Како гарантовати плафон пре кита

Поправак плафона обухвата неколико корака. Међу њима - чишћење, китови и друге врсте рада. Један од корака који не треба занемарити је прајмер стропа испред кита. Размотримо испод, за шта је потребно урадити, као и технологију цртања.

Да ли је вредно гарантовати плафон пре кита

Новајлији у поправци често имају питање - да ли је неопходно гарантовати плафон пре кита или се може спасити прескакањем ове фазе. Ова врста посла је веома важна. Тло обезбеђује боље пријањање нивелационог слоја на површину.

Он такође обавља следеће функције:

 • Попуњава поре и пукотине на површини материјала (бетон, дрво, цигла, суви зид), чинећи темељ више монолитним, јачим
 • Побољшава приањање базе са китом, захваљујући томе се не распада и не распада
 • Смањује проток изравнавајуће мешавине пуњењем пора
 • На површини се формира танак, чврст филм који спречава појаву боје и боје различитих мрља које кваре изглед завршног премаза
 • Олакшава примену кита, лежи у равномерном слоју
 • Површине третиране са смешом прајмера која је отпорна на влагу, антисептичка својства, отпорнија је на влагу и формирање плијесни, гљивица, маховине

Поред свега наведеног, слој прајмера спречава брзо исушивање кита и повећава време сушења. Ово доводи до потпунијег поравнања масе за изравнавање,Због екстракције влаге по површини, слој је јачи од брзог сушења. Импрегнација ваљка пуно времена и сила не захтијева, а потребан квалитет је зајамчен.

типови прајмера

У зависности од састава следећих типова прајмера се производе:

 • ацрилиц

Може се користити за импрегнацију било које површине. Време сушења је 2-4 сата.

 • Бетон цонтацт

Погодан за глатке бетонске површине. Састав укључује кварцни пијесак, који кров чини грубим, што побољшава приањање на њега.

 • фенол

Користи се за обраду гвожђа, дрвета, сухозида. Није намењен за импрегнацију кита.

 • алкид

Дизајниран за обраду стропних конструкција од дрвета.

 • перцхлорвинилов

Користи се за вањске радове за покривање жбуке, гитова, бетона.

 • глипхтхалате

Веома јака импрегнација. Отровно, дакле, третман треба обавити у добро проветреним просторијама, са приложеним респиратором. Погодан за метал и дрво. Не може се користити за премазивање пре кита.

 • поливинил ацетат

Посебно развијен за прераду пре поливинил ацетатне боје. Брзо се суши за око 40 минута.

 • полистирена

Може се наносити на гипс, гит, дрво прије бојења. Токиц

Потребно је изабрати шта ће гарантовати плафон пре китаузимајући у обзир врсту основе и њена својства. Постоје различите композиције, укључујући концентроване, са различитим адитивима, већ спремне или у облику сувих смеша које треба разблажити са водом или растварачем.

припрема стропова

Пре наношења прајмера на плафон пре кита, он мора бити правилно припремљен.

Ако се врши делимична поправка, онда подове, намештај, врата, прозоре треба покрити филмом. Прво се потпуно уклања стари премаз, прашина, прљавштина, малтер за подлогу. Шавови, пукотине су прошивени. Онда морате добро очистити базу стропа. Тада се излијевања уља одмашћују. Такође је неопходно затворити све велике шупљине, пукотине, уклонити неправилности.

Ако је плафон влажан, онда мора бити потпуно осушен. Да бисте то урадили, користите вентилатор или једноставно проветрите просторију. Плафон за премазивање пре кита мора бити сув.

Избор алата и прајмера

Да би резултат испунио очекивања, поред стицања квалитативног састава прајмера, неопходно је правилно изабрати алате. Нанесите импрегнацију на плафон, а зид може бити ваљак или четка. Ови алати требају бити квалитативни, јер у великој мјери зависе од трајности премаза, поузданости обављеног посла.

Најчешће се користи ваљак, јер се његов рад обавља боље, лакше, брже. Ако се третман врши пре наношења боје, пожељно је да ваљци дају меку завршну обрадудуг природан нос. Ако узмете пену, мехурићи могу да остану на површини, и на кратком дремку се формира мало импрегнације. Такође, за практичност цртања, можете користити посебан дуги држач. У овом случају, љестве неће бити потребне, можете носити цијели строп, стојећи на поду.

Четке са веома крутом чекињом не би требало да се користе. Могу оставити лоше траке и трагове.

Прајмер таванице пре оплате се изводи врло једноставно:

 1. Прво морате припремити први премаз. Припремљену смјесу помијешамо и осушимо, додајући потребну количину воде наведену у упутству.
 2. Затим се раствор сипа у посебан ребрасти контејнер.
 3. Ваљак је умочен у смешу, да би се уклонио вишак, мора се преврнути преко ребрасте површине посуде.
 4. Надаље, строп је доказан окомито на смјер сунчеве свјетлости која пада с прозора. Мора бити потпуно обложен првим слојем, без размака.
 5. Прајмер треба да се потпуно осуши. Време потребно за ово време је назначено на паковању.
 6. Онда можете нанети други слој који треба да буде паралелан сунчевим зракама.

Посебно пажљиво руковати са више нивоа, са различитим избочинама и вијенцима.

Број пута да се гарантује горња граница прије кита утјече на ступањ његове неједнакости и врсту материјала. Ако је материјал порозан, онда је потребно 2-3 слоја. Сваки слој треба да се потпуно осуши. Тада ће бити добро успостављени једни с другима.

Након неког времена, након прајмера, можете тапнути на плафон

Није могуће одмах након прајмера почети спацклинг. Ово се може урадити само када је површина сува. Потребно за ово време је назначено на паковању. Али остављање обрађеног стропа за дужи период не исплати се, јер може добити прашину, добити прљавштину или ће се дестиловати због високе влажности, онда ће квалитет кита бити лош.

Слој кита мора такође бити гарантован да га ојача и смањи снагу усисавања. У овом случају, третман на њему ће остати чврст. Ово је посебно важно када сликате плафон, јер вам омогућава да сачувате боју.

Ови кораци поправке, као што су прајмер и гит на плафону, веома су важни. Од квалитета ће зависити од изгледа и трајности завршне обраде.