Степенице од дрвеног дрва: 2 врсте оквира

Да украсите степениште и да га учините интересантним могуће је помоћу обраде корака дрвета.Ступнице у кући не само да имају декоративну функцију, прије свега - то је функционални елемент просторије. Зато, пре свега, треба да водите рачуна о његовој снази. Дрвене степенице имају посебан шарм и шарм, овај материјал нам омогућава да осјетимо јединство с природом и величанственим природним елементима. Међутим, цена за ретке пасмине је прилично висока, а старост дрвених конструкција, нажалост, није дуга. Излаз из тренутне ситуације може се наћи третирањем тврдог метала или бетонског оквира дрвеним степеницама. Како то учинити својим рукама - читајте даље.

Предности облагања степеништа

Да би степенице биле јаке и издржљиве, потребно је одабрати одговарајуће материјале за његову изградњу. Већина ових квалитета одговара металу или бетону. Међутим, овакви дизајни у кући изгледају превише грубо и једноставно, што не значи о дрвеним производима.

Предност завршавања степеница са дрветом је у томе што је лијепа и практична

Степенице са дрвета имају пријатан изглед, који је комбинован са практично свим стиловима унутрашњости. Нажалост, такав природни и племенити материјал има један велики недостатак - краткотрајну експлоатацију. Третирање бетонског или металног оквира са дрветом помоћи ће у рјешавању овог проблема. У овом случају, производи ће имати позитивне особине оба материјала, практично искључујући негативне моменте.

Предности обраде степеништа:

 • Чврстоћа и трајност конструкције, због поузданости оквира;
 • једноставност рада са дрвеним елементима;
 • дрвене степенице постављене на метални или бетонски оквир који неће бити хладан;
 • Дрво је добро комбиновано са другим материјалима;
 • Стубиште обложено дрвом органски се уклапа у сваки ентеријер.

Поред предности које смо навели, треба напоменути смањење трошкова материјала за такав дизајн. Такође, ако користите степениште на металном оквиру, онда ће дрвена облога дрвета значајно смањити тежину целог производа.

Обрађене дрвене степенице савршено се уклапају у сваки ентеријер. Разликују се у присуству мноштва врлина и одсуству било каквих недостатака.

Како скратити степенице бетона на дрвету

Покривање бетонског темеља степеница није тешко. Међутим, за то морате имати не само вјештине рада с алатима, већ и одличан умјетнички укус.

Да би се боровини дала племенити изглед, она се може третирати зобеном или црвено дрветом, након чега се отвара неколико слојева лака.

Прије свега, прије него што се окренете степеницама на бетонској основи, морате размислити о томе које дрво боље одабрати. Од посебног значаја су скупе стијене као што су: храст, буква, венге, јасен, мераб и тиковина. Ове врсте дрвећа су најиздржљивије и најплеменитије. Међутим, ако желите да смањите трошкове, онда можете користити боровину за обраду метеоролошких степеница које се налазе у затвореном простору. Ово дрво се уопште не разликујетрајност и издржљивост, али само у обради и код куће може вам послужити неколико деценија.

Сасвим је могуће самостално извести стубиште од бетона са дрвета, ако се упознате са стручним савјетом

Краткое описание процеса обработки бетонних степен:

 1. Бетонске степенице се прво поравнају са посебном мјешавином. Ова фаза се може прескочити, чак и ако на први поглед степен изгледа савршено.
 2. Након сушења смјесе, на ступњу помоћу вијака монтираних на величину шперплоче. Потребан је за заштиту дрвеног украса од утицаја влаге.
 3. Степенице су од дрвета. Можете их направити сами користећи шаблон или поруџбину од професионалаца.
 4. Надаље, почевши од доње етаже, уз помоћ вијака и текућих чавала, завршни материјал се монтира на степеницама.

Када се заврши облагање бетонских степеница, потребно је затворити све преостале пукотине китом и монтажном пјеном. Правилним радом добићете солидан и леп дизајн.

Метални оквир за степенице испод облоге од дрвета

Дрво можете покрити не само бетонском подлогом, већ и металним оквиром погодним за ту сврху. За прераду таквих објеката одабране су и племените врсте дрвећа, или су доступне свим боровима.

Метални оквир за степенице мора бити доброг квалитета и издржљив

Постоје два типа степеница на металном оквиру који служе за облагање дрвета. Први је отворен, он јеОдликује се уредношћу изведбе и савршеним изгледом. Овде је декорација дрвета, заправо, дизајнерски потез него нужност. Отворени дизајни сами изгледају сјајно, без икаквих додатних елемената. Међутим, дрвене степенице дају дизајн шарма.

Ако сте изабрали отворени оквир за ваш дом, запамтите да ће сви недостаци који су се појавили током његовог склапања бити примјетни, тако да ако немате идеалне вјештине заваривања, најбоље је тај посао повјерити професионалцима.

Ту је и модуларни, груби, скелет. Овај дизајн је добио име због чињенице да га је потребно подићи чак иу процесу грубих инсталационих радова у кући. Са монтажом оквира овог узорка може се руковати чак и особа, по први пут у рукама заваривача.

За састављање оквира степеништа из метала потребан вам је компетентно нацртан цртеж. То можете сами урадити, или наручити у специјализованим фирмама. У првом случају, мораћете да правилно израчунате величину сваког параметра дизајна.

Груби скелет се кува из канала и сече у делове углова. Овај процес не захтева много времена, али захтева прецизно деловање и пажњу.

Степенице на дрворезбарству

Да би се квалитативно направила метална конструкција дрвета, потребно је исправно приступити фази одабира материјала. Које пасмине најбоље одговарају овој функцији, већ знате, међутим, предлажемо да обратите пажњу на неке нијансе.

Одлично у ентеријеру ће стати степениште на метални оквир, који је прекривен дрветом

Нијанси селекције и припреме дрвета за слагање металних карбида:

 • У обради степеница је веома важна влажност дрвета, у сваком случају овај параметар не би требало да пређе 12%;
 • Дрво које одаберете да завршите степенице не би требало да има пукотине, чипс, трагове инсеката и чворова;
 • Третирати материјал за слагање љестава са заштитним мјерама за спречавање труљења, гљивица, плијесни и инсеката;
 • Након завршетка степеница, не заборавите покрити дрвене степенице заштитним лаком или смјесом уља-восак.

Након што сте купили и обрадили дрво, можете ићи директно до металног плашта. У ту сврху, сваки корак степеница се појединачно мери, а елементи дрвета се избушују према индивидуалним параметрима. Такодје треба да урадите и рукохвате.

Резане и припремљене степенице и шине се монтирају на оквир помоћу одвијача и вијака. Међутим, да би изглед био прецизнији, једноставно фиксирајте тачке фиксирања једноставном оловком.

Декорација металних степеница поред дрвета (видео)

Степенице на металној или бетонској подлози, обрађене дрветом, изгледају племенито и лијепо, али имају одличне индикаторе квалитета. Комбинација издржљивих материјала са племенитим пасминама је одлична опција за модеран дом.

Дизајн степеница, дрво (фото ентеријер)

)