Топли под Валтец: системи и прибор, упутства за топлотну изолацију, прегледи

Топли унутрашњи подови су до сада један од најтраженијих типова система грејања. Омогућава уштеду простора, не квари изглед просторије и ствара удобан и удобан амбијент.

Истовремено, најпопуларнији производи су компанија Валтец, која је замисао руских и италијанских стручњака.

Карактеристике и предности

Под Валтец се користи грејање на поду:

 • као додатни систем грејања за главне врсте грејања;
 • као алтернатива класичном радијаторском систему;
 • у приватном стамбеном сектору;
 • у великим трговачким и спортским објектима.

У овом случају, где год је монтиран, произведен од стране италијанске технолошке опреме, гарантује висок квалитет и повећану удобност употребе.

Висок квалитет система даје карактеристике његове производње:

 • употреба висококвалитетних материјала;
 • употреба аутоматизоване опреме;
 • ригорозно испитивање готових производа (високог притиска, киселина, алкалија и других).


Све то омогућава произвођачу да постави гарантни рок за свој производ до 7 година (у ствари, топли под може трајати много дуже).

конструкција

Систем за подно грејање Валтец састоји се од:

 • Цеви, које могу бити направљене од метал-полимерног материјала, или од полиетилена високог притиска.
 1. Први је најчешћекористи се за уградњу пића, стропа или радијаторског гријања. Са параметром од 16-40 мм слободно се савијају, без стварања пукотина.
 2. Други су намењени за подно грејање. Њихови унутрашњи зидови су потпуно глатки, што спречава да прљавштина стагнира и формира саобраћајне гужве. У овом случају, цеви могу издржати чак и јаке температурне варијације, нису подложне корозији, а такође су отпорне на механичке утицаје. • Инсталациони делови, који обухватају плоче за дистрибуцију топлоте, које могу да фиксирају подлоге и подлоге за топлотну изолацију;
 • Различити конектори и додатни елементи. Као прикључни делови, на пример, користе се преса за специјалне конструкције;
 • Регулатор температуре и модул за мешање, који се уграђују у блок колектора. Ово последње, заједно са крановима и причврсним гнездо, формира главни радни део - чвор за мешање пумпе.

У овом случају, топли под Валтец има своје особине, које га разликују од више сличних система гријања.

Главне су:

 • јединица за мешање загрева носач топлоте на 40 ° Ц. Ово је температура која је оптимална за грејање просторије. У процесу рада, загријана вода се стално мијеша из хладног;
 • униформност грејања врши се на рачун поделе просторија у зоне и употреба чешља, који има од 2 до 12 испуста;


 • због чињенице да расхладно средство улази у контуру до жељене запремине одговара протоку -вентил, који регулише притисак у зависности од дужине цеви;
 • , систем је постављен на подлогу, која користи 3 мм вишеслојни слој који обезбеђује парну и топлотну изолацију. На површину фолије се наноси ознака, која помаже у правилном растављању и повезивању цијеви.

Поред тога, програмери су развили неколико модела за аутоматизацију. Њихов избор зависи од површине простора у коме ће се користити брендирани топли под (величина собе или хале може да варира од 20 до 120 квадратних метара). Аутоматизација самостално регулише систем у зависности од промена температурног режима у просторији.

За и против

Захваљујући употреби иновативних технологија и карактеристика опреме, Валтец има много предности у топлом поду:

 • Могућност уградње у негријаном простору, нпр. У гаражама, аутосервисима и другим објектима. Да би се спречило прегревање система у расхладном средству, довољно је да се сипа средство за замрзавање;
 • Уштеда енергије. Ово постаје могуће због чињенице да се вода не загријава до високих температура;


 • Трајност. Читав сет опреме која је укључена у систем карактерише повећана снага и може дуго да ради, чак и са повећаном крутошћу воде;
 • Аутоматизација. За правилно функционисање, потребно је само прво подесити поставке. Након тога, људска интервенција практично није потребна. Сам "интелигентни" систем ће створити повољну микроклиму у згради.

Такође, као и сви другиСлични системи не кваре изглед просторије и не заузимају корисну површину. Још један велики плус је његов комплетан сет, који не захтева коришћење додатних детаља током инсталације. Поред главних елемената, асортиман компаније је све што је потребно за организацију топлотне и хидроизолације топлог пода, као и за комбинацију са спољним подом.

Што се тиче недостатака система Валтец, то се може приписати немогућности уградње у вишекатне зграде.

Упутства за инсталацију

Стручно упутство за инсталацију почиње мјерењем и пројектовањем. Прорачуни узимају у обзир не само површину простора, већ и степен изолације, као и присуство (одсуство) других извора топлоте. У просеку, снага система "топлог пода" за добро изоловану просторију може да се креће од 90 до 150 В /м2, при чему се може користити нижа снага за дневне собе, а за зграде веће влажности потребна је моћнија опрема.

Процес инсталације се врши у следећем редоследу:

 • формирање бетонског темеља;
 • топлотна изолација, ограђена на грубом поду;
 • полагање цеви система;
 • пуњење естриха;
 • завршни премаз.

Било који материјал се може користити као други. Не мање важан корак у инсталацији система је подешавање и подешавање јединице за мешање и аутоматизације. Чак и пре изливања естриха, сви елементи морајубити међусобно повезани, након чега је потребно провести тест.


Могуће је наставити са даљим радом само ако систем ради без кварова и кршења.

Бројни прегледи о Валтецу и његовим производима показују висок квалитет произведених система. Купци који су инсталирали топле подове од овог произвођача, напомињу да је кућа постала много топлија, тако да нема растезања и сушења на ваздуху, као код коришћења радијатора.

Поред тога, систем, који је сигурно скривен испод пода, омогућава вам да уредите и преуредите намештај у собама, по жељи (код већине система грејања то није могуће). Међутим, највише позитивних повратних информација може се чути о високом квалитету система "топлог пода", његовом једноставном раду и несметаном раду дуги низ година.

Можете сазнати како да инсталирате топли под Валтец гледајући видео мало ниже.