Тропски туш у купатилу: како изгледа, како функционише и како се то ради сам

Модерни санитарни уређаји одавно су престали да обављају само хигијенску функцију, многи од њих имају терапеутске, релаксирајуће, навијачке и друге особине. Купатила и туш кабине са кишним тушем су једна од иновативних технологија које су веома популарне код потрошача, али већина има само нејасну идеју о томе што је тропски туш и зашто га толико хвали.

У овом чланку ћемо детаљно размотрити шта је то, принцип рада овог уређаја, његове карактеристике, предности предности овог система. Реците нам да ли можете направити тропски туш властитим рукама у властитој купаоници.

Карактеристике и принцип рада

Овај систем вам омогућава да поново створите тропску кишу директно у вашем дому, симулирајући капи топле кише, због овог система сличности и добили назив "тропски туш". Овај уређај није само леп и оригиналан, већ и има терапеутски ефекат: капљице воде помажу да се смањи стрес и опусти тело.

У купатилу можете инсталирати тропски туш, али је боље опремљен туш кабином. Овај тип водовода припада систему горње душе, јер вода пада са врха меким капљицама, а не млазом под притиском. Капи падају на тело на висини од око 2 метра, стварајући исти ефекат боравка под топлом тропском кишом.

Посебност овог система је велика туш кабина опремљена посебним уређајима за снабдијевање и дистрибуцију воде. Језеро може бити различитих геометријских облика, готово савременосистеми имају посебно позадинско осветљење које побољшава опуштајући ефекат. Неки модели имају контролни панел који вам омогућава да промените интензитет снабдевања водом.

До недавно, овакав туш се могао изводити само у спа, санаторијуму или у приватном аква центру. Данас су такви системи често опремљени у приватним кућама, сеоским кућама, често је могуће сусрести тропске тушеве у купаоници градског стана.

Предности тропског система душе

Љетна киша, као у тропима, ствара угодан осјећај, јер људи добивају енергију из воде, а капи помажу мишићима да се опусте, ослободе тјескобе, смање стрес, па се тропски туш назива и душом позитивних емоција. Такође, детектује се хидромасажни ефекат на кожу тела, јер вода у мешачу подлеже додатној аерацији.

Као резултат, туш са системом тропске кише ублажава напетост мишића, побољшава периферну циркулацију, подиже расположење и оснажује. Мекана хидромасажа омотава удобност и чини кожу чврстом и еластичном. Позадинско осветљење има изразито позитиван ефекат на људско тело.

Али за купатило са тропским уређајем које карактеришу друге, световније предности:

  • Оригиналан и леп дизајн. Језеро са кишним тушем изгледа предивно, хватајући свој јединствени стил и величину. Тропски систем туширања може претворити мало купатило у тропски кутак.
  • Широк опсег рада. Зато је систем туширања бољи за овај системкабина и купатило морају бити опремљене добром завјесом или екраном, јер облак кише од великог заливања не може оставити без суха ни центиметар на вашем тијелу.
  • Додатне опције. Ова опрема има велики број опција које се могу укључити у ваше расположење. По вашем избору: опуштајуће меке капљице, свежина сипке кише у облику танких сиса, интензивна хидромасажна мрешкања итд.
  • Величина успињаче. Што је већи пречник лијевка - то је туш кабина угоднија. Најбољи модели имају пречник од 20-25 цм, а велика висококвалитетна боца за залијевање са равномерно локализованим рупама за воду пружа задивљујуће тактилне сензације.

Због тога многи потрошачи желе да своје купатило претворе у систем тропских душа.

Типови система са тропском кишом

Произвођачи нуде избор од неколико варијанти система кишних тушева:

  1. Панел је одлична опција за туш кабину и каду. Лако се инсталира на плафон, па чак и на зид, чиме се повећава функционалност купатила или туша: хидромасажа, радио, термостат, позадинско осветљење итд. Предност је спајање лијевка и мјешалице у тијелу. Једини недостатак је цијена, јер је панел најскупљи тип тропског туша.
  2. Станд - најбоља опција за квалитет, цијену и функционалност. Универзални дизајн, који се може инсталирати у туш кабини иу купаоници. Постоље је мрена, која се поставља на зид и причвршћује лијевак за тропски туш. Вода се може довести у левак са флексибилним цревом или стационарниму дизајну уређаја. Минус - могућ је само горњи тропски туш, тако да се систем не монтира на зид.
  3. Мешалица са кишним тушем - од уобичајеног миксера разликује се од соса већег пречника. Међутим, овај узорак, због мале ширине воденог тока, неће пружити пуни ефекат тропске кише, јер неће моћи да покрије воду са водом по целом телу. Као и код регала, вода се може довести у левак помоћу флексибилног црева или непокретне цеви.
  4. "Тропски" лијевак је имитација тропског туша додавањем велике главе туша на стандардни миксер. Најјефтинија опција, али прави ефекат тропске кише се не може постићи.

Вреди напоменути и најбоље произвођаче: Отлер (Енглеска) - од 20.000 до 70.000 рубаља, Хансгрохе (Њемачка) - од 30.000 до 370.000 рубаља, Новеллини (Италија) - од 60.000 до 150.000 рубаља.

Тропски туш у купатилу

Квалитетан тропски туш може украсити купатило и постати главни акценат у ентеријеру. Пожељно је монтирати панел у великом купатилу. А ако је просторија мала, боље је одабрати тропски туш за туш кабине у сталку за воду. Облик левка и миксера треба да се изабере узимајући у обзир општи стил ентеријера.

Размислите о неким цоол идејама за унутрашњи дизајн купатила са тропском кишом:

Туширање кишом у тропским крајевима је вредно разматрања, што вам омогућава да од водених процедура добијете не само физичке користи, већ и естетски ужитак.Осветљење су ЛЕД диоде које су монтиране на панелу и укључене су под притиском воде. Нема везе са електричном мрежом, тако да је позадинско осветљење потпуно безбедно.

Поставка и боја осветљења могу послужити као складан додатак зидовима или, обрнуто, постати контраст купатилу. Свјетлосни пријелази помоћи ће у трансформацији просторије, мијењање боја може овисити о температури воде. На пример, када храните хладном водом (до +31), позадинско осветљење ће бити плаво, топла вода (+32 +38) ће засјати у ружичастој боји, а врућа (од +39) ће бити црвене боје.

Ово осветљење може дати ефекат хромотерапије: црвена боја ће повећати тон, енергију и ведрину; зелено - опустите се и водите своје мисли у ред; плава - смирите се и дозволите да доживите смирење; жута - активира мозак и побољшава имунитет; ружичаста - за јачање здравља; наранџаста - помоћи ће у превазилажењу стреса.

Могу ли својом руком инсталирати тропски туш?

Ако добро припремите и купите квалитетне материјале, можете самостално инсталирати тропску душу. Могуће је инсталирати комуникације, али је боље да су све цијеви скривене у зиду. Међутим, скривена инсталација се мора обавити током поправке, јер ће зидови бити уништени.

Укупно ћете морати да направите 5 комада, један у средини - да инсталирате миксер. На централну стробу - још четири: две за цеви, које ће водити воду у мешалицу, једну - за воду у купатилу, а другуједан - за снабдијевање водом у лијевку. Након уградње цеви у радне столове, уграђују се левак и полуга за мешање. Након тога се завршавају завршни радови у купатилу.

Погледајте видео који вам показује како да поставите тропске тушеве властитим рукама: