Популарне течне тапете: како их ставити на зид

Течни тапети ће додати вашој соби јединственост и створити необичан дизајн. Ово је релативно нови начин третирања зидова, тако да се многи људи питају како их ставити на зид. Овај материјал се може наносити на различите површине. Ове тапете имају одличну адхезију на друге материјале и нису у стању да се забоде током рада. Али пре него што почнете да радите са течним тапетама, морате знати више о томе како да их примените на зид и које материјале користити.

Како ставити зидне тапете

Није потребно користити обичну технику цртања да би се користила течна тапета. Уместо тога, можете применити методе које нису написане у упутствима. Прво, морате припремити површину исправно.

Да бисте поставили течне тапете на зид, морате се придржавати основних правила и пратити упутства

Основни захтјеви за припрему површине под текућим тапетама:

 • Зидови морају бити јаки;
 • Површина мора бити припремљена и хомогена;
 • Не би требало да буде никаквих удубљења, без флуктуација и без избочина;
 • Подлога на коју се наноси течни тапет мора бити бијела или барем слична тапетама са тапетама;
 • Површина треба да има минимални капацитет апсорпције влаге.

Прво морате уклонити све старе материјале: боје, тапете и гипс, који се обулсцхиваетсиа.

Потребно је уклонити све што се може повремено одвојитинев цовер.

Сви вијци, ексери и други страни елементи морају бити уклоњени са зида. Ако арматура или цев делује на површину зида, мора се пажљиво поставити. То можете урадити користећи или кит или уљану боју.

Препоручује се да се површина зида подигне до нивоа и да буде глатка и савршено равна, али то није обавезно. У случају великих шупљина или избочина, течне тапете их не издвајају. Најважније је отклањање мањих и средњих дефеката: отвора, удубљења, избочина више од 2 мм на мјестима мањим од једног метра. Ако се то не уради, онда може доћи до наглог повећања цене течних тапета, и као резултат тога, на местима где ће њихов "ходни" слој бити видљива места која се разликују од целе површине боје.

Приликом бојења зидова са течним тапетама можете користити специјалне ваљке са шарама

Најбоље је да се површина запечати равномерним слојем гипсаног гита. То важи и за зидове и преграде од гипсаних плоча. Неће радити без гитова по цијелој површини (не само спојева). Након изравнавања површине мора бити уземљен. У овом случају, неопходно је користити стандардни прајмер са дубоком пенетрацијом. Примјењује се најмање у два догађаја и са паузом од најмање три сата између њих. Тек тада почните да наносите дебљи кит, посебно дизајниран за течне тапете.

У ту сврху се користи и фасада или боја на бази воде. Само она је обавезнатреба да буде бела без боје.

Својим рукама доносимо течне тапете

Текуће тапете за наношење на зидове треба унапријед припремити. Будући да практично све њихове врсте, како показује инструкција, треба кухати 6-12 сати прије лијепљења, тако да можете почети кухати чак и за вријеме уземљења зидова.

Компоненте које су део течног тапета:

 • Суви лепак КМС;
 • Украсна пунила;
 • Целулозна или свилена влакна базе.

Компоненте могу бити паковане у различитим паковањима појединачно и претходно помешане.

Пре извлачења течног тапета потребно је унапријед припремити материјале и очистити зид

У првом случају, потребно је унапријед испунити садржај свих паковања у великом капацитету и добро измијешати.

Али док то радите, садржај би требао бити упушиватсиа и ни у којем случају не би посустао. Ако су компоненте претходно мешане, биће довољно да се додају у воду да би се срушило тако да нема грудви. То није неопходно, али због ових корака, решење може бити равномерније развијено.

Украсни адитиви у облику гранула, обојених прахова или сјаја, најбоље је не мијешати с љепилом и влакнима у сухом облику. Пожељно је да су прво изливени у воду и помешани, а након тога већ можете додати темељ тапета. Само тиме се постиже равномјерна дистрибуција без појаве грудица на појединачним влакнима.

На којој површини се може нанети течна тапета

Могуће су течне тапетеда примени практично било које врсте површина.

Наиме:

 • цеви;
 • врата;
 • зид;
 • батерије;
 • намештај;
 • суви зид;
 • бијељење;
 • На зидовима, обојен бојама на бази воде.

Када се на површини појављују хетерогени предмети, посебно на металу, треба га покрити уљаним бојама или емајлом. Тако је створен водоотпорни слој који може спријечити контакт воде садржане у текућим тапетама са нежељеним предметима на зиду. Тиме се избегава појава било каквих реакција хемијског порекла.

Течни тапети су свестрани премази, тако да су погодни за зидове, намештај, суву градњу и друге премазе

Након сушења емајла или боје, површина је прекривена посебним прајмером, што олакшава процес извлачења текућих тапета.

Пре него што почнете да радите, морате све планирати унапред. Ово се односи на доступност процене трошкова, листу неопходних алата и материјала. Строго све планирање и израчунавање може се постићи смањењем времена рада и побољшањем квалитета.

