Ограда од дрвених плоча

Најактивнији поглед на ограду је ограда од дрвених плоча. Изгледа естетски, уклапа се у унутрашњост и природни је природни материјал. За љубитеље целе природне ограде од дрвених плоча биће одлично решење.

Дрвене ограде се најчешће користе изван града. Користи се за ограду сеоске куће или викендице. За израду плоча користе се различите врсте дрвета. Што је племенитија сорта, то је скупља ограда.

Дуги низ година побољшана је технологија подизања такве ограде. Захваљујући новом начину инсталације, дрвене плоче постају издржљивије и издржљивије.

  1. Прво, поставите металне стубове, обично 60к60 мм, који се пружају 1,2 метра у земљу.
  2. Дубоки бетон.
  3. Често су стубови одрезани од цигле или камена. На стубовима су заварени метални причвршћивачи, који причвршћују двије дрвене греде.
  4. Плоче су приковане за њих. Употребљавајте боље планиране плоче, лакше их је обојити, а изглед такве ограде је реда величине већи.
  5. Да би се дрво заштитило од корозије, боље је користити поцинчане чавле за монтажу.

Ограда има своје предности и недостатке

Дрвена ограда ствара осећај хармоније, њен опуштени стил се смирује. Дрво је еколошки материјал и његова цијена је доступна.

Главни недостатак такве ограде је да захтијева пажљиву бригу. Да ограда није изгубилаЊегов примарни изглед, мора се редовно обојити. Дрво може трунути од високе влажности, па је потребно пажљиво руковати антисептицима.

Због правилне бриге о дрвеној огради, могуће је дуго чувати свој првобитни изглед и поуздано је заштитити од прераног пропадања.