Електрични камин са порталом: производ за дом са сопственим рукама

Камин, осим што служи као систем гријања, ствара атмосферу удобности, сам по себи је одличан украсни елемент унутрашњости. Намена ове опреме је заштита зидова од високих температура насталих сагоревањем горива. У случају електричне завјесе, потребно је дати сличност с превладавањем дома. Степ-би-степ конструкција дизајна са порталом ће вам помоћи да сами креирате најхрабрије идеје за дизајн.


Врсте портала за камин

По дефиницији, портал камина је екстерни дизајн са нишом за електрични апарат. Како ће бити потребно да се одмах реши, на основу целокупног стила собе.

Главни правци:

 • портал у класичној изведби, чија је карактеристика строгост и монументалност, као и одсуство помоћних декоративних детаља;
 • високотехнолошка верзија - облагање металом, стаклом, црним и белим материјалима;
 • Модеран стил - комбинација модерних мотива, различитих облика и боја са класичним дизајнерским нотама;
 • Портал за земљу је покров од минералног камена под природним каменом.
  Најпопуларнији од оквира су класични и модерни. Такви портали изгледају складно у сваком окружењу. Изглед дизајна у великој мери зависи од коришћених материјала и, наравно, важно је да се портал комбинује са камином у стилским додацима. Уосталом, његова главназадатак је да нагласи декоративне карактеристике просторије.

  Неки више воле да креирају сопствену оригиналну слику. Могу им се саветовати да користе готов модел - центар за уметање који нема свој стил.

  Суочавање ће зависити само од маште аутора.


  Шта ће бити потребно за регистрацију

  Прије свега, морате купити електрични камин. Треба обратити пажњу на димензије производа, обично их наводи произвођач. Ове информације можете наћи иу каталогу производа.

  Ако изаберете модификације пода, морате узети у обзир да им је потребан одређени простор испред њих, док у зидним каминима нема таквих захтева и они једнако добро изгледају у свакој соби. Димензије апарата морају бити јасно провјерене према порталу и заузети двије трећине његове висине и пола ширине.

  Такође, не заборавите да ће вам бити потребно место за фиксирање причвршћивача, положај електричног кабла и других делова који су потребни за инсталацију.


  Важна ствар је избор материјала за завршавање нише. Упркос чињеници да није предвиђена отворена ватра, висока температура у електрокамину је и даље присутна, тако да мора бити поправљена и са ниским сјајем. За структуру оквира користе се металне конструкције. Портал из камена није релевантан због његове озбиљности и тешкоће фиксирања сегмената. Дрво је подложно пуцању, тако да је савршен премаз сухозид, који задовољава свезахтјевима. Горњи завршни слој може бити од плочица, боје или гипса, умјетног камена, полиуретана или жбуке.


  Изградња портала камина

  Израда властитим рукама, по правилу, укључује једноставну геометрију, па изаберите правокутни облик дизајна. Мора бити јака и издржљива. Метал је најбоље решење, јер није подложан механичким утицајима и деформацијама. Пре рада потребно је направити скицу портала, а затим узети у обзир стварну величину готовог модела и израчунати материјале за монтажу.

  Предфабрициране плоче од дрвених влакнених плоча (МДФ), дрвета или шперплоче. Такође ће бити потребан кит, спатула, завршни материјал.  Изградња објекта има неколико фаза:

  • У почетку се врши мерење, база мора бити у складу са дужином и ширином изван портала;
  • склапање спољне кутије (оквира), вертикални носачи леђа су причвршћени на зид помоћу вијака и ојачани џампером;
  • онда је потребно држати траке у њиховом горњем дијелу;
  • портал може бити чврсто причвршћен за зид уз помоћ углова;
  • плоче од гипсаних плоча причвршћују се завртњима, након чега је потребно повезати портал са радном површином - боље је одмах затворити филм како би се избјегла контаминација;
  • шавови и шупљине у горњем делу конструкције се полажу у неколико слојева кита;
  • , у последњој фази, покривају портал за украсне материјалеукусно
  Електрични камин може се инсталирати тек након што је зид потпуно сух.

  Електричне каминске куће са порталом на дрвету изгледају најудобније, али да се баве овим материјалом је теже него код других премаза.

  Главна ствар при раду - пратити величину и прецизност свих делова, стално проверавајући дизајн дизајна.


  О томе како да направите лажну ватру својим рукама, погледајте следећи видео.