Цхамелеон стретцх стропови

Стропна напетост данас није новина, већ распрострањена појава. Али овај феномен је још нешто што треба изненадити. Уосталом, постоје различите модификације овог типа стропних конструкција. Да, тржиште стиче камелеон. Које су његове особине и гдје ће изгледати органски, размотрите у чланку.

Карактеристике фактуре "Камелеон"

У многим аспектима тканина на плафону је слична уобичајеном ПВЦ плафону. Споља, камелеонски плафон изгледа као мат платно. Издржљив је, еластичан, практичан и дуготрајан. Лако се инсталира и води рачуна о томе. Текстура "камелеона" није склона стварању кондензације и репродукције микроорганизама штетних по људско здравље.

ПВЦ материјал који се користи за камелеонску површину стропа не прелази ширину од 130 цм. Плус је чињеница да шавови на таквим конструкцијама нису видљиви.

Главна карактеристика риже је промена боје када се промени осветљење. Како светлост у просторији постаје интензивнија, боја платна варира, стварајући разне светлосне ефекте. Међутим, што је светлост већа, то је мање приметан ефекат "камелеона".

Предности камелеонске тканине:

  • ексклузивност

Такав плафон се не може наћи често у стану.

Када се користи специјални спреј, који даје посебну снагу готовом производу. Постаје издржљивији и издржљивији од обичног ПВЦ-а.

  • Способност прилагођавања сваком ентеријеру

Врста просторије се мења само од пригушивања или повећања свјетлине, јер платно на плафону почиње да сипа све боје.

Где боље користити?

Високотехнолошки и модерни стил се сматра најпогоднијим за текстуру "камелеона". Сложени прелази различитих боја наглашавају карактеристике ових стилова и органски ће изгледати у интеријерима.

Утицај "камелеона" се препоручује за употребу у нестамбеним просторијама. То могу бити ресторани, клубови, забавни центри. То јест, мјеста на којима је важно импресионирати клијента, а атмосфера захтијева посебно свјетлосно рјешење. Међутим, у својој кући можете инсталирати плафон који мијења боју.

Напонски плафон са ЛЕД позадинским осветљењем

Још један начин да се створи плафон који мења боју је да се правилно постави ЛЕД позадинско осветљење. За његову организацију користе се ЛЕД диоде или ЛЕД траке које се могу уградити иу гипсану плочу иу растегнутом филму. Постоји неколико врста таквог осветљења:

  • Контурно распршено позадинско осветљење

Површина стропа осветљена низом контура просторије. ЛЕД трака се поставља на доњи слој, формирајући емисиону светлосну траку. Светло из њега пада на плафон.

  • усмерено осветљење

ЛЕД диоде се налазе на падини која повезује стропне нивое. Њихова светлост се шири уз плафон.

  • осветљење тачака

Даје осећај звезданог неба. Сијалице се монтирају у материјал који се обрађује површином.

  • Фигурине иллуминатион

ЛЕД лампе се постављају у мале стропне свјетиљке, које се затим уграђују на површину стропа. Лампе су распоређене по групама. У овом случају, ток светлости од њих иде у различитим правцима.

Дакле, да би соба била необична, ексклузивни напонски плафон-камелеон или употреба ЛЕД позадинског осветљења помоћи.