Како направити властити град, град на балкону

Када заврши празнична сезона, сељани почињу да пропуштају свој врт. Могуће је да из тог разлога сада и тамо постоје вртови на балконима и прозори једноставних вишекатних зграда и приватних кућа. Неки су веома задовољни својом жетвом, а неки се жале да су биљке постале ћелаве и слабе ... Па, шта је сад? Покушаћемо да вам објаснимо. Заправо, све је једноставно - у послу саград у стануимасвоје тајне, које морате знати.

1. Рационално осветљење.Посебно у зимском осветљењу је прави проблем. Ако чак и људи постану лоши о томе, шта можемо да причамо о биљкама. Они не знају шта је депресија, па једноставно нестају и умиру. Да бисте им обезбедили добро осветљење, купите специјалне фитолампе које дају светло слично сунцу. Такође, не заборавите на употребу лампи са ултраљубичастим и инфрацрвеним зрачењем. Они су неопходни за ваш град на балкону.

2. Исправно одабрано земљиште.Чини се да можда постоје тајне са једноставним тлом, чини се - дошао је у трговину купио торбу и све - случај је готов. Али, нажалост, није све тако једноставно. Не можемо проверити квалитет стечене земље код куће, али одједном је заражена неким бактеријама или има високу киселост? Један излаз из ове ситуације је припрема земљишних смјеса код куће. Тада ће вам град на балкону бити захвалан.

3. Оптимална влажност ваздуха.У апартманима влажност константно скаче, и није закоји није тајна. Али овдје у приватним кућама ситуација није боља, поготово када се пећ утапа. И треба напоменути да се град куће налази испод батерија, а одатле је и сув ваздух. Користите овлаживаче зрака да бисте сачували вашу будућу жетву.

4. Редовно и квалитетно заливање. Чини се да вода заговара да не надмашује биљке и да их не попуњава, али овдје остају проблеми с креветима. У чему је проблем? Можда је то због киселости воде коју сакупљате из славине, можда није довољно, па додајте мало воде у воду за наводњавање. То ће побољшати стање ваших биљака. Али немојте претјерати!

5. Правилно засађивање биљака.Колико је чланака написано на ову тему, колико је снимљено. Али већина људи је толико сигурна у своје вјештине и знање да не користе те информације. Могуће је да су проблеми у кућној башти повезани са почетном неправилном садњом биљака.

6. Слабо покупљени материјал за садњу. Слажем се, неће свако поврће или воће расти на нашим прозорским клупчицама. Много зависи од климе региона у којем живите. Прије оклијевања да купи сјеменке - питајте савјет искусних сусједа - туриста који су створили цијели град код куће. Они ће вам дати савјет који вам је потребан.

7. Правилно третирање семена пре семена.Не заборавите на овај важан догађај. Неки, наравно, кажу да третман семена не утиче посебно на резултат. Међутим, ништа није страшноТо ће се десити ако направите овај догађај.

8. Држите температуру константном. Практично је немогуће посматрати ово вијеће, посебно зими. Проблем лежи у сталним тешкоћама са грејањем и чињеници да свако поврће треба своју температуру. Па шта да радимо? Прво, поставите термометар на праг, тако да ћете сигурно знати температуру. Затим направите мале јастуке, тако да у коренском систему држите дуже. Увјерите се да нема скица, иначе неће бити усјева.

9. Не заборавите на ђубрива.У лонцу је биљка много тежа него на улици у отвореном тлу, па је потребно још више у хранљивим елементима. Покупите само оне које сте видели у акцији.

10. Спречавање болести града од куће.Користити лекове који ће биљкама дати јаку заштиту од свих врста штеточина.

Ако пратите све ове савјете, град на балкону ће вас задовољити богатом и корисном жетвом.