Степенице за викендице и викендице

Степенице у земљи не само да вам омогућују да се попнете на други спрат, већ и значајно побољшају изглед ентеријера. Ако су средства богата, гради се двоетажна кућа - подручје се повећава, а мјесто на парцели је исто. Свака двоетажна зграда не може бити изграђена без степеница. Типично, степенице за дацху су од дрвета, као најпогоднији материјал за његову производњу. Такве мердевине ће се уклопити у сваки ентеријер и чак га украсити.

Готове степенице за давање дрвета

Љестве су у складу са свим високим стандардима квалитете. Велики број модификација на тржишту омогућава вам да изаберете опцију за сваки дом, чак имате и нестандардно планирање.

Предност готових степеница:

 1. Ниска цена. Опсежно ослобађање омогућава значајно смањење трошкова модела.
 2. Квалитет директно из фабрике. Квалитативне врсте сировина се обрађују, а цијели процес производње неће укључивати људску укљученост. То је гаранција високог квалитета свих производа.
 3. Одговараће сваком. Постоји огроман број врста степеница са дрвета, међу којима можете изабрати одговарајући.
 4. Увек доступан на лагеру. У брендираним трговинама увијек можете гледати узорке уживо, добити професионални савјет, који ће вам помоћи да одаберете прави модел.
 5. Удобан превоз. Готови производи се пакују у картонске кутије, захваљујући којима је могућ транспорт на Вашем аутомобилу.
 6. Лаганинсталација. Степенице можете скупљати својим рукама, без помоћи стручњака. Сви дизајни су дизајнирани према посебном принципу који олакшава инсталацију.

Дрвене степенице у сеоској кућици се препоручују за покривање слоја лака

Приликом одабира степеништа потребно је погледати слободни простор у кући. Потребна су једноставна мјерења: висина-висина стропа, величина рупе на другом кату.

Степенице вијака изгледат ће оригиналније од марширања. И сама ће бити централни дио цијелог интеријера.

При израчунавању планирања степеница, потребно је одабрати просјечне "параметре" особе, основа ће бити висина степена. Најпогоднији код спуштања и подизања до дубине степена треба да буде око 24-26 цм.

Конструкције летњих степеница

На тржишту модерних степеница доминира обиље и велике могућности избора. У зависности од ваше жеље, можете купити мердевине од метала, дрвета, камена или стакла. Главни елемент структуре љествице је база, то је главно оптерећење.

По посебности конструкције, мердевине се могу поделити на:

 • завртањ;
 • Директно (марширање);
 • ротациони;
 • На косори;
 • У Болтсаху;
 • На коцкицама.

Дизајн степеница треба да буде изабран у зависности од облика просторије у којој ће се налазити

Лестве за други спрат су отворене и затворене. На отвореним степеницама нема подтупенника, изгледају прозрачно, а свјетло иде глаткокроз кораке.

Сигурно и једноставно руковање је на првом мјесту у било којем типу степеништа. Ако је кућа стара особа или дијете, величина степенице не би требала бити висока.

У затвореним степеницама се налазе подтупенники, уграђене су у жљебове; ово омогућава да дизајн буде поуздан и удобан.

Тачан израчун: одлазак у викенд властитим рукама

Обично, власници кућа наручују љестве из различитих фирми, приватних мајстора. Друга опција може бити куповина радног комада за степенице са дрвета, које већ има готове, означене елементе. Али са расположивим временом, жељом, вештинама, степенице се могу урадити за себе.

Пре изградње степеница, биће потребно пажљиво израчунавање, пројектовање и извођење детаљног пројекта пројекта.

Ширина степеница мора бити таква да се на њој могу слободно распуштати двије особе

Како израчунати:

 1. Потребно је одредити потребан број корака и висину прилаза. Да бисте то урадили, испоставило се да висина степеница коју желите да подигнете. Мери се удаљеност доње тачке првог спрата од горње тачке другог спрата.
 2. Затим се одређује ширина марша. Не постоје строги критеријуми, али број летова зависи од тога где ће се степенице налазити. Ширина удобног минимума ће бити 80 цм
 3. Дужина степеница израчунава се помоћу формуле: број корака * ширина распона = дужина степеница. Посљедњи ступањ се не узима у обзир, иначе ће се спојити с подом на другом кату.
 4. Израчунава висину лумена изнад корака. Током калкулација, мора се придржавати важног правила: мора постојати најмање 195 цм између сваког корака и стропа
 5. .

Један марш не сме имати више од 15 корака. Ако има више, узашашће ће постати исцрпљујуће. Дуге маршеве подијељене су у 2 дијела инсталирањем на средини мале платформе, која је једнака два корака.

Приликом одабира израде степеница за скретање потребно је окренути се на другу страну потпорне ноге.

Конструкција два маршева постављена је под углом, што вам омогућава да уштедите простор. Пожељно је подупирати степенице конзоле испод нагиба од 40-45 степени.

