Аутумн Тримминг Стар Трек

Обрезивање воћака је креативан и физички напоран процес. Главно правило за формирање круне је спречавање раста бочних грана у круни и до средишта стабла. Визуелно је погодно да се то уради у јесен, када ће листови пасти и изложити структуру гране дрвета. Користите тример и тестеру за обрезивање. У јесен, ток унутрашње влаге дрвета, сокова, драматично се успорава, спуштајући се на нулу са спољном температуром нижом од + 3-5 степени, у овом периоду, најефикасније је одсећи. Борба са високом дилемом почиње са првом годином раста дрвећа. Повремено постоје случајеви високог раста. Не морате пљунути и уништавати дрво. Направите трим изнад нивоа вилице. Затим пратите раст латералних грана.

Предности и недостаци јесењег обрезивања дрвећа

Основна правила за обрезивање стабала

Да би се дрво подвалило само у корист, неопходно је придржавати се основних правила. то је:

 1. Немојте претјерано обрезивати круну, јер ће то довести до тога да ће главни задатак дрвета бити брз опоравак. Као резултат тога, доћи ће до нивоа вертикалних изданака, чија ће висина за неколико година премашити оригиналну величину.
 2. Оптимална температура ваздуха за време обрезивања је 0 ° Ц.
 3. Прво, само они избојци који расту под углом од 90 ° у односу на дебло се уклањају, а онда можете наставити према другима.
 4. Гране се режу што ближе бази.
 5. До сечења грана чија дебљина прелази 3центиметар треба да почне са оним што се ради на лечењу у доњем делу гране, али тек онда у горњем. Такав алгоритам слиједи како би се очувао интегритет коре што је више могуће. Чињеница је да ако почнете да пилете грану одозго, онда под тежином сопствене тежине грана може да се сломи и кора одоздо може да се оштети.
 6. Није довољно само подићи и одрезати гране како би се побринули за мјеста која сте примили. Они морају бити подвргнути посебном третману уз помоћ травњака, као и другим средствима. Ако не обавите ову обраду, то дрво ће почети да издваја сокове кроз ова места. Ово ће заузврат бити интересантно за инсекте, који својим присуством могу оштетити дрво.
 7. Нема потребе оплодити дрво након прераде, јер све што му је потребно за нормалан раст и развој може се добити из његовог кореновог система.

Алати за обрезивање стабала

За поступак обрезивања, морате имати при руци сав погодан алат. Наиме:

 • Специјална одећа;
 • рукавице;
 • Удобне ципеле;
 • степенице;
 • нож вртлара;
 • нож;
 • сепаратор;
 • Моторне тестере.

Веома је важно да сви алати и прибор који се користе буду чисти и без хрђе. У исто време, све лопатице морају имати висок степен озбиљности, јер се само то може постићи тако да исечак сечења буде што пре излечен.

обрезка-2
обрезка-1
обрезка-1

Правила обрезивања одраслих стабала

Као иу сваком случају у земљи, у обрезивањуДрвеће има читаву листу правила. То нису основе, већ капиталне истине које су познате сваком професионалном пасу:

 • Није потребно водити дрвеће, резање се мора обављати једном годишње;
 • Не треба да правите круну у тренутку када то желите. Обрезивање стабла у "сопственом формату", узети у обзир барем тачне периоде за резидбу;
 • У сваком подрезивању, покушајте да средњи дио круне дрвета буде добро покривен;
 • Користите алат високог квалитета и специјалне алате за прскање резова, посебно на одраслим и дебелим гранама;
 • Не држите дрво ради хладовине, барем мало да га подмладите. Дебела круна не даје стаблу никакве позитивне ефекте;
 • Правилно подрежите дрвеће, иначе ћете добити најмање плодова и максимално нежељених Волчкова.

Шта је потребно за сечење дрвећа у јесен

Обрезивање стабала је добра пракса за професионалне вртларе да постигну високе приносе.

У јесен, уклоните старе слабе или болесне гране које вјероватно неће преживјети тешку зиму. У прољеће, обрезују се за формирање круне, уклањајући сухе, поломљене и смрзнуте гране.

У јесен можете обрезати стабло јабуке, летећи преко последњих листова и жетве. Најбоље је резати дрвеће када дође прва хладноћа и земља ће прекрити снег. У овом тренутку, сокови су заустављени од стране биљака, а интервенција неће донети никакву штету.

