Склониште слободних ружа за зиму

Ткање ружа заузимају велику улогу у вртларству сеоских кућа. Они су украшени оградама, луковима, албурама, балконима, савршено се уклапају у пејзажни дизајн. Сваки баштован би свакако желео да има барем једну врсту тканих ружа на свом подручју. Црни лук су руже које воле светло и топле. Дакле, не у свим областима оживљавају. Ове руже цветају обично током лета, а њихово цветање може каснити више од 1 месеца. Многе сорте ових ружа се добијају укрштањем са кашичицом, што резултира јачањем и издржљивошћу грмља. Да би нас ролнице успјешно радовале наредног лета, потребно им је склониште за зиму. О склоништу винги ружа за зиму и реците нам у нашем чланку.

Зашто је потребно прекрити зимске ролнице

Разговарајмо о томе како покрити вејнке руже за зиму, како не би гледали на сажаљење биљке која умире почетком прољећа. Ни у ком случају се не треба ослањати на добру отпорност на мраз, коју говоре неискусни вртлари. Вхеианки руже могу издржати температуре ниже од -3 степени, даљње смањење температуре за њих је врло опасно.

Поред тога, опасност за биљку је заступљена и често се измјењује с одмрзавањем. Чим се колона термометра издигне изнад ознаке +3 степена, у стабљикама се активира наркоза, почиње вегетативни процес. Нагло хлађење ће резултирати смрзавањем сока, оштећењем ткива биљке, формирањем пукотина у стабљикама и контаминацијом труљења.организама. Зато их је потребно покрити зими, без икаквог немара и јадних резултата.

Када је потребно покрити лабаве руже за зиму

Најбоље вријеме за припрему доброг крила за Краљицу врта је, наравно, средина октобра. Ово не морате радити раније. А ако намера да се обезбеди заштита за биљку ће се појавити касније, можете наћи грмље смрзотине.

Класификација зимски отпорних слободних ружа

Неке групе зимски толерантних паукових ружа:

Право ткање ружа. Извући еластични излаз из лучног облика. Висина до 5 метара. Прелепе, танке шиљке. Прелепо цветање траје месец дана. Мали листови. Третирати представнике зимски отпорних;

Група ружа која је настала као резултат преласка различитих чајева или поправљања ружа. Раст у таквим биљкама је до 4 метра. Имају отпорност на ниске температуре и отпорност на разне болести;

Група ружа, створена као резултат мијењања грмља. Расту брзо, касније расту плодови, имају веома светлу и живописну палету.

Припрема коврчавих ружа за склониште

Посебно темељито у септембру, потребно је ослободити цијели простор под сваким грмом ружа из корова и све врсте биљних остатака: лишће, цвијеће, суху траву. Управо на таквим мјестима они више воле да скривају спорове различитих гљивичних обољења и ларви штеточина.

Да би се повећала отпорност грмова ружа на болести узроковане високом влажношћу, пожељно је распршити грмље било којимфунгицид Најчешћа средства су жељезни сулфат или Бордеаук текућина.

Након првог третмана са фунгицидима, ролне ружа почињу да се уклањају из носача и савијају у земљу. Да би ова процедура била не превише болна и за руже и за цветне биљке (кроз бодље), у пролеће са подвезицом неопходно је предвидети и учинити трачеве лаким за уклањање. Ако је грм зачињених ружа веома стар и велик, онда је потребно уклонити лептире врло постепено, не једном, али чак иу овом случају то је понекад немогуће. У таквој ситуацији могуће је изоловати бичеве ружа помоћу неколико слојева густе неткане тканине или грубе тканине, као што је врећа.

Резидба зачињених ружа је једна од најважнијих фаза припреме биљака за зиму. Јесенско сечење ружа је неопходна процедура пре него што их склоните за зиму. Прво, одсецањем ткања ружа, поједноставите његово склониште, јер избојци постају краћи. Друго, изрезивање ружичастих ружа носи осебујан третман ружа из њихових штеточина. Жетва гримизних ружа се производи крајем септембра, почетком октобра. Најоптималнија температура при резању је најмање 5 степени Целзијуса, тако да је ружа очврснута и постаће отпорнија на мраз.

Могућности склоништа за зреле руже

Након проучавања искустава многих вртлара, начина на који они организују склониште шиљастих ружа за зиму дуги низ година, најбољи начин да се припреме за зиму је да се препоручи сушење на сувом. Суштина овогаНачин прекривања ружа је следећи. На позитивној температури, лишће ослобођено из листова изданака ружа савијено је у земљу (али не би требало да леже на тлу), и помоћу жељезних кука, причврстите их у облику подвеза. Жељезну куку израђујем од комада прилично дебеле жице, убацујем у земљу (колико ће ући), а горњи дио је окружен изданцима. Ако је потребно, спаљивање из изданака ружа вуче се на неколико места ужетом. Руже су пажљиво исечене тачно на плус температуру, и потпуно у исто време - иначе ће се повредити једна другом трњем.

Сорте зрелих ружа са густим усправним изданцима (на пример, Хеиделбергова сорта) морају бити савијене са великим опрезом. Обично стављам грм ове сорте у 2-3 пријема; у почетку, лагано савијте изданке у супротном смјеру од савијања изданака на њиховој бази. У супротном, постоји прекид у положају савијања.

Пожељно је качкати и везати остатак ружа у подвезу тако да се што мање избоја дотакне зидова штита склоништа (на мјестима гдје се одлаже влага), што пријети да зарази најопасније гљивичне инфекције ружа - постоји рак против богиња.

Дрвени штитови склоништа (ширине око 80 цм и потребне дужине) стављају се изнад изданака ружа у облику двоструког крова. Убијте земљу да бисте фиксирали клинове, тако да штитови не остављају обилан снег. Плоче у штитовима су дозвољене.

Изнад штитова покривача ружа, положите цијели полиетиленски филм (користим и ону коју скинем из филмских стакленика у јесен)такве величине да би било довољно да се затвори страна склоништа. Ако за ово нема довољно једног комада филма, положите два или три преклапања и добро закрипирајте их, како не бисте подерали вјетар.

Када отворити расуте руже након зиме

Да бисте сазнали када треба уклонити склониште шиљастих ружа, морате се усредоточити на стање тла. Да бисте то урадили, узмите лопату и саће, ако лопата дође на земљу бајонетом, онда је време да уклоните склониште од ружа, руже су већ слободне за јело. Не морате да покушавате да уклоните полице са зачињеним ружама, иначе ваше руже могу бити забрањене. Склоните склониште у фазама - слој на слоју, као и покривен, тако да можете сачувати своје руже од прољетних мраза, неће бити јаког мраза, али ваша ружа ће бити покривена, барем једна од полица. Последњи слој склоништа ће сачувати ваше руже и од сушења, он ће ваздух, али влага ће и даље бити ускладиштена.

Немојте се плашити да сакријете своје подељене руже и онда ће вас сигурно задовољити цветањем у наредној сезони.