Како на гипсану плочу на зидовима

Фрамелесс зидна облога сухозида омогућава вам да уштедите време и труд. Нећете морати инсталирати посебан дизајн који ће додатно подржавати ГКЛ.

У којим случајевима је могуће ламинирати зидове без оквира без сухозида

Оквир помаже чак и на најнеобичнијим и "неуспјешним" површинама. Облагање зидова сухозидом на љепило без скелета дозвољено је само када је величина неправилности не већа од 2 цм, ау другим случајевима употреба фрамелесс технологије је неприкладна.

Материјали и алати

За рад вам је потребно:

 • уска и широка лопатица
 • ниво
 • корпа за раствор
 • правило
 • лепак и гит на бази раствора гипса
 • ојачана трака на папирној основи
 • листови сухозида дебљине 12,5 мм

обука

Припрема и обележавање зидова:

 1. Површина се чисти и третира прајмером. Приликом одабира прајмера, фокусирајте се на густину зидова, њихову способност да апсорбују влагу. Ова ставка је означена на паковању. Обратите пажњу на целу површину. Након завршетка зид треба потпуно осушити;
 2. Проверите одступање по нивоу, нагибу или правилу. У зависности од величине одступања, бира се метода безкаркасно облоге.
 3. Нагиб ознаке се преноси на плафон и зид.

Припрема сувог зида:

 1. ГКЛ три, цут;
 2. Отвори за сечење утичница и прекидача;
 3. Размак треба да буде 8-12 мм нижи, тако да се листови секуимајући то на уму. Током инсталације, лист се поставља на подлогу од остатака ГКЛ, а на крају се ово место пуни заптивачем. Отворена ивица гипсане плоче не треба да додирује површину из које може да апсорбује влага.

Након слагања, оставите времена да се држите љепила и да добијете водену пару. Подлога се може уклонити и прорез зазора је затворен.

Температура унутрашњег ваздуха у току рада не би требало да пређе + 10 Ц. Гипсане картоне треба наносити само на чврсте, чврсте површине.

Постављање сухозида на лепак

Фиксирајте ГКЛ са прикладним монтажним лепком. Може се без проблема купити у било којој грађевинској радњи.

Припремљени листови сухозида морају почети да се лепе из угла.

Положите површину плоче са монтажним лепком. Подмажите центар стазе и периметар. Лепак се наноси тракама исте ширине. Подигните суви зид, причврстите га на зид. Едге алигн. За ефикасност испод доње ивице, ставите подлогу.

Суочавање са неправилностима не више од 20 мм

Ако зид има барем најмању неједнакост, технологија наношења гипсаних плоча варира. У супротном, наноси се лепило. Не треба наметати траке, већ мале "чепове". "Корзхики" треба бити равномерно распоређен по површини. Лист је залепљен за зид, постављен дуж уздужног руба и укупне равни. Да бисте исправили локацију ставке, лако је можете додирнути по целој области.

Суочавање с неправилностима више од 20мм

Ако зидови имају изражене неједнакости, ГКЛ слагање ће морати потрошити много више времена него у претходна два случаја. Претходно је на зид постављена решетка дрвених плоча или сухозидних трака. Свака ширина је 10 цм, а решетка је окомита. Када је љепило које држи траке добро осушено, можете почети са гипсаним плочама од гипсаних плоча.

Монтажа сувог зида на монтажну пену

Ова опција је погодна за собе са неравним зидовима. Монтажна пена штеди енергију и време. Још једна предност материјала је ниска цена. То ће вас коштати много мање од металних профила за оквир или цемент за поравнање зида.

Процес инсталације:

 1. У ГКЛ-у изведите неке рупе испод вијака;
 2. За уградњу сухозида припремите дуге вијке. Причврстите ГКЛ писмо на зид и поставите ознаке на зид у рупама на плахти;
 3. Избушите рупе у зиду у облику и ставите пластични утикач у њих. Након тога ћете приложити листове сухозида уз помоћ вијака;
 4. На листу сухозида, на полеђини, ставите комаде пенасте гуме (12-15 комада 10-12 цм од типле) у дебљини од 15-20 мм и 15 к 15 цм. тако да у најдубљим отпадцима пјена почива у сувом зиду при његовој инсталацији;
 5. Затим поставите листове сувог зида на вијке. На вијцима предпрање. Окретањем и увијањем вијака, подесите идеалвертикални распоред лима;
 6. Обавити сличан посао са другим листовима сухозида;
 7. За 2-3 цм од вијака избушите рупе и попуните монтажну пену у њима. Оставите да се смрзне 2 дана;
 8. Одрежите вишак пене која је изашла кроз отворе и завијте завртње;
 9. Штапићи су ојачани сирупом, а затим су спојеви и рупе сложени.

Након што су зидови окренути сувом зиду без оквира, могу се обавити сви завршни радови. Овде се фокусирајте на димензије просторије, дизајн пода и плафона, финансијске могућности. Погодан за гипс, дрво, течне тапете, итд.

Фрамелесс облога од гипсаних плоча је модерна технологија која омогућава извођење поправки без озбиљних финансијских и временских трошкова.