У пролеће, процедура се спроводи у марту или почетком априла, када је биљка још увек у анабиози након зиме, а бубрези још нисунатечен

Основни вртларски алати за формирање стабала:

 • мердевине;
 • гарден вар.
 • изолациона трака,
 • полиетилен;
 • оштар резач је одличан;
 • мали резач за мале избојке.

Након обрезивања обавезно је завршити сјечење вртних сорти. Алат осигурава посјекотине, поспјешује адаптацију биљке након поступка резања, спрјечава цурење сокова из оштећеног бекства. Велике секције су даље омотане полиетиленом и осигуране изолационом траком. Након адаптације дрвета, дизајн је уклоњен, остављајући само врт вар. Алат се продаје у било којој продавници за љетне становнике, то је јефтино.

Уз помоћ тримовања, траже се следећи резултати:

 • формирање јаког кореновог система;
 • високи приноси;
 • формирање круне;
 • регулација раста и висине биљке;
 • отпорност на мраз, болест, јак вјетар;
 • подмлађивање биљке; приступ сунчеве светлости плодовима и убрзање њиховог сазревања.

Нарежите густу круну тако да сунчеве зраке боље продру у све дијелове стабла.

Неколико савјета за уклањање дрвећа

Шема обрезивања дрвећа у јесен

Морате да пресечете оне гране које су "унутар" дрвета. Такође, ако постоје мали додаци који расту под углом, а они који паралелно расту, већ су израсле гране - такође треба уклонити. Такође је потребно уклонити оне гране које су међусобно повезане или су испреплетене, иако ће битибити на различитим нивоима дрвета.

У овом случају, морате одабрати најстарију, суху или болесну грану. Могуће је да је већ попуцала кора. Треба да распршите врх стабла, посебно ако је густ. Могу постојати танке гране, које се удаљавају од дебла дрвета, и све врсте великих и старих, уклањају све што омета. Дакле, све мале гране, сломљене и напукле, чворови су орезани.

Шема обрезивања плодоносне биљке зависи од њене старости. Важно је размотрити то. Обрезивање почиње у јесен и до тренутка када почиње сок.

Сматра се да је старост од пет година формирана и плодови почињу да се појављују на њој. Такође је важно знати да ће се плодови почети појављивати на старим гранама. Током ових година, гране акумулирају довољно снаге да издрже плодове, тако да када третирате дрвеће, пажња треба да буде тачна. Најмање половина свих грана дрвећа је стара и зрела.

ОЛИМПУС ДИГИТАЛ ЦАМЕРА

Доњи део младог стабла, где се налазе млади пупољци, не треба да додирује, и одсече само врх главног буре - тачније, за правилно формирану круну дрвета, у будућности. Сечење младих стабала треба да се уради уз помоћ резача, а када је дрво старо - користите добро наоштрену прашину.

Али будите сигурни да знате да се старо дебло може поднети одмах, ако је дрво младо - морате чекати дан. Неопходно је покрити резове на стаблима јабука, тако да не изгуби својесокова

Младе гране треба одмах исећи чим се дрво посади, јер коренски систем још није развијен и не може снабдети биљку довољном количином течности.

Обрезивање у јесен је подељено на три схеме обрезивања:

 • слаб
 • Авераге
 • стронг

За млада стабла, лоше обрезивање је савршено. У овом случају, потребно је одрезати нове изданке који су нарасли за годину дана. На овим местима у пролеће ће се појавити нови млади избојци, који ће формирати прелепу круну уз одговарајућу негу.

За дрвеће старости од пет до седам година, када дође јесен, направите просечну трим на зрелим гранама како бисте створили више врста које носе воће. Јаке гране морају да секу трећину целокупне дужине.

Уклањање сувих грана. Пуцци који су осушени морају се уклонити. Близу, у пртљажнику, гране се не могу обрезати, у супротном може да испадне суви сноп, и шупље форме, а то ће наштетити биљци. Да бисте то избегли, одсеците гране до првог бубрега (од стабла дрвета), након чега пила са малим зубима треба да храни формирани "пањ", према врху, почев од темеља. Након тога, третман "лечи" решењем. Ако је улица сурова и кишовита, вреди поновити ову процедуру обраде.

Када је обрезивање дрвећа у јесен јако, онда се његове гране одсече пола дужине. Ово се ради како би се резали између грана, тако да су плодови боље сазрели.