Декоративни камин - вештачки камин од картона

Жеља за камином обично одражава потребу за удобношћу и шармом живе ватре. Ватра не само да ствара угодну атмосферу, већ се и смирује и смирује.

Недавно су популарни декоративни камини који не загревају простор и стварају симулацију праве ватре.

Како направити ручно декоративни камин, који ће постати јединствена декорација интеријера? Прилично лако! Свака особа се може носити са овим задатком, само требате имати храбрости, креативни приступ процесу и имати потребне информације.

Такав камин је изграђен у стану, без употребе масивног и скупог дизајна. Може бити израђена од лаких материјала, без стварања додатних оптерећења на поду.

Различити грађевински материјали за декоративни камин.

Планирање

Прво морате да одлучите који материјал вам је доступан и који је једноставан за руковање.

Пажљиво погледајте и запамтите, можда сте након поправка оставили неискоришћене неискоришћене делове који ће вам бити од користи.

Знајући који ће грађевински материјал бити камин, можете наставити са избором облика, величина и стилова.

Запамтите, задатак декоративног камина у унутрашњости: да се допуни и украси постојећи стил, а не да му се супротстави.

Вештачки камин се може направити уз имитацију огревног дрвета и ватре. Можете ставити електрични гријач у унутрашњост или изградити сталак за свијеће и сличне елементе који стварају пламен.Често, у таквом камину, постављају звучнике, преносе звук опекотина и пуцање ватре.

Одабрани тип камина зависи од његове локације у простору. Стога, прије почетка изградње, испланирати схему и детаљно израчунати жељену структуру.

На пример, ако желите да направите велики камин са унутрашњим грејачем, вреди га поставити у централни део зида. Тако се загрејани ваздух равномерно шири по просторији, а камин постаје фокус пажње.

Размотримо детаљније главне типове камина:

Унутрашњи или затворени камин се налази у зиду или на дну темеља, одржавајући корисну површину просторије. Да бисте симулирали камин, избушите потребне жљебове или користите нише, као што су остава, ормар или завоји зидова.

Вањски или полуотворени камин, смјештен изван зидова. Имитација камина врши се полагањем подножја и вањског оквира на поду дуж зида.

Угаони камин, који се налази у углу и најлакши за градњу, јер штеди грађевинске материјале и има два потпорна зида.

Отворени, острвски или швајцарски камин, који се налази у центру собе или окружен украсима са свих страна. Такви камини су постављени на великим стамбеним просторима и изгледају веома импресивно.

Детектован са типом жељеног камина, сада можете покупити одговарајући грађевински материјал.

Могуће је изградити портал од било којег материјала. У дословном смислу те речи,За то можете користити старе ормаре или столове, картонске кутије или набављене материјале, као што су:

Употреба сухозида (ГКЛ)

Обезбеђује строг дизајн или закривљене површине. Користи се за пројектовање светла и звука. Материјал се лако монтира и реже. Због довољне чврстоће - издржљивог и поузданог грађевинског материјала.

Прво, потребно је саставити оквир од металног профила или дрвених плоча.

Затим обложите сухозидом. Сечењем делова жељеног облика, исећи горњи слој материјала на шаблону, затим га савити из те линије и исећи са супротне стране.

За додавање елемената закривљеног облика, потребно је да се картон лагано намочи у топлу воду и лагано се савије, када се набубри и постане податан.

Плочице од гипсаних плоча украшене су опеком или каменом, али можете обојити и обојити површину.

Такав камин може бити украшен пластичним украсним елементима, сличним гипсаним штукатурама.

Изглед картона

Ако вам ГКЛ не одговара као грађевинском материјалу, онда можете направити властити картонски камин користећи обичну кутију великих кућанских апарата. У ту сврху се користи било која картонска посуда:

  • у кутији је потребно изрезати портал камина, савијати детаље унутра и проклејвити кришке грађевинском љепљивом траком;
  • сада лепи украсне пластичне постоља, на спојевима ових рубњакаодсечен на 45 степени;
  • одозго штап широкопојасног декоративног постоља - основа полице камина;
  • Затим морате шивати шавове и обојити детаље камина.

Јасно је да таква ћелија, налепљена са тапетама у облику камена, изгледа не баш прихватљиво, али се може користити као додатни елемент унутрашњости.

Опекарски камин

Вештачки камин је направљен од било које врсте цигле: обложена, силикатна, обојена, декоративна или шупља. Максимизира имитацију природне пажње. За украшавање се може употпунити каменом полицом.

Таква конструкција се може поставити на пола или четвртине цигле. Ако се приликом зидања одмах побрине за шивање шавова, камин ће изгледати елегантно и одговарати стилу земље.

Будући да цигла има значајну тежину, потребно је унапријед израчунати оптерећење подне облоге. Када претјерана масивност ствара опасан терет, који је непожељан за употребу у апартману средње величине.

