Стретцх стропови у дневној соби: лијепа и оригинална

Затезни строп има много предности, тако да се све чешће приликом уређења унутрашњости дневног боравка предност даје овој врсти завршне обраде. основни плафон, и друго, инсталација је прилично једноставна, и треће, нећете много смањити висину плафона, и четврто, дизајн вашег дневног боравка може бити апсолутно јединствен и једноставно диван, захваљујући завршној декорацији.

Имајући у виду не тако високу цену за плафонске облоге и делове, дуги век трајања оваквог плафона и богату палету боја коју нам нуди модерно тржиште грађевинских радова, видећете да су затезни плафони изабрани без разлога.

Стретцх стропови у дневној соби: предности и недостаци избора

Да бисте то разумјели властитим очима, требали бисте проучити фото и видео материјале, гдје све није јасно и јасно без ријечи.

Стретцх стропови у унутрашњости дневне собе - ово је једна од најрационалнијих одлука по овом питању.

Ако желите уредити двослојне стропове у дневној соби, ово рјешење ће бити још успјешније. Наравно, свака верзија стропа има своје плусеве и минусе, а тензиони плафон није изузетак.

За двоетажну стропну конструкцију, затезна тканина ће се уклопити као што је немогуће

предности:

 • диван изглед;
 • Могућност стропног уређаја комбинованог и различитог нивоа;
 • Строп практично не губи своју висину на крају инсталације;
 • отпорност на влагу;
 • Дизајн је јефтин;
 • Можете заувијек заборавити на такав анахронизам као периодично сликање;
 • Материјали који не штете околишу.

Један од недостатака изгледа да је један - снага платна је мала, али са нормалним радом, овај недостатак је сведен на нулу.

Спаваћа соба и дневни боравак: напонски плафон - најбољи избор

Напонски плафон је једнако леп, као у таквој просторији, као спаваћа соба и дневна соба.

Лијепи плафони су прикладни у свакој просторији, а растезљиви стропови, што год нисте користили, такођер су свугдје добри.

Потрошач је одавно ценио естетски изглед затезних плафона. Међутим, постоје многе врсте плафона, покушајмо да то схватимо.

Напонски плафон ће имати леп изглед како у дневном боравку тако иу спаваћој соби, а главна ствар - одредити врсту платна

Плафони:

 1. Мат.Ово је, прије свега, класик, и наравно, ако је плафон и даље бијел. Мирни тон таквог плафона је у великој мери чак иу спаваћој соби. Он нема бљештавило и прилагођава се одмору. Међутим, бела, наравно, не би требало да буде ограничена, јер се боја може покупити, практично, било која, корист од асортимана у продавницама тако доприноси.
 2. Сјајни.Сјајни строп је погоднији у дневној соби, јер је сјај забаван, ведар, и, баш како треба, само се хвата за бјегунце људи, што је врло прикладно у дневној соби.
 3. Са фотографијом.Занимљива слика (типична или обичајна) је уређена као дневна соба, даи спаваћа соба - цела ствар у лику слике.
 4. Сатенски плафони.Будући да сатен не даје никакав бљесак, и може постојати нетко тон, до пастела, онда ће такав плафон бити посебно добар у спаваћој соби. То, наравно, не значи да се не може уредити у дневној соби.

Наоружани овим знањем, можете подићи одговарајући плафон за вашу дневну собу или спаваћу собу.

Двоетажни растегљиви плафони: одлично решење

Двослојни плафон је добро решење за већину соба.

Двослојни плафон је одлична прилика за нестандардно, апсолутно јединствено дизајнерско решење.

Двослојни плафони изгледају добро свуда, али под одређеним условима.

Двоетажни таван изгледа спектакуларно, главни услов - просторија од почетка не треба да буде прениска

условиа:

 • Просторија не би требало да буде са веома малим плафоном. Ако је плафон низак, онда ће вас једноставно "гурнути" на вас.
 • Соба не би требала бити преуска. Са двослојним плафонима изгледат ће још више.

И у другом, двоетажни плафон није само леп, већ је прави проналазак за дизајнера и власника стана.

Опције за затезне плафоне за дневну собу

Дакле, постоји много опција за затезне стропове у дневној соби.

