Шта хранити кромпир током цватње

Да би усјеви били добри, у процесу вегетације потребно је залијевати биљке најмање 2 пута у сухим љетима, попустити, сломити и по потреби напојити. Шта је још важно размотрити?

Ако се пуњење бунара и третман пред-сетвеног тла обављају савршено, онда се узгајање кромпира може избећи без оплодње. Неопходно је узети у обзир да се хранљиве материје испиру током кишне сезоне. Значајно повећава принос фолијарног прскања. Стога ђубрење кромпира даје стабилан висок принос.

Карактеристике узгоја кромпира током цветања

Узгој и развој кромпира захтева повећану количину хранљивих материја. У сувој материји кромпира постоји 26 различитих хемијских елемената. Највећа потражња за кромпиром јесу азот, фосфор, калијум, калцијум и магнезијум. Потреба за елементима исхране расте како живица расте и достиже максимум у фази цветања. У овом тренутку, биљке троше 60% азота и фосфора из тла и више од 50% калијума. Са почетком нестанка јежа, потреба за елементима снаге се постепено смањује и након сушења се зауставља.

Исхрана коријена кромпира органским ђубривима током цветања

За оплодњу кромпира могу се користити и органска и минерална ђубрива. Вјерује се да су најбоља органска гнојива за крумпир торфонозвоникомпости и сламе стајњака. Минерална ђубрива обухватају азотна, калијумова и фосфорна ђубрива. Органска ђубрива, најчешћедоносимо у јесен, минерални извор. Добра алтернатива за стајњак је биљни сидерат. Они такође увелико обогаћују земљу свим потребним супстанцама.

Исхрана кромпира може се обавити или кроз непрекидно хранидбено подручје или као метода за гнијежђење.

  1. Птичји измет. Упркос агресивности овог ђубрива, може се користити у свежем облику, разбијајући се у размери 1:10, а канал са овом суспензијом, жлебови између редова кромпира.
  2. Моцхиина. 10 литара вода раствара једну кашику урее, а ово растварање се попрска грмљем испод корена, након лаганог отпуштања, али пре првог превртања. Брзина наношења по једној биљци је 0,5 литара.
  3. Крава. У кантици воде (10 литара), растопити литру свјежег крављег гнојива, ферментирати, прочистити раскрсницу.
  4. Биљна инфузија. Припремите се од свих врста корова који расту на месту. Потопите у бурету воде, сачекајте инфузију до поновног сахрањивања, размножите све док не добијете мало куваног чаја, кромпира залијте увече. Пожељно је не дирати стабљику. Ово ђубрење кромпира је најбоље у јуну, када биљка активно троши азот.

Ђубрење кромпира минералним ђубривима током цветања

Међу минералним ђубривима победили су најпопуларнији:

  • амонијум нитрат или уреа (килограми на стотину пре садње);
  • двоструки суперфосфат (уведен у пролеће или јесен по килограму за сто квадратних метара);
  • калијум сулфат (увођење јесени или пролећа од 2 килограма на сто квадратних метара);
  • пепео (5 кг постотинки

Между комплексом се припороча:

  • нитропхосца (5 килограма на стотину);
  • нитроамофоска (3 килограма на сто квадратних метара).

Карактеристике исхране без кореновог корена током цветања

Посебност кромпира је мала подложност различитим врстама исхране, али то може бити надокнађено њеном способношћу да апсорбује потребне микро и макро елементе кроз лишће. То је суштина таквог незамјењивог процеса култивације културе, као исхране коријена. Овим начином ђубрења биљка апсорбује хранљиве састојке свог земаљског дијела, иу овом процесу, и лишће и стабљике или цвијеће могу директно судјеловати. Још једна од карактеристика ендокриног гнојења кромпира је повећана сварљивост елемената које ова биљка уноси овом методом обраде. То је због чињенице да се ђубриво спаја са оним делом грма, који га највише треба због посебног интензитета процеса живота. Таква правовременост понуде кромпира неопходног за раст хранљивих састојака доводи до значајног повећања ефикасности ђубрења - у неким случајевима, до 100%.

Узгој кромпира за вријеме цватње

\ т

Пре формирања пупољака, када грмље досежу висину од око 30 цм, потребно је распршити са азотним раствором. Припрема се по стопи од 300 г урее на 10 л литру воде. Овакво фолијарно узгој кромпира са урее ће омогућити развој јаких биљака. Они, заузврат,дати богату жетву.

Коренско храњење пепела кромпира је могуће и пре времена цветања. Прскање је могуће одмах након појаве степеница и прије првог превртања. Коришћење пепела у корену може се обавити раствором или одварком. Прва се припрема по стопи од 100 г пепела по стандардној кантици воде. За другог морате узети 300 г пепела и сипати кипућом водом. Запалите и кувајте око пола сата. Потом прокухајте и улијте у канту воде.

Крумпир лишћа треба хранити увече када нема сунца, али не пада киша. Идеално ако је киша управо прошла.

Решење суперфосфата је популарно за фолиарно храњење. За њега морате узети 10 литара воде и разриједити их у 3 жлице. кашике гранула ђубрива.

Узгој кромпира није најтежи задатак. Постоје многе вртне културе које су много хировитије. Међутим, кромпир је у стању да испоручи одређену количину проблема, ако не посвети довољно пажње.