Распоред дрва

За израду можете користити даске или паркетне плоче. Материјали се користе у обрађеном и необрађеном облику са остатком коре. Да би се добила прелепа нијанса, потребно је покрити површину салветним лаком. Облик, величину и висину портала може изабрати било ко, у складу са њиховим жељама.

Такав дизајн складно ће се уклопити у простор, што одговара ЕцоСтиле-у.

Наношење дрвених материјала

У грађевинским радњама можете купити намјештај или плоче од шперплоче, плоче од влакана или ОСБ плоче. Од њих се лако може створити волуминозни камин, причврсни дијелови вијцима.

Основа за пројектовање је оквир од дрвених регала мале секције. Претходно припремљени детаљи камина причвршћени су на регале и састављени су у јединствену конструкцију, види фотографију

Декоративна декорација конструкције врши се помоћу течних ноктију. Тако се лијепе керамичке плочице или пластика која имитира камен.

Распоред метала

Необично решење би било да се метал користи за симулацију огњишта. Овај дизајн ствара винтаге окружење и даје ентеријеру оригиналност. Облици могу бити разноврсни, постоје једноставне минималистичке варијанте и сложени дизајни са бројним обрасцима, све зависи од ваше маште и предности.

Употреба импровизованих средстава

Када вам горе наведене методе не одговарају, могуће је направити симулацију камина из комбинованих елемената који су при руци.

Понекад се за постављање горионика на биогориво користе стаклене вазе или празни акваријуми. Таква ватра је сигурна, јер не гори и не емитује мирисе.

Као једноставна опција, примјењују се различити декоративни пластични ивичњаци. Могу се залијепити на зид, стварајући изглед камина и сликање у одговарајућој боји.

Коришћење телевизораса великом дијагоналом

За симулацију пожара користе се велики монитори. Око њега је изграђен камин, укључујући видео и аудио-илузију ватре у пећи. Овај начин је најједноставнији и најоригиналнији. Истовремено, искључивањем слике за ватру, можете гледати ТВ емисије у елегантној изведби.

валлпаперс

Још једна оригинална и јефтина опција је украшавање зида фотографским сноповима који приказују камин. Имају увјерљив и сликовит изглед. Одабиром одговарајућег стила можете украсити чак и мали стан.

Фазе изградње камина

У првој фази врши се планирање и обиљежавање параметара. Након избора облика, одређују се његова величина, функционалност и присуство декоративних елемената. Затим нацртајте ознаку на зиду и поду. Таква шема је симболична или детаљно разрађена, узимајући у обзир све замршености.

У другој фази се прикупљају делови. Основа конструкције може бити профил од алуминијума или дрвени оквир, причвршћен на планиране линије. Зашто почети са фиксирањем детаља дизајна. Када се користи као третман тешких материјала, као што су цигла, цријеп или дивљи камен, важно је чврсто ојачати оквир што је више могуће. Затим фолија почиње са претходно припремљеним и постављеним листовима величине.

У трећој фази се изводе завршни радови. Да бисте то урадили, припремите све површине пре обраде. За суву градњу користите кит за изравнавање површине са следећимприминг апплицатион.

Користити и боје са различитим бојама и третман камина, користећи декоративну жбуку. Постоје технологије које обезбеђују заптивену површину текстуре било којег жељеног материјала.

Примена као завршни материјал од камена, плочица или мозаика даје посебан шарм и декоративност. Међу керамичким плочицама налазе се плочице, попут старих камених украса и узорака. Модерне технологије омогућавају украшавање имитације плоча од гранита и мраморне мрвице, сличности дивљег камена или мозаика.

На четвртом ступњу монтирати креирану конструкцију. Након постављања камина потребно је дати јој реалистичан изглед и уметнути у околни простор, употпунити потребне стилске елементе.

украшавање камина

Опције за декорацију зависе од стила просторије и димензија зграде. Можете користити полиуретанске штукатуре, филмове или завршне материјале за преношење текстуре природног материјала. Користе се и разне плочице, од плочица или разнобојних стаклених фрагмената који стварају мозаик.

Постоје многа решења за декорацију камина, али задржати текстуру и нијансе ентеријера у једном стилу. Ако унутар објекта нема електричног камина за који је изграђена зграда, онда унутар портала ставите воштане свијеће или лустере. Понекад композицију допуњују књиге, вазе са декоративним цветовима или шкољке.

Важно! Изабери правуунутрашњост камина користи материјал отпоран на топлину, који не гори, ако се у њему налази гријач или свијеће.

Ниво ваших могућности у изградњи може бити ограничен само фантазијом. Информације дате у овом чланку помоћи ће вам да направите оригиналан и јединствен декоративни камин својим рукама.