Електрични камин са ефектом живог пламена

Многи становници вишеспратних домова сањају да у свом стану уграде камин. У данашњем свијету, такав сан лако може постати стварност. Сада праве електричне камине на сваком спрату иу свакој просторији свог стана.

Приликом стварања камина у стану властитим рукама, можете га изводити у било којем стилу и било којој конфигурацији.

Наравно, употреба дрвеног природног камена за уградњу у вишестамбене зграде је забрањена, јер су веома велики и захтевају чврсте темеље, као и димне и строге услове за заштиту од пожара. Због тога, лагани вештачки камини у стану постају популарни, украшавајући ентеријер и обезбеђујући додатно грејање.

Становници градова највише воле да инсталирају електрични камин са ефектом живог пламена. Такви дизајни имају другачији дизајн, добро су уравнотежени у унутрашњости сваке просторије, без обзира на стил и окружење у простору.

карактеристике електричне коморе

Електрични камини имају следеће предности:

 • Сви могу инсталирати. Довољно је да се осигура прикључак поуздане жице отпорне на топлоту на излаз.
 • Нема потребе да се гради димњак и темељ за функционисање.
 • Није потребно користити тешке грађевинске материјале и научити финије тачке пословања пећи.
 • За рад не постоји потреба за набавком огрјевног дрва или угља, такав камин дјелује од обичног излаза.
 • Користи малу количину енергије и бунарзагрејати мале просторије, одржавајући угодну температуру. Модерни модели опремљени су сензором температуре који искључује опрему када температура прелази прописани доказ. Такав релеј значајно штеди струју.
 • Опрема која се односи на уређаје за заштиту од пожара је важан аргумент.

Електрични камин са ефектом пламена је безбедан за уградњу на било ком месту животног простора.

 • У поређењу са другим типовима камина, има ниску цену. Само уз употребу додатних портала од скупих и вриједних пасмина, трошкови могу бити знатно већи. У средњој ценовној категорији можете пронаћи поуздане, атрактивне и функционалне електричне камине.
 • Обично су компактне, мале тежине и величине. Лако се транспортује и може се пренијети из собе у собу, ако није монтиран у декоративном постољу.
 • Нема потребе да се издаје дозвола и одобрење за комуналне услуге за експлоатацију.
 • Постоје различити начини рада. Опрема се може укључити или за загревање просторије или за пројектовање штедње електричне енергије уз потрошњу од око 100 вати на сат.
 • Често се успешно користи као симулација огњишта за уградњу у вештачке камине.

Електрохемија има следеће недостатке:

 • Велика потрошња електричне енергије. Иако камини користе малу количину електричне енергије, али уз редован рад, трошкови прелазе употребу грејања на гас.
 • У овом случају, неки електрични системи можда неће моћи истовремено да укључе неколико уређаја. То указује на то да је неопходно имати поуздано и модерно ожичење, ау одсуству тога, биће потребно промијенити систем електрификације.
 • Присуство додатне буке. Пошто се вентилација у електричној комори користи за мешање загрејаног ваздуха из више грејних завојница, тада се чују лопатице вентилатора.
 • Пламен изгледа неприродно. Илузија ватре ствара визуалну сличност природног огњишта. У овом случају, можете приметити фреквенцију и време кретања пламена, као и периодично понављани образац.

Како одабрати електричну завјесу?

Ако сте престали да користите електричну завјесу, морате размислити о неким детаљима како бисте одредили дизајн.

Приликом обављања функције гријања просторије, вриједи обратити пажњу на индикаторе напајања. Најбоља опција је ускладити 1 кВ капацитета за 1 м2 стамбеног простора (с обзиром на висину стандардних стропова).

Важно! Пре куповине модела, консултујте електричара, потребно је да ускладите пресек кабла са другим уређајима који се прикључују на електричну мрежу. Препоручује се да оставите залихе енергије за постављање.

Вриједи погледати опрему просјечне цијене. У категорији ниских цијена постоје јединице с најједноставнијим и ограниченим функцијама. Међу сегментима високих трошкова су уређаји са много додатних, потребних инепотребне елементе који повећавају трошкове опреме. Потребно је погледати функционалност, а можете је и сами изградити и свој укус.

Такође треба обратити пажњу на произвођача. Купите само познате брендове. Сазнајте да ли постоје сервисни центри који служе за моделирање података у мјесту пребивалишта.

Израда портала гипсаних картица

Да бисте симулирали камин у стану направљеном властитим рукама, можете изградити декоративни постамент. Такав задатак може извршити свако лице које нема ни квалификацију за изградњу.

Лак је за производњу и има ниску цену. У овом случају, можете брзо саставити било коју конфигурацију из листова сухозида.

Потребно је изабрати место за постављање конструкције тако да је загрејани ваздух равномерно распоређен, а камин је опремљен постојећим стилом простора.

Откривање величине и димензија структуре, нацртати дијаграм на папиру да би се одредили основни детаљи дизајна.

Затим морате направити оквир од алуминијумског профила. Потребно је причврстити типле за зид зида и чврсто причврстити цијелу конструкцију између себе.

Затим, према одабраној схеми, припремите детаље сухозида. За поправљање користите само-куцкање.

Након жбукања површине гипсаном плочом, потребно је залијепити или нанијети декоративну жбуку. По жељи, можете се заситити и обојити.

Завршна фаза је обрада декоративних елемената или пластикематеријала.

Усклађеност стила собе

Да би се складно уклопио у декоративни камин у простору стана потребно га је уредити у складу са пројектом просторије.

Погледајте корисне препоруке професионалних дизајнера:

У великој соби украшеној "класичним" стилом, камин са мраморном облогом и штукатуру изгледат ће сјајно (види слику). Сличан стил се може обавити наношењем пластичних плочица са мраморном каменом и завршетком полиуретанских елемената за обликовање.

У дневној соби, одржаној у демократском "енглеском" стилу, портал камина је украшен природним дрветом (види слику). Такав дизајн се може добро уклопити у простор уреда.

За модеран "хигх-тецх" стил није пожељно користити камине са порталом. Ова соба одговара електричном димњаку који подсјећа на плазма ТВ. Можеш га објесити на зид собе.

За "рурални стил" добро је користити симулацију цигле и лучне нише (види слику). Такав дизајн је погодан за ентеријер у стилу "Лофт".

У унутрашњости "Цоунтри" стила, постоље камина је обложено плочицама или керамичким плочицама с узорком који одговара одлуци о боји просторије.

Тако су електрични камини пристојна алтернатива класичним кућама. Шарм ватре и стилска лепота стварају удобност, изражавајући дизајнерско расположење и обиље домаћина.

УпотребаЕлектрични камини за уређење интеријера стана у наше вријеме остају најоригиналније и корисније рјешење.