Како направити властито игралиште?

Мала деца воле да трче и играју неприкладна места за то, него да донесу много невоља родитељима. Да не би бринули о својој дјеци и да увијек знају гдје је дијете, могуће је изградити дјечје игралиште у сеоској кући или у приватној кући.
Становници стамбених зграда у овом плану имали су мало више среће, јер се данас свуда граде дечија игралишта, тако да се деца могу играти.

Зашто је важно да дете има лични простор

Прво, изградња локације ће омогућити детету да осети вашу љубав и бригу, јер ће знати шта се ради за њега. Друго, беба ће имати лични простор где може да игра независно и са другом децом. Научит ће га да боље комуницира, буде друштвенији и неће сметати својим родитељима кроз ситнице.

Заузврат, мајке неће бринути о томе гдје дијете нестаје, јер ће то бити на видику.

Како направити игралиште - општа правила и захтјеви

Можете изградити игралиште на два начина - самостално, уз помоћ ручног алата или за куповину готових производа. Само ће бити остављена да се инсталира. И једна и друга опција су прилично приступачне, само ако сами радите земљу, томе можете додати лекцију детета, што ће створити још већу комуникацију између оца и сина /кћери.
Пре него што организујете платформу, морате одлучити о њеној локацији. Прво, потребно је јасно раздвојити границу између града, врта и цвјетњака. Друго, организујте игралиште за децузону видљивости, поготово ако играм децу младе доби.

Слично томе, треба узети у обзир и чињеницу да ће се углавном дјеца играти у поподневним и јутарњим сатима, тако да око 30% цијеле локације треба бити у сјени. Ако то није могуће, одлично рјешење ће бити стављање кишобрана или постављање балдахина.
Када се одлучи за проблем са локацијом, вриједи питати дијете о његовим предностима: што би волио играти, коју врсту платформе подићи - само играти или полу-спорт. Помоћи ће вам да одлучите, а не да све одмах изградите.
Важно! Ако постоје бунари, бунари или рибњаци, градња локације је забрањена. Узмите у обзир чињеницу да ће се у низинама или не, игра налазити. Типично, низине карактеришу јаки ветрови и ниже температуре.

Шта треба да буде

Ако не узмете у обзир јединствени дизајн дечијег игралишта, онда треба да говорите о најважнијим и стандардним елементима.
Сандбок . Ово је најважнији елемент, који, успут, може бити једини. На пример, ако имате мало простора у земљи, али са овим желите да направите дечије место за игре, сандбок је најбоља опција. Осим тога, то није тешко урадити.

Прво, потребно је означити територију за будућу изградњу. Затим ископајте сандбок на дубини од 30-35 цм.Не блокирајте дно здробљеним каменом или шљунком. Кугла треба бити дебела око 5 цм
Затим ћете морати срушити 8-12 бара са сваке стране (све зависи од висине стране). На крају, за већу поузданост, такође је потребно попунити шипкевисина око 30 цм
Када је дизајн спреман, можете га обојити, оставити да се осуши и сипати песак.
Други најзначајнији је слајд . То је њена љубав према малој старијој дјеци која израста из игара у пијеску. Али пре него што наставимо са производњом, хајде да сазнамо који материјали се не могу користити.
За клизаљке се не препоручују:

 • ПВЦ панели. Под утицајем ниских температура постају веома крхке, због чега ћете морати да обновите грунге за годину дана.
 • Поликарбонат. Опасан материјал, јер под утицајем високих температура, формира брда и клизање, а зими се лако може разбити и повредити дете.
 • Слам. Код контакта, кожа бебе ће почети да сврби и може се развити алергија.

Стога ће најбоље рјешење бити мало израђено од дрвета. Али овде се вреди сетити важне нијансе - слајд треба да буде савршено полиран, иначе беба неће избећи скокове и огреботине. Осим тога, морате нокат добро приковати тако да се током операције нису спотакнули.
Ако постоји могућност и искуство у конструкцији, можете направити плоче од поцинчаног лима, челика или алуцобонда.

Нажалост, във връзка със изискваниа:

 • Метални лим треба да буде нешто шири и дужи од шкриљца, тако да се може склопити и израдити као плоча.
 • За ове сврхе није вредно купити савршено глатки челични лим. Веома се загрева на сунцу, током којег дете може да гори.
 • Ако одаберете нехрђајући челик, прво морате направити плочуплоче, и прекривају га листом.

Дакле, да би се изградио слајд, потребно је, прије свега, направити темељ. То је ископавање посебне рупе, уградња арматуре и бетона.
Друга фаза је заваривање углова до арматуре, монтажа греде и причвршћивање вијцима.
Затим требате направити љестве, попуњавајући потребан број дасака.
Када су мердевине спремне, потребно је инсталирати посматрачку палубу, која је спојена са другим елементима.
Не заборавите да је за преглед потребно подићи кров.
љуљашке . Ово је трећи елемент без којег игралиште у приватној кући не може постојати. Нека буде превише лако.
Прво, морате знати да висина љуљачке треба да буде - 3,5 метара. Ово су нека правила која треба поштовати.
Што се тиче саме локације, она може бити директно на брду и мало даље. Љуљачке су најбоље од метала, а не од дрвета. Да бисте то урадили, требат ће вам двије цијеви од најмање 4 метра у висину, једна за попречни пресјек, ланац или још двије цијеви за спајање, гумб од плоча.
Минус овакве љуске у облику слова У је да ће морати да буде бетон и продубљује се до земље, плус да кува све цеви. Ако немате заваривање, лакше ћете направити дрвени или купити готов дизајн А-типа. Његов плус је да га је могуће ставити равно на тло, без преваре и бетонирања.
Друга опција је љуљање на дрвету. Да бисте то урадили, потребна вам је чврста кучка, ужад за каблове и табла за седење.
Ако желиш нешто занимљивије ондаможете направити округлу љуљачку.

За тоа е потребно да купите :

 • вожња бицикла;
 • Полипропиленска туба средње величине;
 • 2 карабина за причвршћивање;
 • Четири прстена;
 • Ужад.

Узмите слушалицу и прескочите је унутар обода. Затим се повежите. Следеће, према горе приказаној шеми, седиште се поставља. Затим умотајте круг са разнобојним нитима, причврстите прстенове, карабине и обесите љуљачку.
То је све. Сада знате како да направите игралиште својим рукама користећи приказане цртеже и дијаграме.