Било која опција, ако је, наравно, прикладна, трансформисаће вашу дневну собу тако да је сами не препознамо након поправке.

Као што је већ поменуто, постоји много опција и разумјети штапотребно је да погледате галерију фотографија и видео записе на ову тему.

Могу се подесити варијанте дизајна плафона уз помоћ напетости, избор је само за вас!

опције:

 1. ПЦБ плафони;
 2. Сатенски плафони;
 3. Перфорирани плафони;
 4. Комбиновани плафони. Уз чињеницу да сте одлучили да користите растезљиве стропове, врло успјешна опција ће бити комбинирати их са спуштеним строповима из сухозида. То ће, узгред, омогућити бољу подјелу на зоне, односно зонирање.
 5. Можете користити, рецимо, двије или чак три боје затезног стропа, али овдје вам је потребна мјера, тако да се ваша дневна соба не претвори у "семафор".

Као што видите, чак и искусни дизајнер не зна све опције, јер не можете схватити огромне!

Мере предострожности при раду

Не заборавите на сигурносну опрему приликом постављања затезних плафона.

Нико не треба непотребне компликације и незгоде - посебно када поправља свој стан.

Да бисте избегли повреде, или још више проблема, као што је експлозија или пожар, морате следити једноставна правила.

Главни извор опасности код постављања затезног плафона је топлотни пиштољ који ради из плинске боце, па се морају строго поштовати мјере опреза

Правила:

 • Када се ради са ПЦБ материјалом, немогуће је урадити без гасног топа, и, стога, без цилиндра са течним гасом - ова технологија. Вентил на цилиндру мора бити добар, црева унутраинтегритет и без пукотина, а везе сигурно причвршћене стезаљкама.
 • Размак између пиштоља и балона не може се смањити на мање од 1,5 метара.
 • Црева треба да имају потребну дужину.
 • У зимском периоду можете носити пуни цилиндар у стан. Гас, када собна температура достигне, прошири се и неизбежна експлозија! Да би се то избегло, вишак гаса треба да се једе на улици. Његов ниво ће бити видљив у зраку на балону.

Да би се избегла таква катаклизма, као што је пожар, или чак пожар, снажно се препоручује да се уклони све непотребно из просторије у којој се обавља рад са топлотним пиштољем.

Примена готових конструкција за уређаје за затезање плафона

Завршена изградња значајно убрзава случај и олакшава процес рада.

У случају да не тражите непотребан рад, треба користити готове дизајне.

Право је да се ослободимо непотребног рада, као и опасност од кварења материјала приликом непотребног резања, као и његовог заваривања и заваривања харпуна.

Спремни сетови затезних плафона значајно убрзавају и поједностављују монтажне радове

Тако да морате успети:

 1. Профил за корак-по-корак транзицију;
 2. Скривене структуре са позадинским осветљењем;
 3. спојни профили;
 4. Структуре за криволинијске облике. Њима су потребни резови које мора да уради "Бугарин", што је веома напорно и превише посла.

У наше време, стандардни сетови су веома популарни, што је посебно важно за уређајвишеслојни плафони, као и плафони са повећаном сложеношћу изведбе.

Куповином таквих, значајно олакшавате и убрзавате поправку не само без угрожавања квалитета, већ и побољшања квалитета њених перформанси.

Судите сами:Апсолутно се не жените, то јест, не ризикујете да покварите не толико јефтин материјал. Ово је врло важно, поготово ако то учините први пут и немате одговарајуће вјештине.

Стретцх стропови у дневној соби: идеје и опције дизајна (видео)

И на крају, вреди додати неколико речи, како би се сумирало све што је речено у корист тензионих плафона. С обзиром на широк спектар плафонских платана, можете тако преобразити вашу дневну собу да ваши пријатељи и рођаци, који дођу код вас на прво мјесто, прво могу помислити да су врата била погрешна, тако да ће постојати велика разлика између дневне собе и поправке, а након постављања влачне плафони Подела на зоне такође даје неочекивани ефекат, у овом аспекту, као дизајн дневне собе. И вреди говорити о вишеслојном плафону, који ће простору дати помпозни изглед. Једном речју, сачувајте све сумње, заврните рукаве и зграбите врхове затезних плафона!

Дизајн затезних плафона у дневној соби (фото)

)