Летње степенице: погледи

Степенице су озбиљна инжењерска структура која треба да осигура удобно и сигурно кретање сваког стана и госта на другом спрату. Постоје различите верзије степеница (једноставне и сложене), различитих величина и цјеновне категорије (од економске класе до премиум).

Летње степенице могу се разликовати по облику, врсти и материјалу од којег су направљене

Постоје три врсте:

 1. Марширање. Најраспрострањенији изглед који се лако производи. Обично се састоји од једног или више маршева, од којих је сваки праволинијски фрагмент са корацима. Једнобазне степенице савршено се уклапају у малу сеоску кућу.
 2. Одвијач. Мала површина собе значи уплетено степениште, које је потпорна шипка. Око њега су спирале степенице. У подручју класичног спиралног степеништа само повремено више од 1 квадрата.м.
 3. Комбиновано. Постоји укривљена архитектонска структура у облику лука. Носи елементе марш и вијчани тип.

Комбиноване варијанте обично се конструишу кроз амбиције дизајнера или власника кућа.

Треба имати на уму да дизајн шрафова није погодан за домове у којима постоје људи старости или дјеце. То може бити опасно за њих.

Једно-мочварне алтернативе степеницама од борова су најисплативије решење за мале викендице, а вила је погодна за сложене структуре које садрже више од једне врсте дрвета.

Летњиковци и степенице

Отворени спортски комплекси са степеништем и хоризонталном шипком су одлична прилика да се привуче пажња детета на спорт. Лако се постављају у мале просторе: двориште у близини куће или викендице.

Дечје степенице и степенице могу се поставити и на улици иу кући

Предности овог комплекса:

 1. Можете научити дијете да извлачи и проучава разне вјежбе уз помоћ бара;
 2. Развој снаге и спретности, формирање фигуре;
 3. лакоћа и брзина инсталације комплекса;
 4. Сигурност занимања због јаког и поузданог оквира цијевних профила.

По први пут, док дијете не овлада комплексом и не ојача, да се бави својим, родитељи би требали пратити његове вјежбе.

Најбољи премаз за комплекс ће бити прашкаста боја. То ће спријечити избљеђивање и смањити негативне ефекте на сам дизајн.

Изградња комплекса може се обавити независноУ викенд насељу морате само да нацртате цртеж. Такви комплети могу укључивати трамполине са решетком, крушке са конопцима, па чак и љуљашке.

Одговарајуће степениште у сеоској кући

Летње куће су обично празне зими. Висока је влажност, хладна, кућа је без гријања. Да бисте изградили мердевине, морате узети у обзир ове факторе, мислећи на дизајн и обраду.

За ладањске куће вентилација није толико важна, па власници обично бирају затворено степениште у којем се налази подвожњак.

Да би се степенице складно уклопиле у унутрашњост, она мора бити изведена у истом стилу као и соба

Да би се степенице боље одзвањале, оно је отворено, нема ослонаца. Сам дизајн је постављен мало даље од зида.

 1. бор;
 2. ариш;
 3. Храст.

Није потребно бирати гуму или букву: обилно ће упијати влагу. Треба се уздржати од степеница ових материјала у његовој колиби.

Дизајн: како направити степениште у земљи

Није битно да ли постоји искуство градње или не, почетак рада садржи калкулације и дизајн. Пројекат треба да се усредсреди на безбедност и стварање најбољих услова за кретање.

Ако немате искуства у изградњи степеништа, боље је да се обратите професионалцима

Във връзки от обсо проект:

 1. Дизајн мора издржати тежину већу од просјечне тежине особе;
 2. Лестве треба да имајуограде, њихова локација се узима у обзир у фази израде;
 3. Ограде треба да буду ограда и ограда;
 4. Висина изградње треба се израчунати на завршним етажама на два спрата;
 5. Пролаз у висини треба бити 1,9-2 м;
 6. Унутрашње степенице ширине треба да буду 0,9-1 м

У присуству деце у кући, мердевине нису заштићене балустерима, већ уз помоћ чврстог "платна", чији је материјал плексиглас или мрежа.

За кућу на три ката, потребно је поставити љестве од бетона или метала. Ово ће гарантовати евакуацију у случају пожара.

Ако дозволите грешке у процесу пројектовања, цео процес изградње ће бити непотребно трошење новца и времена.

Степенице у земљи властитим рукама (видео)

Степенице су саставни део сваке високе зграде, као и унутрашње уређење. Улазне степенице су и елемент зграде и декоративни предмет. Степенишне конструкције се налазе у кућама и викендицама, на падини иу дворишту сеоске куће, а сада је врло популарна кухиња-дневни боравак, који има степениште. Свако може изабрати најбољу опцију за себе.

Детаљи: степенице до виле (примери фотографија)

)