? Округли углови су ретки, често у старим зградама.

Округли угао се изводи помоћу флексибилне гумене лопатице. Да би се постигло добро заокруживање, кретање треба вршити одоздо према горе и доле одозго, при чему није потребно водоравно дјеловање. Ако мало размислите, онда можете направити заобљени узорак и држати их дуж округлог угла.

Након наношења првог слоја на кружну површину нанесите траку (стакло од стаклених влакана). Кит на заобљеном стропу се наноси у два или три слоја.

Неко посебно прави заобљене зидове сухозида. Широки округли угао је поравнат са великом лопатицом и добрим слојем кита. Затим се изједначава са ширем лопатицом, уклањајући вишак смеше.

Рад на гипсу је доступан чак и непрофесионално. Главна ствар - проучити све суптилности технологије и знати својства кориштених материјала.