Стретцх стропови у дрвеној кући: прегледи и значајке рада

Стретцх стропови у модерном интеријеру су способни за окретање било које просторије.До сада, третман сеоске куће је постао прилично популаран са необичним улазима, необичним намјештајем и затезним строповима. Таква функционална рјешења могу испунити дом атмосфером кућног комфора. Ако је ваша сеоска кућа у сеоском или класичном стилу, истезати стропови су управо оно што вам је потребно. Приликом одабира обратите пажњу на схему боја и карактеристике овог дизајна.

Рецензије о растезним строповима у земљи

Да ли је рационално користити напонски плафон у приватној кући? Како показују бројне изјаве, уградња таквог дизајна може се складно уклопити у унутрашњост кућице. Главна ствар - да покупите одговарајуће боје, и правилно проводити инсталацију производа.

Владимир, 40 лет:"Дла долго не смать установить лучшуу стојку в стиле. Прије годину дана, код куће сам почео велики ремонт, а пре мене се поставило питање како се извуче плафон. Познати дизајнер је саветовао да се постави плафон, јер је свестран и издржљив. Унутрашњост моје сеоске куће је у сеоском стилу, па сам одлучио да останем на сјајном плафону. Резултат је био задовољан. "

Међутим, постоји супротна страна медаље. Неки људи тврде да растезљиви плафони нису погодни за уградњу у просторијама у којима нема грејања зими.

Дарина, 32 година:"Недавно је мој муж почео поправке у нашој земљи. Упозорили смо се на напетост, јер је врло једноставанинсталацију и одржавање. Моја радост није имала граница када смо завршили поправку. Међутим, очекивао сам велико разочарење - зими, грађевина се срушила због мраза.

У дрвеној кући, растезљиви стропови - оптимално рјешење, што значајно смањује трошкове обраде

Како ће се зими растегнути плафони у летњој колиби

Ако у вашој сеоској кући нема грејања, онда нећете користити стропове од ПВЦ панела. То је због чињенице да се на ниским температурама овај материјал компримира, а тиме и деформише.

У просторијама без грејања препоручује се употреба само затезних плафона од тканине. Изгледају прелепо, непретенциозно и не деформишу се на ниским температурама. Осим тога, овај дизајн може бити украшен различитим отисцима и узорцима.

Предности тканина су:

 1. Чистоћа животне средине.
 2. Непостојање непријатних мириса.
 3. Недостатак шавова на површини стропа.
 4. Једноставна инсталација.
 5. Висок степен заштите од цурења.

Тканине истезати плафони у сеоској кућици - савршено рјешење

Филмски растегљиви плафони у дрвеној кући

У дрвеној кући можете лако инсталирати напонски плафон из филма. Урадите ово једноставно под условом да следите исправну технику извршења.

Да бисте поставили филмски плафон на дрвени под, свакако ћете морати користити термални пиштољ. Пре почетка инсталације, загрејте просторију, нанајмање 40 степени. Док се загрева, филмски материјал држите у засебној просторији.

Инсталациони радови морају бити изведени следећим алгоритмом:

 • Прво морате да направите ознаку простора.
 • Затим, користећи профил, почните да причвршћујете филм. Након постављања материјала на базу, причврстите филм на супротни угао.
 • Причврстите оквир стропа.
 • Чврсто причврстите крпу у средишњи багет.
 • Постепено истегните тканину и фиксирајте њене углове у багету.
 • Користите фен за косу да уклоните боре.
 • Након завршетка радова, не заборавите уклонити остатке материјала.

Плафонски и филмски плафони (видео)

Главне предности и недостаци затезних плафона у дрвеној кући

Наравно, растезљиви стропови се складно уклапају у унутрашњост дрвених кућа. Међутим, такав дизајн има своје предности и недостатке.

Главни плус затезних плафона је једноставност њихове инсталације. Инсталација се врши у року од неколико сати уз присуство потребне опреме. Осим тога, након завршетка инсталације није потребна завршна обрада стропне површине.

Съсо така, предности на стропа на стојност:

 1. Висококвалитетна непропусност.
 2. Недостатак плијесни или гљивица на површини.
 3. Нема проблема са инсталацијом уређаја.
 4. Релативно ниски трошкови изградње
 5. Трајност.

Приликом одабира дизајна затезних плафона потребно је узети у обзир да багуетте за тканине таванице омогућава да се не причврсти само посебанплатно Уместо тога, можете користити еластичну густу тканину, вештачку кожу

.
 • Плоче од ПВЦ-а не дозвољавају пролаз зрака.
 • Неопходност одржавања нормалне температуре. Пренизка или превисока температура ваздуха негативно утиче на затезне плафоне.
 • Уградња плафона у зграде, чији су зидови израђени од трупаца округле конфигурације, у неким случајевима је потпуно непотребна.

Да ли је могуће користити таваницу у кући од дрвета

У блоковској куци, уградња затезних плафона је најбоље урадити неколико година након изградње, због тога сто сноп даје скупљање, а потоци се могу деформисати

Израда оваквих плафона у дрвеној кући није увек одговарајућа. Стручњаци сматрају да је израда таквог дизајна могућа само уз одређена правила. Имајте на уму да је дрво веома каприциозан материјал, тако да се морате придржавати низа нијанси.

Платнени поклопац за напонски плафон је запечаћена тканина. Због тога, даске зидова неће дисати, а то је огроман недостатак. Употреба затезних плафона у дрвету од трупца може довести до појаве плијесни и трулежи, тако да у фази пројектовања размотрите овај тренутак.

Ако одлучите да преферирате тензионе стропове, размислите о следећим нијансама:

 1. Пре инсталирања направите посебан вентилациони канал. То ће сачувати ваше зидове од гљивица.
 2. Инсталирајте конструкцију са термалним пиштољем, међутим, будите опрезни, јер је високатемпература ваздуха може изазвати пожар.
 3. Пре него што почнете да инсталирате плафон, обрадите трупце и плоче специјалним импрегнацијама које смањују ризик од пожара.

Стропна напетост тканине у сеоској кући (видео)

Може се закључити, да је уградња растезних плафона у приватну кућу прилично узнемирујуће занимање. Али ако сте чврсто одлучили да инсталирате овај дизајн, онда узмите у обзир све предности и мане овог дизајна. Осим тога, потребно је узети у обзир и температуру зрака у стану. Пре него што почнете са инсталацијом, побрините се да уклоните све неравнине на плафону, а зидове обрадите посебним решењима.

Стретцх стропови у дрвеној кући (фото)

)