Постоји посебна мастер класа која ће помоћи у правилној примени течних тапета у кући. Врло је једноставно. Да би успели, биће довољно да познају технологије цртања, да имају све потребне материјале и алате, и да имају уредност на послу.

Пошто се течна тапета може наносити на готово све површине, технологија њихове примене зависи одовог фактора.

Шта су течне тапете и како их применити

Многи се питају каква је текућа тапета. Ово је врста декоративне жбуке. Овај материјал се састоји од целулозних влакана, која су нуспроизвод дрвопрерађивачке индустрије, као и свилених влакана.

Да би изглед течне тапете био атрактивнији у њима, можете додати различите боје или пунила за украшавање:

 • грануле;
 • Дуксерице.

Могуће је украсити течне борбе додавањем посебних шљокица или гранула у њих

Све је могуће поправити помоћу познатог љепила КМС, који многи већ користе, да закрпе једноставне ваљане тапете. Због њиховог састава постали су власници таквог имена. Али према начину примене и коначном резултату овај материјал је сличан декоративној жбуци.

Нанесите течне тапете са лопатицом, специјалним рендером или лопатицом, на исти начин као и гипс или кит. Ово дефинише велики распон свих могућих метода за коришћење течних тапета и њихову непорециву предност над једноставним ролнама.

Што ће захтијевати алат за цртање текућих тапета

За примену течних тапета коришћени су одређени материјали и алати.

Алати и материјали:

 • прскалица;
 • Смоотхие;
 • Ренџер;
 • лопатица;
 • Акрилни лепак;
 • Најзаступљенији тапет.

Да би се мешавина нанела на површину зида коришћењем две методе. За први је неопходнокупити посебан алат - лопатицу (жељезо, гратер). Други метод захтева прскалицу. У првој методи, након испуњавања задатка, течни тапетни зидови постају глатки, ау другом методу - рељеф.

За възстановаване на течне тапете треба да бъде съдържана с специални алати

.

У првом случају, мешавина се наноси на зид, са лопатицом у правцу од светлог дела до мрака под углом од 15оЦ без јаког притиска на лопатицу. Непрекидно се ради не мање од једног и по сата како би се зид учинио једнаким. На зидни ваљак можете ставити и тапете.

У другом случају, маса се ставља у посебан резервоар у пиштољу за прскање. Затим се прска на радне површине и зидови су спремни.

Неки течни тапети су прекривени акрилним љепилом, тако да се могу користити што је дуже могуће. Али то није обавезно, јер је овај материјал толико јак.

Дакле, ако пажљиво припремите и пажљиво извршите све савјете које вам нуде властите руке, можете се сами залијепити довољно да сами себе закрпате.

Методе и технологија за цртање течних тапета

Вода која је потребна за мешање раствора тапета мора бити у количини наведеној у упутству за одређене тапете.

Технологија цртања течног тапета је једноставна, главна ствар је да пратите упутства корак по корак

Следва следниа правила:

  \ т
 • У претходно упакованим контејнерима да се напуни вода и након тогадодати смешу у сувом облику;
 • Можете комбиновати само један пакет одједном, тј. Не можете мијешати два пакета на првом мета;
 • Дозвољен је само део пакета.

У супротности са овим једноставним правилима постоји кршење неопходних пропорција и као последица неравномерности боје и конзистенције слоја тапета на површини зидова.

Добро измешајте раствор. Течне тапете не садрже никакву нагризајућу и опасну кожу и здравље свих компоненти. Ако их помешате са специјалном бушилицом, она може негативно утицати на компоненте тапета. Често се у течној тапети налазе дуга влакна, која се током јаког мешања почињу ломити. Али у упутствима неких тапета управо је овај метод мешања.

Главне предности течних тапета и недостатака

Течне тапете, као и друге позадине, имају одређене предности и предности.

Главне предности таквог материјала:

 • Могућност примене на било коју површину, чак иу веома сложеном облику;
 • Можете комбиновати и саставити апликацију на површину зидова куће или стана. Као резултат, површина постаје мека и топла на додир.

Течни тапети имају неке недостатке, па су често изабрани за декорацију зидова

Мало је мана таквих позадина. Прије свега, ово је прилично висока цијена. Не морате да верујете у тако охрабрујуће рекламе да је један пакет довољан да поједе 5-6 квадрата. и ондавише да се могу применити на све неприпремљене површине. Ово није истинита информација.

Свеједно, да би добили добар резултат, потребно је пажљиво припремити зидове и пажљиво ставити на зид текуће тапете.

Течни тапети (видео)

Течна тапета има много предности. Са њима се може носити готово свака особа која не разумије у случајевима поправке. На крају крајева, рад са њим је веома једноставан. Али да би резултат био задовољавајући, морате се придржавати одређених правила и онда ће вас резултат изненадити.

Течни тапети у ентеријеру (фото)

)